۸ اسفند ۱۴۰۲، ۱۲:۱۲
کد خبرنگار: 860
کد خبر: 85398366
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

نامزد انتخابات مجلس: رفع مشکلات اقتصادی مردم باید در اولویت قرار بگیرد

بروجرد - ایرنا - یک نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از بروجرد گفت: اقتصاد و معیشت مردم باید در اولویت کاری مسوولان و مجلس قرار بگیرد، امروز به دلایل متعددی از جمله تورم و فشار اقتصادی ناشی از تحریم های ظالمانه آمریکا علیه ایران، مشکلات اقتصادی مردم افزایش یافته است.

کلثوم دلیران روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سوء مدیریت ها و ناکارآمدی در سطح کلان، تامین نشدن منابع مالی و اقتصادی، توزیع نکردن عادلانه امکانات، برخوردار نبودن یکسان مردم به خصوص در مناطق کمتر توسعه یافته و محروم از امکانات رفاهی، درمانی، اجتماعی، فرهنگی، وجود نداشتن منابع ارزی کافی، تزریق نشدن نقدینگی، کاهش ارزش پول ملی، تاثیر نوسانات بازار ارز، طلا و دلار از جمله عواملی هستند که سبب ایجاد نشدن اشتغال پایدار در کشور شده است.

وی اظهار کرد: سیاست های بیمار اقتصادی، تورم و گرانی، نبود برنامه ریزی برای رفع مشکلات معیشتی، بیکاری، تجمیع امکانات رفاهی در یک منطقه و محروم گذاشتن دیگر مناطق، شکاف عمیق طبقاتی از دیگر عواملی هستند که باعث فقر و تنگدستی مردم شده و به تبع آن تحت تاثیر این عوامل شاهد ایجاد تنش روحی و روانی، واگرایی جامعه مدنی، فقر فرهنگی و عدم مشارکت عمومی هستیم.

وی با اشاره به اینکه تحلیل‌گران دوره معاصر این دوران را عصر بی‌اعتمادی نامیده‌اند، بیان کرد: در این عصر نظم‌های سیاسی در شکننده‌ترین وضعیت خود قرار دارند و اعتماد عمومی به «دولت‌ها»، «سازمان‌های بین‌المللی» و «رسانه‌ها» به شدت کاهش یافته و با توجه به پدیده بی اعتمادی، حضور در انتخابات پیش رو هم از این قاعده مستثنی نبوده و طبق ارزیابی ها و افکار سنجی های به عمل آمده مردم رغبتی برای شرکت در عرصه سیاسی انتخابات مجلس شورای اسلامی ندارند.

بی میلی مردم به شرکت در انتخابات ریشه در وعده های دروغین نمایندگان گذشته دارد

این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: بی میلی مردم در انتخابات ریشه در عوامل گوناگونی مانند بی اعتمادی نسبت به نمایندگان دوره های قبل که با وعده های دروغین و دست نیافتنی و ناشدنی به جمع آوری آراء مبادرت کرده اند، تورم و فشار اقتصادی، نادیده گرفته شدن مردم در اعتراضات اجتماعی گذشته، بیکاری و ناامید شدن جوانان تحصیلکرده دارد. دلیران تاکید کرد: دولتمردان برای برون رفت از این بی رغبتی در این دوره از انتخابات تلاش کرده از طیف های مختلف سیاسی به عنوان نامزد انتخاباتی تایید صلاحیت کنند که امیدواریم با مشارکت حداکثری جناح ها و احزاب سیاسی شاهد برگزاری انتخاباتی پرشور باشیم، البته همه وظیفه داریم با تاسی از فرمایشات رهبر معظم انقلاب که فرموده اند "آنچه یک ملت را نگه می دارد "امید" است، با ایجاد امیدآفرینی و گفتمان سازی مردم را پای صندوق های رای بیاوریم.
وی در خصوص زنان و مشکلاتی که در این حوزه وجود دارد، بیان کرد: در حوزه زنان و نابرابری های جنسیتی نیز مشکلات زیادی وجود دارد که می توان با وضع قوانین حمایتی و رفع اشکالات قوانین فعلی گام های بلندی برداریم.

