۳۰ هزار بهره‌بردار کشاورزی چهارمحال و بختیاری در انتظار دریافت کودشیمیایی هستند

شهرکرد - ایرنا - رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: در حال حاضر ۳۰ هزار بهره‌بردار بخش کشاورزی این استان با توجه به شرایط آب و هوایی در انتظار دریافت کود سرک (شامل کودهای اوره، ازته و نیتروژن است که به رشد گیاه کمک می‌کند) هستند.

حسین برزگر روز سه‌شنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: با توجه به مساعد شدن وضعیت اقلیمی، کود سرک مورد نیاز کشاورزان باید تامین و تحویل شود در حالی که طی ۵۰ روز گذشته تحویل کود انجام نشده است.

وی اظهار داشت: با توجه به شرایط اقلیمی کشاورزان از هفته گذشته درخواست کود مورد نیاز بخش کشاورزی ثبت شده است و کشاورزان از توزیع نشدن کود مورد نیاز ابراز ناخرسندی کرده‌اند.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه کود اُوره مورد نیاز کشاورزان این استان ۲۲ هزار تن است که از پتروشیمی لردگان تامین می‌شود، اظهار داشت: از میزان کود مورد نیاز ۱۸ هزار تن تاکنون تحویل داده شده است و چهار هزار تن دیگر طلبکار هستیم.

به گفته برزگر، شرکت ملی صنایع پتروشیمی کشور یارانه کود بخش کشاورزی را از دولت طلب دارد و امید است سازمان برنامه و بودجه کشور در تامین این یارانه اقدامات لازم را به سرعت انجام دهد.

وی یادآور شد: دولت به شرکت خدمات حمایتی کشاورزی اعلام می‌کند کود را با قیمت تعزیراتی معین باید بفروشد در حالی که مابه‌تفاوت این قیمت نیز تاکنون پرداخت نشده است و هر زمان سازمان برنامه و بودجه کشور به تعهدات خود عمل کرد، امکان پرداخت بدهی شرکت خدمات حمایتی کشور نیز به پتروشیمی‌ها میسر می‌شود.

رییس سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: از طرفی پتروشیمی‌ها نیز بخشی از بدهی‌های خود را به شرکت گاز و مالیات پرداخت نکرده‌اند و ادعا دارند که از دولت مطالبه دارند و سازمان برنامه و بودجه کشور باید نسبت به تهاتر طلب‌ها از شرکت‌های دولتی با بدهی‌ها به شرکت گاز اقدام کند.

وی نیاز سالانه کود چهارمحال و بختیاری را ۳۳ تا ۳۵ هزار تن اعلام کرد و گفت: تاکنون نزدیک به ۲۶ هزار تن توزیع شده و ۶ تا هفت هزار تن دیگر نیاز است.

به گزارش ایرنا، کود سرک شامل کودهای اوره، ازته و نیتروژن است که به رشد گیاه کمک می‌کند و زمان مصرف آن زمستان و استفاده از این کود در فصل‌های گرم سال موجب می‌شود این کود به آمونیاک تبدیل و اوره آن نیز تبخیر شود.

یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۹ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۶۰۰ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha