پرسه مرگ پشت درهای غفلت و ناآگاهی

بجنورد-ایرنا- قاتل خاموش در فصل سرما در کوچه ها و منازل پرسه می‌زند تا از درزها و پنجره‌هایی که راه را به سرما بسته، وارد شده و قربانیان خود را در میان غفلت و سهل انگاری های افراد انتخاب کرده و به کام مرگ بکشاند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، چند وقت پیش بود که گازگرفتگی، یک خانواده چهارنفره را به کام مرگ کشاند، این حادثه گازگرفتگی در روستای «کشانک» سملقان گزارش شد و در آن چهار نفر از اعضای یک خانواده در منزل مسکونی قربانی شدند.

بر پایه آمارها؛ شمار مرگ و میر ناشی از گازگرفتگی در خراسان شمالی بالا است و در این زمینه استفاده از وسایل گاز سوز غیر استاندارد، تک شعله ها و نصب آبگرمکن در فضای نامناسب بیشترین علت این حادثه را به خود اختصاص داده است.

شرایط آب و هوایی در خراسان شمالی سبب شده تا بساط بخاری ها در این استان در منازل و اماکن عمومی دست کم برای ۶ تا هفت ماه از سال گسترده باشد این به معنای ضرورت توجه به وسایل گاز سوز در این خطه است، البته در فصل زمستان شمار حوادث گازگرفتگی ناشی از استنشاق گاز منوکسیدکربن بیشتر می شود.

حادثه های گازگرفتگی ها بیشتر به علت نبود دودکش مناسب برای وسایل گازسوز، به خصوص بخاری و آبگرمکن و عدم تهویه کافی در فضای مختلف اتفاق می افتد.

کارشناسان معتقدند که برای پیشگیری از حادثه مسمومیت با گاز مونوکسید کربن در وهله اول باید به علائم و شعله بخاری و وسیله گاز سوز توجه شود. شعله آبی رنگ، نشان‌دهنده سوختن مناسب گاز است و شعله قرمز و دوده زدن نشان از سوختن ناقص است.

یک نشانه دیگر از انتشار گاز مونوکسید کربن در فضای منزل و یا محیط کار، سردبودن دودکش است، اگر دودکش سرد باشد به معنی این است که گاز مونوکسید کربن خارج نمی‌شود باید به خروجی دودکش درپشت بام نیز توجه شود، کلاهک باید به شکل حرف H انگلیسی باشد و از دیوارهای اطراف و از سطح زمین یک متر فاصله داشته باشد.

پرسه مرگ پشت درهای غفلت و ناآگاهی

۱۶ مورد گزارش گازگرفتگی به آتش نشانی بجنورد

مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد با بیان اینکه بیشترین حوادث گازگرفتگی مربوط به مناطق حاشیه ای شهر است، می گوید: البته قاتل خاموش برای قربانی کردن افراد مکان، شهر و روستا نمی شناسد و هر غفلتی را دستاویز جولان خود قرار می دهد.

محمدحسن صحراگرد اظهار می کند: متاسفانه برخی خانواده ها برای گرمایش از لوازم گازسوز غیر استاندارد و بعضا از تک شعله استفاده می کنند که این امر بسیار خطرناک است.

وی با بیان اینکه بیشترین عامل مرگ ناشی از استنشاق گاز منوکسید کربن، سهل انگاری خانواده ها و بستن همه درزهای فضای خانه است می گوید: استفاده از دودکش های فنری هم بسیار خطرناک است، این لوله ها به علت آسیب پذیری بالا و نامشخص ماندن محل نشتی گاز می توانند حادثه آفرین باشند.

مدیرعامل آتش نشانی و خدمات ایمنی شهرداری بجنورد می افزاید: برخی از حوادث به علت مسدود شدن دودکش ها و یا استفاده از دودکش های آکاردئونی یا فنری دامن گیر افراد می شود.

وی اظهار می کند: آبگرمکن ها ۵۰ برابر یک فرد اکسیژن مصرف می کند از این رو نباید این دستگاه در حمام و یا فضای کوچک زیرزمین ها که تهویه مناسب ندارند نصب شود.

صحراگرد تاکید می کند: وسایل گرمایشی باید در آغاز فصل سرما، سرویس شود، قسمت های داخلی، کاربراتور و لوله کشی آن مورد بازرسی قرار گیرد، انتهای دودکش هم باید دست کم یک متر از سطح بام و یک متر از دیوار جانبی بام فاصله داشته و کلاهک H شکل روی آن نصب شود.

وی می گوید: ۱۶ مورد حادثه گازگرفتگی در ۹ ماهه امسال به آتش نشانی مرکز استان گزارش شد که در آن، سه نفر جان خود را از دست دادند و ۲ نفر هم دچار مسمومیت شدند.

پرسه مرگ پشت درهای غفلت و ناآگاهی

۱۱ فوتی در حادثه های گازگرفتگی

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی هم نسبت به افزایش تلفات مسمومیت با گاز در استان هشدار داده و می گوید: مردم مراقبت‌های لازم برای پیشگیری از گازگرفتگی را با فرا رسیدن فصل سرما رعایت کنند و در استفاده از وسایل گرمازا،‌ توصیه های ایمنی را جدی بگیرند و از سالم بودن وسایل گرمایشی و مسیر خروجی گاز از دودکش اطمینان حاصل کنند.

محمدرضا نورس اظهار می کند: حادثه های گازگرفتگی ۹ ماهه امسال در استان ۱۱ نفر فوتی داشت که این رقم نسبت به مدت مشابه پارسال چهار نفر افزایش دارد.

وی با بیان اینکه در این مدت ۹ نفر مرد و ۲ نفر زن در استان براثر استنشاق گاز مونوکسید کربن جان باختند که این آمار نسبت به مدت مشابه پارسال ۵۷ درصد بیشتر شده است می افزاید: ۹ ماهه امسال ۱۰ نفر از جان باختگان حادثه گازگرفتگی استان در شهرستان بجنورد و یک نفر در شیروان مورد معاینه پزشکی قانونی قرار گرفت.

مدیرکل پزشکی قانونی خراسان شمالی اظهار می کند: چهار نفر از قربانیان گازگرفتگی استان در سال جاری در چادرهای نگهبانی جان باختند که بیشترین موارد را در این باره به خود اختصاص داده است.

وی درباره عوارض مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می گوید: فردی که دچار مسمومیت با گاز مونوکسید کربن می شود، ممکن است دچار نواقص عصبی و روانی پیشرفته نظیر فلج عضوی یا اختلال قوای مغزی شود، مسمومیت شدید با این گاز می‌تواند کشنده باشد.

نورس می افزاید: افراد در صورت مواجهه با مصدوم ناشی از گازگرفتگی به سرعت او را از محیط خارج کنند، ورودی گاز را بسته و درب و پنجره را باز کنند، بلافاصله با اورژانس تماس بگیرند.

براساس این گزارش مرجع ارائه آمار جانباختگان و تعیین علت فوت در قربانیان مسمومیت با گاز منواکسید پزشکی قانونی است و بررسی این امر در آزمایشگاه های تخصصی پزشکی قانونی انجام می شود و در همان روز نتیجه آزمایش مشخص می شود.

آمار مرگ و میر به علت مسمومیت ناشی از گازگرفتگی در خراسان شمالی بالا است و کارشناسان می گویند استفاده از وسایل گاز سوز غیر استاندارد و تک شعله ها در خانه ها بیشترین علت این مرگ و میرها است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha