به گزارش ایرنا، اسماعیل زارعی کوشا روز یکشنبه در مراسم گرامیداشت و تجلیل از واحدهای صنعتی و معدنی نمونه کردستان که در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری تشکیل شد، اظهار کرد: بیش از ۲ دهه گذشته همه عناوین انتخاب شده برای سالها از سوی رهبر معظم انقلاب پیشینه اقتصادی داشته که این بیانگر ضرورت و اهمیت این بخش است.
وی با اشاره به اینکه نظام یک چشم اسفندیاری دارد و آن هم اقتصاد است و دشمن تمام تلاشش این است که خنجر خود را در آن فرو کند، بیان کرد: توانمندی جامعه از لحاظ اقتصادی و شکوفایی این بخش منجر به افزایش امنیت و رفع آسیب های اجتماعی و امیدآفرینی خواهد شد.
وی ادامه داد: نگاه و تاکید ما بر تسهیلگری در امر تولید است و معتقدیم تولیدکنندگان به جنگ تمام عیاری وارد شدند که از همه جهات با مسائل مختلفی هم چون تحریم، بازار، تغییر و تحولات جهانی و منطقه ای، نرخ ارز و ارزس پول ملی، مالیات، تامین اجتماعی، نرخ سود تسهیلات مواجه هستند.
استاندار کردستان اظهار کرد: همین که فردی شجاعت و جرئت ورود با کار تولید آن هم در سخت ترین شرایط ممکن، پیدا کرده بالاترین کار خیر را انجام داده است.
زارعی کوشا بر تغییر نگاه در بدنه کارشناسی ادارات تاکید کرد و گفت: عمده مدیران نگاهشان به تولید مطلوب است ولی در بدنه کارشناسی مشکلات جدی وجود دارد که باید برطرف شود.
وی ادامه داد: مجموعه بانک های استان همراه بخش تولید هستند و اگر نارضایتی و مشکلی باشد شاید مربوط به مسئول اعتبارات در شعبههای باشد که این جایگاه شایسته او نیست.
استاندار کردستان گفت: در جلسات با مسئولان ارشد کشوری درخواست کردیم استان های زاگرس نشین باید از قواعد بانک مرکزی در بازگشت ارز حاصل از صادرات معاف شوند که خوشبختانه هم در حال به نتیجه رسیدن است.
زارعی کوشا ادامه داد: امسال با وجود همه موانع و مشکلات، حرکت ها و اقداماتی انجام شد که نشان داد مسیر درست و رو به هدف را طی می کنیم به گونه ای که براساس گزارش مرکز آمار در پاییز امسال شاهد کاهش نرخ بیکاری نسبت به سال گذشته هستیم.
وی اظهار کرد: با توجه به اینکه بخش زیادی از سبد خانوار در کردستان به بخش خوراکی مربوط می شود این مساله بر نرخ تورم در استان تاثیرگذاشته است.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه یکی از درخواست های استانداران از رئیس جمهور ورود به بحث کنترل تورم براساس ظرفیت هر استان است، گفت: به عنوان نمونه در بخش واردات گوشت اقدام کردیم ولی در زمینه تخصیص ارز آن چون کشوری انجام می شود مشکلاتی ایجاد شد و باعث شد هدف مدنظر محقق نشود.
وی با بیان اینکه از این به بعد شاهد ورود و فعالیت بیشتر هدلینگهای سرمایه گذاری کشوری هم چون شستا در استان خواهیم بود، گفت: آماده برگزاری جشن احیای حداقل ۷۰ واحد تولیدی راکد در بخش های گردشگری، کشاورزی و صنعت در استان هستیم.
استاندار کردستان با اشاره به اینکه همایش بزرگ سرمایهگذاری در بهار سال آینده در استان برگزار می شود، ادامه داد: انجام فعالیت های عمرانی در کاهش نرخ بیکاری در استان بی تاثیر نبوده است به گونه ای که در این مدت هفت همت در بخش عمرانی استان هزینه و به کار تبدیل شده است.
نماینده مردم کردستان در مجلس خبرگان رهبری هم در این مراسم ضمن محکوم کردن جنایت حادثه تروریستی داده شده در کرمان، اظهار کرد: مسئولان در حوزه اقتصادی و تولید باید آینده نگر باشند.
ماموستا فایق رستمی با اشاره به اینکه علم و دانش ما را به سمت رشد و پیشرفت هدایت می کند، افزود: بهره مندی از علم و دانش در همه بخش ها مختص این دوره نیست بلکه در گذشته های دور هم مردم به این مساله پی برده بودند.
وی ادامه داد: کسب اقتصاد قوی مستلزم حمایت از فعالان اقتصادی و کارشناسان اقتصادی و بکارگیری همه منابع؛ توانمندی ها و شناخت راه های تقویت اقتصاد و شناسایی نخبگان و ظرفیت هاست.
نایب رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج هم در این مراسم با بیان اینکه برخی ها با اقداماتشان در زمین دشمن حرکت می کنند نه در راستای حمایت و رونق تولید، گفت: باید بی پروا در حمایت تولید اقدام شود و اگر افرادی توان فعالیت در این زمینه را ندارند کار را به افراد توانمند و متخصص واگذار کنند.
سید کمال حسینی با اشاره به اینکه توسعه با تعارف در تعارض است، گفت: بخش خصوصی خواستار جذب و اعتماد بیشتر به صاحبان صنعت که با جان و دل در بخش تولید کار می کنند، است.
در پایان این مراسم از تولیدکنندگان برتر و نمونه بخش های صنعت و معدن استان با اهدای لوح سپاس تجلیل به عمل آمد.
نظر شما