رونق تولید راهی برای افزایش قدرت اقتصادی مردم

دلیران در پاسخ به راه حل های قابل اجرا در خصوص کاهش قدرت خرید مردم و کوچک شدن سفره های مردم اضافه کرد: رفع موانع تولید، حمایت از کارگاه های صنعتی و تولیدی، احیا واحدهای نیمه فعال و راکد، حمایت همه جانبه از واحدهای تولیدی فعال، تثبیت قیمت دلار، ارز و طلا، ایجاد اشتغال پایدار، فراهم کردن بستر پرداخت تسهیلات مشاغل خانگی و مشخص شدن بازار هدف برای فروش تولیدات و محصولات زنان سرپرست خانوار، مشارکت اقتصادی بانوان برای کمک به معیشت و اقتصاد خانوار، کاهش تورم، افزایش دستمزد کارگران و حقوق کارکنان، وضع قوانین حمایتی جامعه کارگری، تامین امنیت شغلی برای اقشار ضعیف و کم درآمد، واگذاری برخی پروژه ها طبق اصل ۴۴ قانون اساسی به بخش خصوصی، جذب سرمایه گذاران در حوزه های مختلف، ایجاد گلخانه های تولید محصولات کشاورزی از جمله اقدامات ضروری دولتمردان جهت جلوگیری از کوچک شدن سفره مردم و افزایش توان و قدرت مالی مردم است.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی یادآور شد: یک نماینده مجلس می تواند با ایجاد امنیت و بالا بردن سطح اعتماد سرمایه گذاران و ترغیب آنها برای سرمایه گذاری در حوزه انتخابیه، بازبینی و اصلاح برخی از قوانین دست و پاگیر و دور زدن تحریم‌ها با ارائه برنامه های مدون در سطح ملی، ایجاد کارخانجات تولیدی با ظرفیت اشتغال چند هزار نفری جوانان بیکار و جویای کار در کاهش تورم و جلوگیری از کوچک شدن سفره مردم نقش بسزایی ایفا کند.

دلیران در پاسخ به برنامه های پیشنهادی خود در حوزه آسیب های اجتماعی بیان کرد: پاسخ این سوال ریشه در تنگناهای اقتصادی مردم دارد، بخشی از این معضلات اجتماعی به اقتصاد و فقدان درآمد برمی گردد، وقتی پدر یک خانواده درگیر اعتیاد است و مادر خانواده یا متارکه کرده یا برای تامین مخارج زندگی خارج از محیط خانه فعالیت کند و توجهی به تربیت فرزندان ندارد و مواردی چون الگو پذیری دختران از شبکه های اجتماعی، شکاف طبقاتی، پایین آمدن آستانه تحمل مردم بخاطر تورم، فشار اقتصادی، درآمد ناچیز و هزینه های سنگین زندگی تبعات منفی سیال در زیر پوست جوامع شهری و روستایی که در وجود دختران و پسران نوجوان و جوان ایجاد عقده کرده منجر به خودکشی در افراد می شود.

قانون جوانی جمعیت راهکاری برای کاهش آسیب های اجتماعی

این داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی گفت: یک نماینده مجلس می تواند برای برون رفت از این پدیده شوم اجتماعی که طبق آمار در شهرستان بروجرد و استان لرستان هم بسیار رخ می دهد با اجرای برنامه های راهبردی در فواصل زمانی با هدف تقویت بنیاد خانواده و تامین معیشت اقتصادی با وضع قوانین حمایتی نسبت به پیشگیری تقریبی این معضلات کمک کند. دلیران افزود: نمونه بارز قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که در سال ۱۴۰۰ به تصویب نمایندگان مجلس شورای اسلامی رسیده که نماینده مجلس در شهرستان بروجرد هم می تواند با پیگیری و تکمیل این قانون به طور جدی در کاهش آسیب های اجتماعی که خودکشی را هم در بر می گیرد، راهگشا باشد.
وی در پاسخ به اینکه در حوزه محیط زیست با بحران کم آبی مواجه هستیم و در کلان شهرها آلودگی هوا را داریم برای این رهاشدگی محیط زیست و در اولویت نبودنش ایده و برنامه با قابلیت اجرایی شما چیست؟ اظهار کرد: باید قبول کنیم دنیا در شرایط تغییرات اقلیم آب و هوایی است و برخی کشورها در این سال ها دچار ترسالی و خشکسالی شده اند، طبق نظر کارشناسان در آینده آنچه نگران کننده است تغییرات اقلیم خواهد بود.
دلیران ادامه داد: رفع بحران آب، مستلزم مدیریت کلان با جدیت تمامتر و حساسیت بالاتری است به گونه ای که تیم های کارشناسانه با قدرت اجرایی انتخاب شوند و برای هر منطقه نسبت به مدل آب و هوایی و شرایط وضعیت آب موجود مانند آب های زیر زمینی و سطحی، قابلیت کشاورزی و باغداری، تعداد جمعیت، پتانسیل های متغییر تصمیم گیری شود، در برخی موارد هم لازم است قانون های نسخ شده در بخش زیست محیطی هم بروزرسانی شود، تا مسائل کاربردی تر پیش برود.

وی در پاسخ به اینکه؛ در بروجرد یکی از مشکلات دیرینه چالش ۲ نماینده است که به نظر می آید چالشی ادامه دار است و به جای اینکه از این ظرفیت استفاده شود و به جای هم افزایی و همکاری برای حل مشکلات حوزه انتخابیه خود همواره در یک رقابت با همدیگر به سر می برند آیا این روند همچنان ادامه خواهد یافت؟ بیان کرد: در انتخابات مجلس شورای اسلامی از طیف های مختلف سیاسی با سلایق متفاوت مشارکت دارند و در سال های گذشته در شهرستان بروجرد مشاهده کردیم که تنها یک بار این اتفاق افتاد که ۲ نماینده همسو و همفکر داشتیم و بعد از آن نمایندگانی انتخاب شدند که نه تنها با هم همسو نبودند بلکه اختلافات آنها موجب عقب افتادگی بروجرد در برخی موارد شد.

این داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی ادامه داد: رفع این مشکل مستلزم ورود ۲ نامزد انتخاباتی هست که از همه لحاظ با هم اهداف و برنامه هایشان یکی باشد اما تقریبا این مهم تا کنون در بروجرد تحقق نیافته است.

دلیران در خصوص مسئله فیلترینگ و محدودیت های دسترسی به اینترنت در سطح کلان و ملی بیان کرد: فیلترینگ شبکه های اجتماعی یک تسکین دهنده موقت است و درمان قطعی نیست، امروز در عصر تکنولوژی قرار داریم و گریز از این مجال امکان پذیر نیست، با واقعیت و ضرورت گسترده اطلاعات در بستر اینترنت و فضای مجازی از طریق شبکه های اجتماعی به عنوان پدیده ای مدرن و اجتناب ناپذیر مواجه هستیم و برای سالم ماندن در این فضا فیلترینگ راهکار و درمانگر نیست به صرف اینکه کاربران از گزند و مخاطرات در امان بمانند بلکه چاره آن وضع قوانین کاربردی و پیشگیرانه در سنین مختلف است.

وی تاکید کرد: به طور مثال برای کودکان و نوجوانان قانون منع استفاده از گوشی موبایل آنهم با مدیریت خانواده ها وضع شود، استفاده از اینترنت در ساعات خاص، ضرورت آموزش سواد رسانه ای به والدین، آگاهی داشتن کاربران به تبعات منفی، واکسینه کردن جوانان با برنامه های قابل اجرا در فضای مجازی از اقدامات موثر در این رابطه است، فیلترشکن ها و بازار فروش آن فیلترینگ را دور زده و به طور واضح می بینیم این طرح موفقیت چندانی نداشته است.

سیاست خارجی باید مطابق رعایت موزاین جمهوری اسلامی باشد

وی در پاسخ به اینکه در جهان به هم پیوسته امروز، به جرات می‌توان گفت ریشه بسیاری از مشکلات اقتصادی داخلی نیز، در سیاست خارجی و روابط بین المللی کشور نهفته است تکلیف ارتباط ما با دنیا چگونه خواهد شد؟ تصریح کرد: سیاست خارجی و تعامل با دیگر ملل و کشورها نشانه موفقیت و قدرت دولت ها و حکومت ها است اما این مولفه به خودی خود معنا و مفهومی ندارد و می بایست زبان روابط دیپلماسی خارجی هم بلد بود، تحریم های آمریکا و دیگر کشورها علیه ایران در سال های گذشته مردم را در رنج و سختی قرار داده به گونه ای که یکی از عوامل فقر و مشکلات معیشتی مردم بوده و تا کنون دولت ها نتوانسته اند حتی با برجام و مذاکرات انجام شده هم از این گذر عبور کنند.

این داوطلب دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی افزود: در روابط بین المللی و سیاست خارجی با دیگر کشورها قرار نیست هر شرط را فقط به لحاظ اینکه از مشکلات اقتصادی رهایی پیدا کنیم پذیرا باشیم، سیاست خارجی باید مطابق رعایت اصل موازین جمهوری اسلامی ایران با نگاه تعامل آمیز و عدالت محور برای خروج از مشکلات در حوزه های مختلف و در نهایت نادیده نگرفتن ملت در این بین باشد که این مهم مستلزم همدلی، همفکری، همراهی، صبر و استقامت دولتمردان، مدیران، نمایندگان و تمامی مسوولانی است که در این نظام صاحب منصب و نظر هستند و نمی توان به صرف اینکه شرایط تعامل سخت است نتوانیم تعامل لازم را برقرار کنیم.

پیگیری برای ایجاد استان زاگرس

دلیران با تاکید بر اینکه به عنوان یکی از مطالبات مردم شهرستان بروجرد پیگیر ایجاد استان زاگرس به مرکزیت بروجرد هستم، گفت: با هدف وحدت گرایی بین اقوام و طوایف و قبایل مختلف در سایه عدالت محوری طبق تبصره یک ماده ۹ قانون تقسیمات کشوری در صورت تصویب مجلس ، مطالبه مردم مبنی بر استان شدن بروجرد را پیگیری می کنم.

وی با تاکید بر استعدادهای نهفته شهرستان بروجرد و قابلیت های موجود در آن برای تبدیل به استان شدن اظهار کرد: مرکز استان گاها دیده می شود که توان مدیریت بروجرد را ندارد و حتی مانعی برای رشد و توسعه بروجرد شده است با تبدیل ادارات بروجرد به ادارات کل، اختیارات بیشتری به آنها داده می شود.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha