سید امیر شوشتری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: هم اکنون استان خراسان رضوی به ۱۴ هزار کلاس درس برای رسیدن به استاندارد سرانه فضای آموزشی کشور نیاز دارد که ۹۰ درصد آن در مشهد و حاشیه این شهر نیاز است.
به گفته وی، در حال حاضر به دلیل کمبود کلاس شاهد فعالیت مدارس دارای ۲ و سه شیفت در کلانشهر مشهد هستیم.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی بیان کرد: خوشخبتانه همت مضاعفی را در دولت سیزدهم در مدیریت و کاهش کمبود کلاس شاهدیم و همکاری مجموعههایی مانند نوسازی مدارس، فرمانداری، مسکن و شهرسازی و غیره را به شکل قابل تقدیری همراه داریم که نمود آن افتتاح هر سه شنبه یک پروژه آموزشی است اما همچنان نیاز به کلاس به صورت جدی وجود دارد.
وی با بیان اینکه سرانه فضای آموزشی در خراسان رضوی به صورت میانگین چهار و نیم متر مربع، در مشهد سه و یک دهم متر مربع و در برخی شهرستانها یک و دو دهم متر مربع است، اظهار کرد: متوسط کشور پنج و دو دهم متر مربع است، حال آنکه استانداردهای جهانی هشت و هشت دهم متر مربع است.
شوشتری ادامه داد: بنابراین برای رسیدن به استانداردهای جهانی ۱۴ هزار کلاس و برای دستیابی به میانگین کشوری هفت هزار کلاس نیاز داریم.
مولدسازی یکی از مترقی ترین قوانین دولت سیزدهم است
وی با اشاره به اینکه قانون مولدسازی یکی از مترقی ترین قوانین در دولت سیزدهم محسوب میشود، بیان کرد: هم اکنون در آموزش و پرورش خراسان رضوی املاکی هستند که بین ۲۰ تا ۵۰ سال کنار مانده ،فاقد مصرف و املاک دارای ارزش اما فاقد کاربری موثر در جهت اهداف آموزشی است.
مدیر کل آموزش و پرورش خراسان رضوی گفت: در این راستا آموزش و پرورش استان طبق اعلام شورای عالی مولد سازی کشور مجوز فروش ۱۱ ملک مازاد، بدون استفاده و یا فاقد ارزش استفاده در جهت اهداف آموزشی را با توجه به مکان ملک را دریافت کرده که همگی کمیسبون ماده ۵ را گذرانده و در کمیته های استانی نیز مورد موافقت قرار گرفته است.
وی با بیان اینکه ارزش این املاک حدود ۴۰ هزار میلیارد ریال برآورد شده است، ادامه داد: با این میزان اعتبار امکان ساخت پنج هزار کلاس درس ظرف یک تا دو سال آینده در مشهد و استان فراهم میشود.
شوشتری اظهار کرد: با توجه به اینکه مدت زمان اجرای قانون مولدسازی محدود است باید ظرف یکسال آینده در این زمینه اقدام موثر انجام داد و از درآمدهای حاصل فروش این املاک اقدام به اتمام پروژه های نیمه تمام و ساخت مدارس در مشهد و شهرستانهای استان نمود.
وی بیان کرد: شماری از این املاک در حال استفاده هستند اما در قالب مولدسازی آنها را تبدیل به احسن خواهیم کرد و خوشبختانه ۱۰۰ درصد درآمد حاصل از فروش این املاک طبق فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اجرای قانون مولد سازی به آموزش و پرورش و در جهت اهداف آموزشی باز میگردد.
استان خراسان رضوی هم اکنون دارای حدود هفت هزار مدرسه با بیش از یک و نیم میلیون نفر دانش آموز است.
نظر شما