رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

ارومیه- ایرنا- مشارکت پرشور در انتخابات پادزهری است که فتنه ها و دسیسه های بدخواهان این مرز و بوم را خنثی کرده و افقی روشن در برابر ایران اسلامی و ملت ایران ترسیم خواهد کرد که برای رسیدن به این مهم رسانه ها نقش اول را بازی می کنند و امیدآفرینی از این طریق می تواند بهترین و اثرگذارترین اقدام باشد.

به گزارش ایرنا، ملت ایران نه این بار بلکه در ۴۵ سال اخیر همواره غیرت خود را به نمایش گذاشته و باوجود تبلیغات منفی دشمنان صف های منتهی به صندوق های رای را خالی نگذاشته اند و همه متحد و یکدل از هرقوم و نژاد حماسه های بی نظیری خلق کرده اند.

اما تاکید رهبر معظم انقلاب بر مشارکت قوی در انتخابات و متفاوت بودن انتخابات این دوره، وظیفه و رسالت ما را برای مشارکت در انتخابات سنگین تر می کند.

از جمله بازیگرانی که از قدرت تاثیرگذاری بالایی برخوردار بوده و به عبارتی رکن چهارم دموکراسی محسوب می شوند و همواره می توانند در همه برهه ها اثرگذار باشند، رسانه ها هستند که در این انتخابات نیز می توانند بیشترین تاثیر را هم در ایجاد مشارکت قوی و هم در ارائه برنامه های کاندیداها برای ایجاد رقابت سالم و موثر ایفا کنند.

برهمین اساس با توجه به قرار گرفتن در آستانه انتخابات ۱۱ اسفند مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری میزگردی با عنوان نقش رسانه ها در انتخابات با حضور پیشکوتان عرصه رسانه آذربایجان غربی و همچنین رییس ستاد انتخابات استان در ایرنا مرکز ارومیه برگزار شد؛ در این میزگرد، رضا ابراهیمی معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی و رییس ستاد انتخابات استان، یوسف پیربوداقی از روزنامه نگاران پیشکسوت و رییس خانه مطبوعات استان، ابراهیم آقازاده مدیر روزنامه آراز آذربایجان و جهانگیر اسلام پرست رییس بسیج رسانه آذربایجان غربی حضور داشتند که نظرات خود را در خصوص اثرگذاری رسانه بیان کردند.

ایرنا: نقش رسانه ها در مشارکت پرشور مردم در انتخابات را چطور ارزیابی می کنید؛ آیا رسانه ها می توانند مشوق خوبی برای حضور مردم درپای صندوق های رای باشند؟

رییس ستاد انتخابات و معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی در این خصوص گفت: امروز انتخابات یکی ازموضوعات اصلی مملکت است و قوه مقننه و مجلس خبرگان رهبری، ۲ نهاد مهم و اصلی و تاثیرگذار در سرنوشت کشور هستند.

رضا ابراهیمی ادامه داد: اصلی ترین رکن دموکراسی، انتخابات است و درکشور ما براساس قانون اساسی تمام کارگزاران از رییس قوه مجریه گرفته تا قوه مقننه، شورای اسلامی شهر و حتی شهرداری ها با رای مستقیم و غیرمستقیم مردم انتخاب می شوند.

وی افزود: اسلامیت و جمهوریت شاخصه نظام است و این جمهوریت با انتخابات محقق می شود و هرچقدر مردم در انتخابات مشارکت بیشتری داشته باشند، به همان اندازه تاثیرگذاریش بیشتر خواهد شد.

رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

وی اضافه کرد: امروز در دنیا رسانه حرف اول را می زند و تمام موارد توسط رسانه به مردم اطلاع رسانی می شود و رسانه می تواند با ورود خود به عرصه، سرنوشت را تغییر دهد.

معاون سیاسی و اجتماعی استاندار آذربایجان غربی اظهار کرد: رسانه های رسمی، مکتوب، دیجیتالی و رسانه های غیر رسمی که فعالیت می کنند، قطعا می توانند نقش موثری در خنثی سازی فتنه های دشمنان داشته باشند.

گفتمان اصلی رسانه ها، تاکید بر همگرایی ملی برای اعتلای کشور

رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی هم در خصوص نقش رسانه ها در مشارکت مردم در انتخابات، با تاکید بر اینکه رسانه باید همیشه و هرلحظه پای کار باشد و اثرگذاری لازم را در حوزه های مختلف از خود نشان دهد، اظهار کرد: با نگاهی به کشورهای مختلف جهان می بینیم که بسیاری از کشورها مدیون رسانه های خود هستند و این امر نشان از موثربودن این بخش دارد.

یوسف پیربوداقی با بیان اینکه جایگاه رسانه ها در انتخابات عیان‌تر می شود، اضافه کرد: باید توجه داشته باشیم که راه چاره در حل مشکلات، صندوق انتخابات است که همین امر می تواند در ارتقای مشارکت بسیار کارساز باشد.

رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

وی با تاکید بر اینکه باید ادبیات و گفتمان رسانه ها در برهه کنونی مبتنی بر «ایران وطن ماست» باشد، ادامه داد: ایجاد همگرایی ملی در آستانه انتخابات و تاکید بر اینکه همه ما شهروند ایران باشکوه هستیم، می تواند در ارتقای مشارکت نقش اساسی داشته باشد.

وی بیان کرد: وقتی رای می دهیم، باید بگوییم جانم فدای ایران.

رسانه ها پل ارتباطی مردم و مسوولان

مدیرمسوول روزنامه آراز آذربایجان هم دراین خصوص گفت: انتخابات، اساس و شاکله جمهوری اسلامی است؛ وقتی حضرت امام می فرماید که «میزان رای ملت است»، این سخن مشخص می سازد که مردم نقش بزرگی در تعیین سرنوشت کشور دارند و مشارکت آنها در انتخابات، سهیم شدن در سرنوشت و اداره کشور است.

ابراهیم آقازاده ادامه داد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که حتی آن افرادی که با نظام زاویه دارند، به عنوان ایرانی و دوستدار وطن در انتخابات شرکت کنند و نباید بی تفاوت به انتخابات باشیم.

رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

وی افزود: وقتی حاکمیت این امکانات را ایجاد و فضا را برای حضور مردم در انتخابات فراهم می کند، مردم وظیفه دارند از این حق خود استفاده کرده و در انتخابات شرکت کنند و دراین میان رسانه ها به عنوان نماینده افکار عمومی پل ارتباطی مردم و مسوولان هستند که با تبیین و آگاهی بخشی مشارکت مردم را بیشتر کنند.

وی اضافه کرد: نفی مرزبندی های کاذب، آگاهی بخشی به جامعه و امیدآفرینی جزو وظایف رسانه ها در انتخابات است که باید به آنها عمل کنند.

رسانه ها خنثی کننده پروپا گاندای دشمن در انتخابات

رییس بسیج رسانه آذربایجان غربی نیز در این میزگرد با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه «علاج جنگ نرم و پروپاگاندای دشمن، تبیین است»، اظهار کرد: امروز پس از حوادثی که پشت سرگذاشتیم و یاس و نا امیدی سرویس های جاسوسی و منافقین، دشمنان اقدام به جنگ نرم می کنند که رسانه ها نقش موثری در خنثی سازی این پروپاگاندای دشمن می توانند ایفا کنند.

جهانگیر اسلام پرست ادامه داد: مقام معظم رهبری به امید آفرینی اشاره و تاکید دارند و وظیفه ما به عنوان رسانه نیز تبدیل این واژه به گفتمان و جریان سازی حول این محور است.

رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

وی افزود: می توانیم در حوزه رسانه و اثرگذاری آن در انتخابات، با تشکیل قرارگاه رسانه و حماسه حضور، ورود پیدا کرده و برای رسانه های مجوز دار نقش تعریف کنیم تا بتوانند در تشویق مردم برای حضور در انتخابات نقش ایفا کرده و موثر عمل کنند.

رییس بسیج رسانه آذربایجان غربی اضافه کرد: چنانچه برگزاری جام رسانه امید در عرصه امید آفرینی و همچنین اردوی راهیان پیشرفت در تبیین فعالیت های صورت گرفته درحوزه های مختلف موثر بود و نقش مهمی در امید آفرینی داشت، در عرصه انتخابات نیز می شود از ظرفیت رسانه ها بیش از پیش بهره برد.

ایرنا: رسانه برای برگزاری رقابت سالم انتخاباتی چه رسالتی برعهده دارد؟

رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی دراین خصوص اظهارکرد: نقش اصلی رسانه ها مطالبه گری است آنها پل ارتباطی مردم و مسوولان هستند و مطالبات مردم را به مسوولان منتقل کرده و از طرف دیگر جواب مسوولان را به مردم می رسانند.

ابراهیمی با بیان اینکه ما دربحث تبیین مشکل داریم، گفت: رسانه ها باید مخاطبان را بشناسند که مخاطبان چه کسانی هستند و براساس آن عمل کنند.

وی افزود: دشمن واقعیت ها را وارونه نشان می دهد و این رسالت رسانه ها را مضاعف می کند که باید برای مقابله با این امر، موقع شناسی و مخاطب شناسی باید محور رسانه ها قرار گیرد.

وی با بیان اینکه رسانه، یکی از ارکان مردم سالاری است، گفت: رسانه ها تلاش کنند بی اعتمادی و شبهاتی را که در جامعه به وجود آمده، برطرف کرده و اطلاعات درست و واقعی را به مردم منتقل کنند زیرا مخاطبان هرخبری را که می گیرند، راستی آزمایی می کنند بنابراین تمام رسانه ها اطلاعاتی که می دهند، باید واقعی باشد.

رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی با بیان اینکه اگر برخی کشورها مشارکت ۸۵ درصدی دارند، این حضور از روی اجبار است، گفت: در ایران اسلامی ما شاهد مشارکت ۹۸ درصدی مردم در انتخابات بوده ایم و در این بخش رکورددار هستیم.

ابراهیمی افزود: انتخابات موضوع اصلی کشور است و رسانه ها می توانند به شکل صحیح به این مساله ورود پیدا کرده و حتی مسیر را به نحو شایسته ای هدایت کرده و موجب اقتدار کشور شوند.

وی ادامه داد: رسانه ها نقش مهمی در مقابل جریان سازی مقابله ای با رسانه های معاند دارند و می توانند باورود به موقع، واقعیت ها را تبیین کرده و حقیقت را به مردم منتقل کنند و اجازه ندهند جریان سازی رسانه های معاند موفق شود.

رسانه‌ها نقش اول شور انتخاباتی؛امیدآفرینی پادزهر پروپاگاندای دشمن

وی با بیان اینکه همچنین رسانه ها به شبهاتی که رسانه های معاند مطرح می کنند، باید به بهترین شکل ممکن جواب دهند، افزود: امروز و در شرایط کنونی نقش رسانه ها از هر دوره ای با اهمیت تر است.

رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی با اشاره به افزایش قابل توجه داوطلبان تایید صلاحیت شده در این دوره نسبت به دوره های قبل در استان گفت: به ازای هرکرسی مجلس در استان، بیش از ۳۰ نفر با هم رقابت می کنند.

ابراهیمی تاکید کرد: امروز آمادگی کامل دراستان برای برگزاری انتخابات رقابتی و سالم با مشارکت حداکثری برقرار است.

رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی هم در این میزگرد با اشاره به اینکه رسانه ها می توانند در انتخاب بهترین افراد یاری گر مردم باشند، گفت: در این خصوص هم اصحاب رسانه موثرترین نقش را ایفا می کنند.

پیربوداقی افزود: می توانیم با ارائه شاخص های مربوط به انتخاب اصلح، شهروندان را در انتخاب بهترین افراد برای حضور در مجلس شورای اسلامی یاری کنیم.

مدیرمسوول روزنامه آراز آذربایجان غربی هم با تاکید بر اینکه در کنار حضور پرشور، انتخاب افراد اصلح نیز بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: وقتی می گوییم انتخابات، سرنوشت ساز است به نظر من وظیفه رسانه ها درچنین شرایطی تبیین ضرورت ها و نتایج مشارکت پرشور مردم در انتخابات و البته بیان شاخص های افراد اصلح است.

آقازاده اضافه کرد: ضمنا باید توجه کرد که هر رایی که از صندوق بیرون می آید، نماینده تمام رسانه ها و مردم است.

رییس بسیج رسانه آذربایجان غربی هم تاکید کرد: در خصوص انتخاب اصلح باید به معیارهایی که بارها در این خصوص از سوی رهبر معظم انقلاب مورد تاکید قرار گرفته، توجه ویژه داشته باشیم.

اسلام پرست گفت: رسانه ها می توانند با انتشار چندین باره این فرمایشات، در تبیین انتخاب اصلح یاری گر مردم باشند.

ایرنا: رسانه های معاند تلاش وافری برای حضور نیافتن مردم در پای صندوق رای دارند؛ نقش رسانه ها در خنثی کردن این تلاش ها چیست؟

رییس ستاد انتخابات آذربایجان غربی با بیان اینکه دشمن در فضای مجازی با تبلیغات منفی درصدد ایجاد یاس و نا امیدی در بین مردم است تا نگذارد مردم پای صندوق های رای بیایند، بیان کرد: بنابراین در چنین شرایطی رسالت رسانه ها چند برابر می شود و باید تولید محتوای خوب و مناسب داشته باشد و واقعیت های موجود را به مردم منتقل کنند.

ابراهیمی گفت: امروز بحث مشارکت در انتخابات از تاکیدات مهم مقام معظم رهبری است و دراین زمینه نقش اول را رسانه می تواند با انتقال درست اخبار و اطلاعات برای مردم ایفا کند.

وی افزود: آنها بهترین و اصلی ترین نقش را در تشویق مردم برای شرکت در انتخابات و همچنین خنثی سازی سیاه نمایی دشمنان و تبیین دستاوردهای انقلاب و نظام ایفا می کنند.

رییس خانه مطبوعات آذربایجان غربی هم گفت: باور شخصی من این است که دشمن را همیشه قوی می بینیم و از ظرفیت خود استفاده نمی کنیم؛ درحالی که باید از ظرفیت های خود بیشتر از گذشته بهره ببریم.

پیربوداقی با بیان اینکه تاکنون رسانه ها فرایند خوبی در حوزه انتخابات داشته اند، افزود: انتخابات در آذربایجان غربی متفاوت است و دراین استان رسالت بزرگی برعهده داریم که باید به خوبی انجام دهیم.

مدیرمسوول روزنامه آراز آذربایجان با بیان اینکه نقش رسانه ها در انتخابات به ویژه در آذربایجان غربی با توجه به تعدد اقوام و پیروان ادیان و مذاهب مختلف، سرنوشت ساز و پررنگ است، اظهار کرد: مشارکت ۹۵ درصدی کشور همسایه در انتخابات را رسانه های ما هم می توانند به وجود آورند.

آقازاده تاکید کرد: دشمنان و رسانه های دشمن ملت ایران همواره در این عرصه ها از ملت ایران سیلی خورده اند و نتوانسته اند به اهداف خود دست یابند که در انتخابات یازدهم اسفند نیز قطعا چنین خواهد شد که البته بازهم در این عرصه تلاش رسانه ای برای مقابله با تلاش دشمن بسیار اثرگذار خواهد بود.

رییس بسیج رسانه آذربایجان غربی هم در این باره گفت: بر اساس منویات مقام معظم رهبری رسانه ها به انتخاب خوب کمک کنند و با ورود رسانه به عرصه انتخابات و عمل به فرامین مقام معظم رهبری بدون تردید شاهد مشارکت پرشور مردم در انتخابات و مهمتر از همه انتخاب خوب آنها خواهیم شد.

اسلام پرست تاکید کرد: همچنین رسانه ها می توانند در ایجاد فضای انتخاباتی به دور از بد اخلاقی و ایجاد رقابت سالم بین نامزدهای انتخاباتی اثرگذارترین عامل باشند.

به گزارش ایرنا، دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره انتخابات خبرگان رهبری روز جمعه ۱۱ اسفندماه همزمان با سراسر کشور در آذربایجان غربی برگزار می‌شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha