آمریکا چگونه «شورای امنیت» را «سپر دفاعی» اسرائیل کرد؟

تهران- ایرنا- دولت آمریکا بار دیگر با استفاده ابزاری از شورای امنیت سازمان ملل متحد، اعتبار این سازمان بین المللی را بیشتر از گذشته زیر سوال برد.

به گزارش حوزه سیاست خارجی ایرنا، سازمان ملل بامداد پنجشنبه پیش‌نویس قطعنامه پیشنهادی آمریکا مبنی بر محکوم کردن عملیات‌های ارتش یمن علیه کشتی‌های صهیونیستی در دریای سرخ را تصویب کرد.

در این قطعنامه ضمن محکوم کردن حملات نیروهای مسلح یمن به شناورهای مرتبط با رژیم صهیونیستی که در واکنش به حملات بیش از سه ماهه اسرائیل به غزه و قتل عام چند ده هزار فلسطینی، صورت گرفته است، بر ضرورت حفاظت از امنیت ناوبری دریایی تاکید شده است.

این اتفاق در وضعیتی رخ می دهد که ایالات متحده با استفاده از حق وتو، مانع تصویب چندباره قطعنامه شورای امنیت درباره توقف جنگ و نسل کشی عامدانه مردم غزه توسط ماشین کشتار رژیم صهیونیستی شده است.

آمریکا همزمان با شکایت آفریقای جنوبی از رژیم صهیونیستی در دادگاه بین المللی لاهه نسبت به نسل کشی آپارتاید اسرائیل در غزه، وارد عمل شد تا این اقدام را به حاشیه ببرد.

دولت بایدن، به این وسیله و با هدف اینکه سازمان ملل متحد را سپر دفاعی اسرائیل قرار دهد، بار دیگر ثابت کرد ایالات متحده در تبدیل سازمان های بین المللی به اهرم فشار خود و تحمیل یکجانبه گرایی بر ساختار بین الملل و جامعه جهانی حد و مرزی نمی شناسد.

واشنگتن با تداوم این رویکرد، بیش از پیش نظم جهانی برآمده از هنجارهای خود را فاقد کارآمدی کرده و سیستم بین المللی را از قواره انداخته است.

در چنین فضایی تهران به عنوان یکی از بازیگران جهانی که نسبت به وضعیت موجود نظام بین الملل و سازوکار فعلی آن که فاقد توان برقراری صلح و ثبات بین المللی است، موضع انتقادی و تجدید نظرطلبانه داشته و به اتفاق پنجشنبه سازمان ملل واکنش نشان داد.

بر این اساس، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در واکنش به قطعنامه ۲۷۲۲ شورای امنیت سازمان ملل متحد که با مباشرت و محوریت آمریکا ارائه و تصویب شده است، گفت، این قطعنامه ظاهراً ادعای حمایت از حقوق کشتیرانی در دریای سرخ را دارد، اما در اصل پوششی برای تأمین اهداف سیاسی آمریکا در حمایت از رژیم صهیونیستی و تداوم جنایات این رژیم علیه مردم بی‌دفاع غزه است.

ناصر کنعانی تصریح کرد: دولت آمریکا به جای اقدام قاطع برای توقف جنایات رژیم اسرائیل، همچنان با حمایت کامل سیاسی، نظامی، بین‌المللی و دیپلماتیک، در کنار رژیم یادشده ایستاده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی افزود: برغم بیش از ۳ ماه حملات نظامی ویرانگر و ضدبشری رژیم صهیونیستی علیه مردم بیدفاع نوار غزه و ویرانی گسترده منازل و زیرساخت‌های شهری، خدماتی، درمانی و بهداشتی، اقدام آمریکا در ممانعت از تصویب قطعنامه‌ای در شورای امنیت متضمن درخواست توقف جنگ علیه غزه، عملا ممانعت از اجرای وظایف شورای امنیت در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی و مخالفت با خواست جامعه بین‌المللی برای پایان دادن به کشتار فلسطینی‌ها و برقراری آتش‌بس است.

سخنگوی وزارت امور خارجه افزود، آمریکا با فشار بر اعضای شورای امنیت و بدون توجه به ریشه اصلی وضعیت بحرانی و تنش در منطقه، قطعنامه‌ای در شورای امنیت به تصویب رساند که ظاهراً بر حقوق و آزادی دریانوردی در دریای سرخ تمرکز دارد، اما هدف اصلی آن مشروعیت بخشیدن به «ائتلاف دریایی خوساخته» به رهبری واشنگتن برای تحقق اهداف خاص سیاسی و ایجاد سپر لازم برای ادامه جنایات جنگی رژیم اسرائیل در غزه است.

کنعانی اظهارات نماینده آمریکا در نشست شورای امنیت در مورد آنچه را که وی "حقوق و آزادی کشتیرانی همه کشورها در دریای سرخ" خوانده است، تنها با هدف انحراف اذهان از حقیقت جنایات جاری در غزه و سرزمین‌های اشغالی فلسطین توسط رژیم اشغالگر دانست و تاکید کرد؛ جمهوری اسلامی ایران ضمن رد ادعاهای بی‌اساس آمریکا و هشدار نسبت به هرگونه اقدام تحریک‌آمیز و غیرمسئولانه این کشور که صلح و امنیت منطقه را به خطر می‌اندازد، از شورای امنیت می‌خواهد که به مسئولیت‌های خود برای رسیدگی به علل وضعیت و تنش کنونی دریای سرخ عمل نماید.

کنعانی تاکید کرد: شورای امنیت باید سریعا تدابیری قاطع اتخاذ کند تا رژیم اسرائیل را وادار به توقف خونریزی و اجرای کامل قطعنامه‌های ۲۷۱۲ و ۲۷۲۰ کند، تا الزامات لازم برای تسهیل و تضمین ارسال سریع، ایمن و بدون مانع کمک‌های بشردوستانه به غیرنظامیان فلسطینی در سراسر نوار غزه تضمین شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha