رضا صفری عربی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پویش ملی سلامت از ۲۰ آبان ماه تا ۳۰ دی ماه اجرا شد و افراد مشمول با مراجعه به پزشک خانواده خود یا نزدیکترین مرکز جامع سلامت یا خانه بهداشت فشارخون و قند خون خود آنها اندازه گیری شد.
وی ادامه داد: یک میلیون و ۸۶۰ هزار نفر از مردم مازندران غربالگری فشار خون و دیابت شدند که معادل ۸۷ درصد از جمعیت مشمول استان است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی مازندران گفت: از مجموع جمعیت غربالگری شده ۳۳ هزار نفر مشکوک به فشار خون هستند و جز موارد جدید مبتلایان به این بیماری محسوب می شوند.
وی ادامه داد:همچنین ۳۹۷ هزار نفر مبتلا به پیش فشارخون شناسایی شده اند که در صورت رعایت نکردن نکات درمانی و پیشگیرانه لازم می توانند موارد جدید ابتلا به این بیماری در سالهای آینده محسوب شوند.
به گفته صفری عربی، همچنین ۳۲ هزار و ۳۶۰ نفر موارد جدید مشکوک به دیابت در مازندران شناسایی شدند و علاوه بر این ۲۲۷ هزار نفر مبتلایان به پیش دیابت هستند که می بایست نکات لازم در خصوص خود مراقبتی را رعایت کنند.
وی گفت: ۴۲.۱ درصد از افراد غربالگری شده مازندران دچار اضافه وزن هستند و ۲۲ درصد چاق هستند.
رییس مرکز بهداشت مازندران در خصوص تعداد مشمولان این پویش که غربالگری نشدند را حدود ۳۰۰ هزار نفر اعلام کرد و افزود: این افراد باید برای انجام تست های غربالگری به پزشک خانواده خود یا نزدیکترین خانه بهداشت یا مرکز جامع سلامت مراجعه کنند.
در کشور ایران بیش از ۷.۵ میلیون نفر از افراد بالای ۲۵ سال مبتلا به دیابت هستند و به عبارت دیگر حداقل بیشتر از ۱۴ درصد جمعیت بالای ۲۵ سال از بیماری دیابت رنج می برند و حداقل ۷۵ درصد آنان از بیماری خود آگاه هستند.
مازندرانی ها به دلیل اینکه گرفتار دیگر عوامل تاثیرگذار در ابتلا به این بیماری از جمله چاقی و اضافه وزن، بالا رفتن سن و سالمندی جمعیت قرار دارند از نظر میزان شیوع ابتلا حدود ۶ درصد بالاتر از میانگین کشوری قرار دارند. همچنین از نظر میزان ابتلا به فشار خون مازندران رتبه پنجم کشور را دارد.
استان مازندران با بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت ۲ دانشگاه علوم پزشکی دارد.
نظر شما