به گزارش خبرنگار ایرنا؛ مدیرعامل صندوق کارآفرین امید استان کرمانشاه روز سه شنبه در حاشیه مراسم افتتاحیه این طرح ها؛ که با حضور ویدئو کنفرانسی معاون رییس جمهور و رییس صندوق کارآفرینی امید کشور در روستای گمشتر شهرستان روانسر برگزار شد، گفت: از مهم ترین این طرح ها بهره برداری از سردخانه پنج هزار تنی روستای گمشتر شهرستان روانسر با اعطای هشتاد میلیارد ریال از محل تسهیلات اشتغال پایدار روستایی و عشایری است.
محمدطاهر عظیمی فشی افزود: تسهیلات صندوق کار آفرینی امید تقریبا به صورت قرض الحسنه به طرح های خُرد، کوچک و متوسط با کارمزد بسیار پایین ۶ درصد در راستای حمایت از تولید و اشتغال پرداخت می شود.
مدیر عامل صندوق کارآفرین امید استان کرمانشاه در ادامه از پرداخت هزار و ۲۴۳ فقره تسهیلات با اعتبار ۲ هزار و ۵۵۵ میلیارد ریال طی سال جاری در استان خبر داد و گفت: اعطای این تسهیلات زمینه اشتغال و تثبیت شغل هزار و ۵۰۹ نفر را فراهم کرده است.
عظیمی با اشاره به افتتاح سردخانه پنج هزار تنی با اشتغال ۲۶ نفر و گلخانه سه هزار متری با ۶ فرصت شغلی در شهرستان روانسر با کمک تسهیلات صندوق کار آفرینی امید؛ احداث این مجموعه ها را علاوه بر اشتغال در راستای ارزش افزوده به محصولات کشاورزی استان دانست.
احداث سردخانه خدمت شایانی به کشاورزان کرمانشاهی است
سرمایه گذار سردخانه پنج هزار تنی روانسر نیز در گفتوگو با خبرنگار ایرنا؛ احداث این سردخانه پنج هزار تنی را بویژه در زمینه تولید و اصلاح بذر سیب زمینی خدمتی بزرگ و شایان به کشاورزان منطقه و کرمانشاه عنوان کرد.
علی سلیمی با بیان اینکه از سال ۱۴۰۰ برای احداث این سردخانه اقدام کردم گفت: برای ساخت این سردخانه ۴۲۰ میلیارد ریال از آورده شخصی و ۸۰ میلیارد ریال از محل تسهیلات صندوق کارآفرین امید برای اشتغال ۲۵ نفر هزینه شده است.
مجوز برای احداث ۳۰۰ هزار تن سردخانه در کرمانشاه اخذ شده است
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه نیز در این مراسم در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، گفت: کرمانشاه سالیانه پتانسیل و ظرفیت تولید یک میلیون و ۱۰۰ هزار تن تولید محصولات تازه خوری مانند سیب زمینی و پیاز و گوجه دارد که با احتساب ۳۰ درصد آن؛ نیاز به ساخت ۳۰۰ هزار تن سردخانه در استان را داریم.
علی چاله چاله بیان کرد: اکنون مجوز احداث این ۳۰۰ هزار تن سرد خانه را در استان اخذ کرده ایم و برای ساخت آنها با استقبال خوبی روبرو هستیم اما محدودیت مالی ارزان قیمت برای ارایه تسهیلات داریم.
وی همچنین ظرفیت سردخانه های استان کرمانشاه در حال حاضر را ۷۸ هزارتن اعلام کرد و اظهار کرد: احداث ۴۵ هزار تن سردخانه نیز با پیشرفت فیزیکی ۶۰ تا ۹۰ درصد در دستور اجرا داریم.
چاله چاله از اولویت ها جهاد کشاورزی در استان را احداث سردخانه هم برای نیاز استان و هم برای بازارچه های مرزی اعلام کرد و گفت: بخش عمده ای از صادرات مرزهای ما به عراق تره و بار است که کوچکترین اختلال مرزی منجر به از بین رفتن محصولات صادراتی کشور می شود در حالی که با سردخانه می توانیم خیلی راحت آنها را نگه داری کنیم.
رییس سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه همچنین به پدافند غیرعامل بودن سردخانه ها برای ذخیره سازی محصولات استراتژیک اشاره کرد و افزود: علاوه بر این موارد یکی از حلقه های مهم زنجیره ارزش افزوده و ثبات قیمت محصولات کشاورزی سردخانه ها است.
چاله چاله در پایان ابراز امیدواری کرد: با برنامه ها ریزی انجام شده، ظرف سه سال آینده ۳۰۰ هزار تن سردخانه در استان احداث شود.
به گزارش ایرنا، در استان ۲ میلیون نفری کرمانشاه حدود ۱۲۵ هزار بهره بردار در بخش کشاورزی مشغول فعالیت هستند.
استان کرمانشاه با ۹۴۷ هزار هکتار زمین کشاورزی است که از این میزان ۹۰۲ هزار هکتار را اراضی زراعی ( ۷۰۷ هزار هکتار اراضی دیم و ۱۹۵ هزار هککتار اراضی آبی) و ۴۵ هزار هکتار باغات ( پنج هزار هکتار باغات دیم و ۴۰ هزار هکتار باغات ابی) است.
در بخش دامپروری حدود پنج میلیون واحد دامی، در قالب بیش از یکهزار و ۶۰۰ واحد تولیدی با مجموع تولیدات ۵۷۹ هزار تن ( گوشت قرمز، گوشت طیور، گوشت سفیدماهی، شیر، تخم مرغ، و عسل ) در استان موجود است.
نظر شما