۲ بهمن ۱۴۰۲، ۸:۱۷
کد خبرنگار: 3090
کد خبر: 85359682
T T
۱ نفر

برچسب‌ها

جشنواره موسیقی هگمتانه مردم محور است/ اجرای ۲۵ برنامه پژوهشی

همدان- ایرنا- مدیر اجرایی دومین جشنواره موسیقی هگمتانه، حمایت و اعتماد به مجموعه های مردمی را رویکرد اداره کل ارشاد در دولت سیزدهم برشمرد و گفت: این جشنواره یک واقعه مردم محور و در کل کشور بی سابقه است.

قادر شهسواری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اینکه انجمن موسیقی ایران بخش مردمی بدنه وزارت فرهنگ و ارشاد است اظهار کرد: با رویکرد جدید مسعود ویژه مدیرکل فرهنگ و ارشاد همدان و معاونت این اداره کل و اعتماد به انجمن ها و تشکل های مردمی، جشنواره موسیقی شب‌های هگمتانه را راه اندازی کردند.

وی ادامه داد: انجمن موسیقی استان همدان این دغدغه را شناسایی کرده که پرداختن به وجه های انسان ساز و حفظ ادبیات غنی ایران در نشاط اجتماعی و اشاعه فرهنگ موسیقی سنتی اثربخش است و برهمین اساس این جشنواره در هفت شب به روی صحنه می‌رود.

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان همدان ابراز امیدواری کرد که خروجی این جشنواره موجب کاهش دغدغه های روزمره و تسری حس آرامش در مردم شود.

شهسواری اظهار کرد: بیش از ۵۴ اثر به دبیرخانه جشنواره شب‌های موسیقی هگمتانه ارسال شد و ۹۰ درصد آثار به بخش نهایی که به شیوه همایشی برگزار می‌شود راه پیدا کردند.

وی افزود: ۲۰ گروه یا کنسرت موسیقی اصیل و ۳۰ اجرا در حوزه موسیقی عاشیقی اجرا می‌شود و در کنار آن ۲۵ برنامه پژوهشی و آموزشی در حوزه موسیقی پیش بینی شده است.

مدیر اجرایی دومین جشنواره موسیقی هگمتانه گفت: کارگاه‌های آموزشی در حوزه موسیقی و ارتباط آن با شعر و ادبیات با حضور اساتید برجسته مانند دکتر «محمدرضا شفیعی‌کدکنی» یکی از پژوهشگران و اساتید برجسته حوزه شعر و ادب برگزار می‌شود.

تاثیر موسیقی در افزایش امید به زندگی

شهسواری اظهار کرد: امروزه و در شرایط کنونی کشور با توجه به مشکلات پیش‌رو از موسیقی می‌توان در ایجاد انگیزه، نشاط و امید به زندگی و کاهش آسیب های اجتماعی بهره برد.

وی ادامه داد: همانطور که در طول تاریخ مسائل اخلاقی، دینی و انسان‌ساز از دریچه هنر تعلیم داده شده امروز نیز همین‌گونه است.

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان همدان افزود: موسیقی اصیل ایرانی با بهره گیری از ظرفیت تاریخی بسیار بالا، گرایش‌های معنوی و انسان‌ساز امروز راهگشای مسوولان و دولت است و هنر برای رسیدن به ثبات اجتماعی، در کنار سایر مولفه های جامعه شناسی می‌تواند جایگاه ویژه تری را پیدا کند.

فعالیت ۳۰ گروه فعال موسیقی عاشیقی

شهسواری اظهار کرد: ۲ موسسه موسیقی، ۴۰ آموزشگاه آزاد موسیقی، ۱۵ گروه موسیقی سنتی، ۲ گروه فعال در حوزه موسیقی پاپ و در بخش موسیقی محلی ترک زبان های نواحی شمال استان بیش از ۳۰ گروه فعال موسیقی عاشیقی در سطح استان همدان فعالیت دارند.

مدیر اجرایی دومین جشنواره موسیقی هگمتانه که در حوزه پژوهش با موضوع موسیقی چندین کتاب و اثر پژوهشی در زمینه موسیقی ثبت و منتشر کرده است ادامه داد: رمز موفقیت هر جامعه رو به رشد پرداختن به مسائل فرهنگ مدار است که منجر به تولید تمدن می‌شود.

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان همدان افزود: موسیقی، ادبیات و هنر ایرانی در طول تاریخ یکی از پایه های مهم فرهنگ ساز این تمدن بزرگ قبل و بعد از اسلام بوده و هست و جایگاه هنر به ویژه موسیقی در قیاس با سایر موارد فرهنگ‌ساز می‌تواند اثربخش تر باشد.

شهسواری اظهار کرد: موسیقی با روح و جان مردم سرو کار دارد، در طول تاریخ هیچ عقیده و ادیان الهی را نمی بینید که به دور از موسیقی ماندگاری داشته باشد و یا موسیقی را حذف کرده باشد، حتی مذاهب هم از هنر موسیقی برای اشاعه خود استفاده کردند.

وی با بیان اینکه موسیقی جایگاه بلامنازع در فرهنگ سازی ایرانی داشته و دارد گفت: تمام ادیان به شیوه ای از موسیقی استفاده کردند، فرهنگ موسیقی در اسلام با تلاوت قرآن و اذان و در مسیحیت با خواندن نیایش ها در کلیسا تجلی یافته است.

مدیر اجرایی دومین جشنواره موسیقی هگمتانه افزود: انجمن موسیقی استان سعی دارد که این جشنواره را به عنوان رویداد ملی در تقویم ملی گردشگری ایران به ثبت برساند که این موضوع همت مدیران فرهنگی شهر را می‌طلبد تا جشنواره به صورت ملی در سال‌های آینده اتفاق بیفتد.

جشنواره موسیقی هگمتانه مردم محور است/ اجرای ۲۵ برنامه پژوهشی

حمایت معنوی انجمن موسیقی از هنرمندان استان

شهسواری اظهار کرد: انجمن موسیقی استان همدان در تمام شهرستان‌ها نماینده دارد و همه هنرمندان استان از حمایت های معنوی این انجمن بهره می برند.

وی ادامه داد: انجمن موسیقی استان درآمدی ندارد اما برای برپایی کنسرت ها با جذب سرمایه گذار پای کار است.

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان همدان با بیان اینکه بیمه هنرمندان و نیز دریافت درجه هنری پیشکسوتان در دستور کار این انجمن قرار دارد اظهار کرد: انجمن موسیقی با رایزنی ها و فعالیت ۲ ساله توانست ۲ دکترای درجه یک هنری برای استاد "ماشاالله رسام" و استاد "حق رضا فطری" دریافت کند که به جامعه هنری استان تبریک می‌گویم.

شهسواری یادآور شد: در جشنواره موسیقی شب‌های هگمتانه علی آقا محمدی دبیر جشنواره، علی اصغر رحمانی پاکروان رئیس دبیرخانه، سروش محمدی رئیس تبلیغات و مصطفی رشیدی مطلق روابط عمومی جشنواره هستند.

وی یادآور شد: دومین جشنواره شب های موسیقی هگمتانه با محوریت موسیقی اصیل و سنتی کشور و تمرکز بر اجرای "گروه نوازی هنرمندان استان همدان" به همت اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان و انجمن موسیقی ایران شعبه همدان در هفت شب و در ۱۰ شهر استان همدان برگزار می شود.

همدان نیازمند سالن هزار نفری برای برگزاری کنسرت

عضو هیات مدیره انجمن موسیقی استان همدان با اشاره به اینکه انجمن موسیقی همدان پای کار همه هنرمندان این حوزه است عنوان کرد: همدان نیازمند یک سالن بیش از هزار نفری برای برگزاری کنسرت است.

شهسواری افزود: پنج اثر چاپ شده در حوزه کتاب، دانشنامه موسیقی، چهار اثر صوتی در قالب آلبوم، بیش از ۲۰ آلبوم و حضور چند گروه موسیقی در مجامع بین المللی از جمله فعالیت های انجمن موسیقی استان از سال ۹۷ تا کنون است.

به گزارش ایرنا؛ دومین جشنواره «شب‌های موسیقی هگمتانه» از عصر روز جمعه ۲۹ دی با حضور هنرمندان در آرامگاه باباطاهر آغاز شد و تا پنجم بهمن در ۱۰ شهر استان ادامه دارد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha