توسعه فضاهای آموزشی همدان در دولت سیزدهم با ساخت بیش از ۸۰۰ کلاس درس+فیلم

همدان-ایرنا- گسترش عدالت آموزشی و رشد فضاهای آموزشی با توجه به اینکه آموزش و پرورش زیربنای توسعه هر جامعه به شمار می رود به عنوان یکی از اهداف مهم دولت سیزدهم به شمار می رود، در همین راستا در این دوره بیش از ۸۰۰ کلاس درس در استان همدان احداث شده است.

به گزارش ایرنا، رفع مشکلات حوزه تعلیم و تربیت، گسترش عدالت آموزشی، اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، حل مشکلات استخدامی و جذب معلمان، توجه ویژه به معیشت و رفاه فرهنگیان، اجرای نظام رتبه بندی معلمان، ساخت و تجهیز مدارس و رفع محرومیت آموزشی از جمله اقدامات ماندگار و ارزشمندی است که در ۲ سال گذشته توسط دولت مردمی سیزدهم انجام شده است.

در سفرهای رییس جمهور توجه ویژه ای به موضوع مدرسه سازی شده است که رشد چشمگیر اعتبارات حوزه مدرسه سازی در دولت سیزدهم، مولدسازی، تامین اعتبارات از محل سازمان و نهادها گویای این مهم است.

مدرسه‌سازی را می توان یکی از مهم‌ترین عرصه‌ها برای تحقق شعار مردمی‌سازی برشمرد که دولت سیزدهم نسبت به ادوار گذشته به این موضوع به خصوص در مناطق محروم توجه داشته است، با همین رویکرد طی ۲ سال اخیر ساخت مدارس بزرگ با رویکرد تحولی در راستای رسیدن به استانداردهای سرانه فضا و ایجاد فضای مناسب برای تعلیم دانش آموزان با توجه به اجرای سند تحول بنیادین آموزش و پرورش در دستور کار قرار گرفته و اجرایی شده است.

در طرح مولدسازی در آموزش و پرورش املاک مازاد و راکد آموزش و پرورش در مرحله اول در استان ها ارزش گذاری می‌شوند تا با فروش این املاک اعتبار مورد نیاز تکمیل پروژه‌های مدرسه سازی از جمله طرح های نیمه تمام و احداث مدارس جدید در مناطق کم برخوردار تکمیل شود، در این طرح املاک و مدارس موقوفه فروخته نمی‌شود و فقط مدارس خارج از چرخه آموزشی و راکد به فروش می‌رسند.

فرماندار همدان در همین خصوص از اختصاص ۲۰ درصد اعتبارات امسال شهرستان به نوسازی مدارس خبر داد و افزود: در کنار نوسازی مدارس از این محل، مشکل انشعابات برخی از مدارس با هماهنگی دستگاه‌های خدمات‌رسان در حال انجام است.

مسلم مخفی با اشاره به تشکیل کارگروه ویژه پیگیری و رسیدگی مشکلات مدارس روستایی همدان،اظهار کرد: در مدارس روستایی با شرایط متفاوت از مدارس شهر مواجه هستیم که باید با تشکیل کارگروهی از ظرفیت بخشداری، دهیاری، خیران، شوراهای اسلامی و سایر افراد تاثیرگذار در روستاها برای رفع مشکلات مدارس روستایی استفاده شود.

وی یادآور شد: پروژه‌های نیمه تمام باقی مانده قابل توجه و منابع اعتباری محدود است بنابراین باید اعتبار مورد نیاز به منظور تکمیل و تسریع در بهره‌برداری پروژه‌های آموزشی از منابع ملی و خیری مد نظر قرار گیرد.

توسعه فضاهای آموزشی همدان در دولت سیزدهم با ساخت بیش از ۸۰۰ کلاس درس

اجرای ۸۷ طرح مدرسه سازی در همدان طی دوران فعالیت دولت سیزدهم

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان نیز گفت: در راستای پیشبرد اهداف دولت سیزدهم در مورد تکمیل پروژه های آموزشی، فضاهای ورزشی، استخرهای دانش آموزی، کانون های پرورش فکری، و موارد نظیر آن و بحث استاندارد سازی سیستم های گرمایشی، بازسازی سرویس‌های بهداشتی، آسفالت محوطه مدارس، ایزوگام و خرید ایزوگام و خرید تجهیزات کلاسی، هنرستانی و اداری محت رفع نیاز آموزش و پرورش خوشبختانه در ۲ سال اخیر اقدامات راه گشایی انجام شده و اعتبارات قابل توجهی در این راستا تزریق شده است.

حمید شیرازیانی اظهار کرد: چهار هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال در سفر رییس جمهور و هیات دولت سیزدهم به استان (مردادماه سال گذشته) برای تکمیل پروژه‌های نیمه تمام (آموزشی) این اداره کل اختصاص یافته است.

وی ادامه داد: در بحث ‌مولد سازی یا فروش املاک و اموال مازاد آموزش و پرورش، بعد از پروسه فروش طی سه سال متوالی اعتباراتی که از این ناحیه تامین شده که در شهرستان و مکان مورد نظر برای پروژه های نیمه تمام تزریق و مصرف می‌شود که تاکنون در این زمینه اقدامات اولیه صورت گرفته ولی نیاز به پیگیری مستمر دارد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان اظهار کرد: در سال گذشته حدود هزار میلیارد ریال از اعتبارات مصوب سفر رییس جمهور تخصیص یافت که جهت تکمیل پروژه های نیمه تمام مصرف شد و الباقی مصوبات سفر نیز در راستای تکمیل پروژه های نیمه تمام، استاندارد سازی، بازسازی سرویس های بهداشتی و پروژه هایی با ویژگی خاص طی ۲ سال متوالی باید محقق شود.

شیرازیانی همچنین گفت: از ابتدای دولت سیزدهم ۸۷ پروژه عمرانی مدرسه سازی با ساخت ۸۰۵ کلاس و هزینه ای بیش از چهار هزار میلیارد ریال در همدان محقق شده است و در این راستا پروژه های نیمه تمام که چندین سال پیش راکد بود و پیشرفت فیزیکی قابل ملاحظه ای نداشتند به سرانجام برسانیم و در اختیار آموزش و پرورش قرار دهیم.

وی ادامه داد: در این مدت همچنین ۵۹۰ میلیارد ریال برای استاندارد سازی سیستم گرمایشی مدارس استان هزینه شده است.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان اظهار کرد: سال گذشته ۲۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات طرح استاندارد سازی دریافت کردیم که این اعتبار در راستای استاندارد سازی سیستم های گرمایشی هزینه‌ شد.

شیرازیانی گفت: در دهه اخیر اعتبارات بی نظیری در راستای خرید تجهیزات آموزشی دریافت کردیم و در سال گذشته حدود ۵۲۰ میلیارد ریال به صورت ویژه و الباقی تا سقف ۶۷۰ میلیارد ریال اعتبار دریافت شد.

وی ادامه داد: در ۲ سال اخیر بخش عمده ای از مشکلات آموزش و پرورش در راستای تامین تجهیزات آموزشی اداری و کلاسی هنرستانی رفع شد و از محل قیر رایگان بیش از ۴۰۰ میلیارد ریال اعتبار دریافت شد که محصول آن خرید ایزوگام و آسفالت محوطه مدارس بود.

شیرازیانی با اشاره به اینکه در کنار نوسازی مدارس، محوطه سازی و آسفالت ریزی نیز مورد توجه قرار دارد، اظهار کرد: در سال های ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱، ۶۷۰ میلیارد ریال برای تهیه تجهیزات مدارس و هزینه شده در این مدت ۲۷۳ هزار و ۷۳۰ متر مربع آسفالت ریزی و ۲۳۵ هزار و ۲۵۰ متر مربع ایزوگام در مدارس استان انجام شده که همچنان در سال‌جاری نیز در دست اقدام است.

توسعه فضاهای آموزشی همدان در دولت سیزدهم با ساخت بیش از ۸۰۰ کلاس درس

استاندارد سازی سیستم گرمایشی هفت هزار و ۵۰۰ مدرسه همدان

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان در ادامه از اجرای طرح استاندارد سازی سیستم های گرمایشی مدارس این استان خبر داد و گفت: ۹ هزار و ۸۰۰ کلاس درس برای استانداردسازی سیستم‌های گرمایشی شناسایی شده که تا شهریور ۱۴۰۲، هفت هزار و ۵۰۰ کلاس درس در سطح استان همدان به سیستم‌های استاندارد گرمایشی مجهز شد.

وی با اشاره به اینکه بخشی از طرح های آموزشی نیز با مشارکت خیران احداث یا تکمیل می شوند، ادامه داد: جشنواره خیران مدرسه ساز از سال ۷۷ شروع و به صورت ویژه پیگیری شده و در سال گذشته ۲۵ جشنواره خیران مدرسه ساز در استان برگزار شد.

مدیرکل نوسازی مدارس استان همدان گفت: سال گذشته بیش از ۶۶۰ میلیارد ریال تعهد خیران برای ساخت مدرسه بود که محقق شد و هم اکنون از منابع ملی خیران بیش از ۸۱ پروژه عمرانی پروژه هایی به صورت مشارکتی و خیِر ساز در دست اجرا داریم که این پروژه ها یا تمام خیِری است که درصد کمتری دارد یا مشارکتی است و خیِر سهم آوری می‌کند و از محل اعتبارات خیری پروژه ها تامین اعتبار می‌شود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور نیز پیشتر در آیین افتتاح هنرستان خیّرساز آیت‌الله انواری شهرستان ملایر گفته بود: حدود پنج هزار و ۸۰۰ پروژه با ۲۷ هزار کلاس درس و سه و نیم میلیون مترمربع زیربنا در دولت سیزدهم در حوزه آموزشی، پرورشی و ورزشی احداث و تحویل نظام تعلیم و تربیت شد.

مجید عبدالهی اظهار کرد: بیش از ۳۵۰ هزار میلیارد ریال طی ۲ سال گذشته توسط دولت و خیرین برای پروژه‌های مدرسه‌سازی هزینه شد.

وی افزود: در مهرماه امسال بیش از ۲ هزار پروژه در سطح کشور با حدود ۱۰ هزار کلاس درس تحویل نظام تعلیم و تربیت شد که زیربنای این پروژه‌ها یک میلیون و ۱۲۰ هزار مترمربع بود.

معاون فنی و نظارت سازمان نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس کشور ادامه داد: حدود ۱۴۰ هزار میلیارد ریال منابع مالی برای اجرای این پروژه‌ها هزینه شد.

به گفته عبدالهی؛ مشارکت خیران در مدرسه سازی در گذشته حدود ۳۰ درصد بوده که امروز به حدود ۵۴ درصد رسیده و از طرفی تنوع‌بخشی به حوزه مشارکت خیران ایجاد شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha