به گزارش ایرنا، «سیدمحمدحسین بلاغی» روز سه شنبه در نشست خبری با بیان اینکه از این تعداد ۱۸ گروه نمایشی در بخش صحنه ای و ۱۱ گروه در بخش نمایش خیابانی شرکت کرده اند، افزود: گروه های نمایشی منتخب از استان های آذربایجان غربی، گیلان، زنجان، اردبیل، همدان، خراسان رضوی و کردستان و قزوین در این جشنواره شرکت دارند.
وی با اشاره به اینکه چهار گروه نمایشی نیز در بخش خیابانی و به صورت میهمان و افتخاری از تبریز در این جشنواره شرکت دارند، اظهار کرد: در این رویداد هنری منطقه ای حدود ۳۱۵ تا ۳۲۰ هنرمند تئاتر از این استان ها حضور دارند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: بر اساس قاعده جشنواره های تئاتر منطقه ای، گروه های نمایشی منتخب آذربایجان شرقی در این جشنواره حضور ندارند بلکه پنج گروه منتخب از این استان در جشنواره تئاتر منطقه ای خاوران مشهد شرکت دارند.
بلاغی، ادامه داد: جشنواره تئاتر منطقهای سهند از ۱۷ تا ۱۹ دی ماه به مدت سه روز برگزار می شود و گروه های نمایش صحنه ای در مجموعه تئاتر شهر تبریز روی صحنه می روند و روزانه ۶ نمایش در این مجموعه اجرا می شود.
جشنواره تئاتر منطقهای سهند از ۱۷ تا ۱۹ دی ماه به مدت سه روز برگزار می شود و گروه های نمایش صحنه ای در مجموعه تئاتر شهر تبریز روی صحنه می روند و روزانه ۶ نمایش در مجموعه اجرا می شود.
وی با دعوت از هنرمندان، اهالی فرهنگ و هنر و عموم مردم استان به ویژه تبریز برای دیدن این نمایش ها، یادآور شد: گروه های منتخب جشنواره های تئاتر منطقه ای کشور به جشنواره ملی تئاتر فجر راه می یابند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی گفت: قبل از برگزاری جشنواره های تئاتر منطقه ای در سطح کشور، ۲ گروه نمایشی از جمله «ثقه الاسلام» از این استان به جشنواره تئاتر فجر راه یافته اند.
بلاغی، افزود: این دوره از جشنواره تئاتر منطقه ای با مشارکت و همکاری شهرداری منطقه ۲ تبریز برگزار می شود و بیش از هفت میلیارد ریال جوایز برای نمایش های برتر این دوره در نظر گرفته شده است.
تبریز با کمبود سالن نمایش مواجه است
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی یادآور شد: چرخه فعالیت های هنری در این استان رونق گرفته است و جریان نمایش، موسیقی و هنرهای تجسمی ادامه دارد و به علت افزایش برنامه های نمایشی در تبریز با کمبود سالن نمایشی مواجه هستیم.
وی با اشاره به اینکه این استان در یک سال گذشته میزبان و اجرا کننده بیشترین رویداد در حوزه نمایش در سطح کشور بوده است، گفت: اکنون تبریز به عنوان قطب استانی نمایش در کشور مطرح بوده و رویدادهای ملی نمایشی مختلفی از جمله جشنواره های ملی تئاتر رضوی، تئاتر ارسباران و کودک و نوجوان باغچهبان در این شهر برگزار شده است.
بلاغی، با تاکید بر اینکه ظرفیت هنر نمایشی در استان بی بدیل است، ادامه داد: در سال ۱۴۰۱ حدود ۴۲ نمایشنامه در این اداره کل بررسی شده در حالی که فقط در نیمه نخست امسال این تعداد با افزایش حدود سه برابری به ۱۴۳ نمایشنامه رسید.
۱۰۵ فیلم جشنواره فجر در تبریز به نمایش گذاشته می شود
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان شرقی با اشاره به فعالیت های این اداره کل در حوزه سینما، گفت: شکستن رکورد فروش بلیت سینما در این استان هر سال نسبت به سال گذشته همچنان ادامه دارد.
بلاغی، با اشاره به استقبال گسترده علاقه مندان برای دیدن فیلم های سینمایی در سالن های نمایشی، افزود: هم اکنون علاوه بر روزهای سه شنبه، روزهای دوشنبه نیز نرخ بلیت سینما نیم بها شده است.
وی اظهار کرد: امسال تبریز میزبان ۱۰۵ فیلم جشنواره فیلم، موسیقی و هنرهای تجسمی فجر است.
برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در شناساندن نام و آوازه تبریز نقش بسزایی ایفا می کند
شهردار منطقه ۲ تبریز نیز در این نشست با بیان اینکه مشارکت و همکاری این شهرداری در برگزاری بیست و هشتمین جشنواره تئاتر منطقهای سهند در راستای تغییر نگاه مدیریت جدید شهرداری تبریز از نهاد خدماتی به اجتماعی است، گفت: شهر یک محیط زنده بوده و با برگزاری رویدادهای زنده، زنده است.
«موسی علیپور»، افزود: برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری در تبریز، در شناساندن و مطرح شدن نام و آوازه این شهر به مردم سایر نقاط کشور نقش بسزایی ایفا می کند.
وی با اشاره به شخصیت ها و بزرگانی که در طول تاریخ در عرصه های مختلف علمی، فرهنگی، عرفانی و شعر در این منطقه تلاش و نام آذربایجان و به ویژه تبریز را در سطح ملی و بین المللی مطرح کرده اند، اظهار کرد: اثر و بازتابی که آثار هنری بر روح و روان شهروندان می گذارد فراتر از نصب یک بنر، پوستر و تبلیغات است و توجه به این مسایل بخشی از مسوولیت های اجتماعی شهرداری تبریز است.
به گزارش ایرنا، در این مراسم پوستر بیست و هشتمین جشنواره تئاتر منطقهای سهند رونمایی شد.
نظر شما