به گزارش ایرنا، در حالیکه فرصت کمی تا پایان تبلیغات نامزدهای انتخابات باقی مانده است، جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ملی ملایر مانند همیشه پیشتاز برگزاری مناظرههای انتخاباتی است.
با برنامهریزی و دعوت جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ملایر سه مناظره انتخاباتی از ۶ کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه این شهرستان تدارک دیده شد که مناظره نخست بین حجت الاسلام «احد آزادیخواه» نماینده فعلی ملایر و «احمد آریایینژاد» نماینده ادوار گذشته ملایر بود که بدون حضور حجت الاسلام آزادیخواه و با وجود گلایه تند حاضران، مناظره به صورت یکطرفه برگزار شد.
بلافاصله روابط عمومی دفتر ارتباط مردمی نماینده ملایر در نامهای مکتوب به دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه ملایر عدم حضور حجت الاسلام آزادیخواه را اینگونه عنوان کرد که اینجانب ضمن اعلام آمادگی کامل با هرگونه مناظره انتخاباتی با موضوعات مشخص، اگر انتخاب طرفین مناظره در یک فضای شفاف به صورت قرعهکشی و با حضور نمایندگان طرفین انجام شود، به همه توان حضور خواهم داشت.
اما مناظره انتخاباتی دوم که با حضور پرشورتر دانشجویان و البته ۲ کاندیدای دعوت شده «هادی بیگینژاد» نماینده فعلی ملایر در مجلس شورای اسلامی و «مصطفی آزادبخت» معاون سیاسی و امنیتی استاندار سابق همدان برگزار شد، قبل از مدت زمان قانونی سه ساعته، به دلیل عدم رعایت در نوبت پرسش و پاسخ از سوی حاضران و دانشجویان و به چالش کشیده شدن جلسه، مناظره ناتمام ماند و ۲ کاندیدا ترجیح دادند جلسه مناظره را ترک کنند.
مهارتآموزی؛ حلقه مفقوده دانشآموختگان دانشگاهی
روال مناظره به این شکل بود که مجری در ۲ بخش کتبی و شفاهی پرسش و پاسخ را انجام میداد، سوال نخست که همواره مورد بحث و اهمیت نسل جوان به ویژه دانشجویان است، موضوع اشتغال بود که از نماینده مردم ملایر در مجلس شورای اسلامی پرسیده شد و «هادی بیگینژاد» در پاسخ به این سوال و اقدامات لازم برای تحقق این امر در مجلس یازدهم، گفت: طی چهار سال گذشته در سه محور برای ایجاد اشتغال در این شهرستان تلاش کردیم که در گام نخست امکان افزایش تولید و ظرفیت صنایع فعلی ملایر فراهم شد تا به ظرفیت اصلی خود بازگردند و در همین رابطه مشکل حدود ۲۵ واحد تولیدی پیگیری و مرتفع شد.
وی افزود: در گام بعدی ۲ هزار شغل توسط ستاد اجرایی فرمان امام راحل در ملایر پیشبینی شد که از این تعداد تاکنون ۱۵۰۰ شغل ایجاد شد و به دنبال ایجاد یکهزار شغل دیگر از مجموعه واحدهای تولیدی فعلی و واحدهایی که قرار است ایجاد شوند، هستیم تا در مجموع سه هزار شغل طی چهار سال آینده ایجاد شود.
این نامزد انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به ضرورت توجه به اشتغال دانشجویان پس از فارغالتحصیلی، مهارت آموزی را ضرورتی مهم برای اشتغال دانشجویان پس از تحصیل عنوان و تاکید کرد: اینکه فرد پس از اخذ مدرک تحصیلی، نمیتواند مشکلات جامعه را گرهگشایی کند، به دلیل این است که مهارت استفاده از علم در جامعه را ندارد، بنابراین ما به مهارتآموزی در جامعه نیاز داریم.
بیگینژاد یادآور شد: طی این مدت تلاش کردیم کارخانجاتی را در حوزههای مختلف به دانشگاه ملایر متصل و مشکلات این واحدهای صنعتی را احصا و با دانشگاه ارتباط ایجاد کنیم، برای نمونه حوزه صنعت را با گروه برق دانشگاه ملایر ارتباط دادیم و در حوزه نفت نیز اصرار کردیم این ارتباط ایجاد شود، اما تاکنون جز گروه برق، سایر گروهها و مجموعههای آموزشی دانشگاه اقدام عملیاتی در این حوزه نداشتند.
صادرات صنعت مبلمان منبت و کشمش ملایر با مشکل مواجه است
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی از دیگر اقدامات خود به ایجاد و ثبت تعاونی پوشاک در ملایر اشاره و بیان کرد: از آنجا که نقطه ضعف ما در ملایر بازرگانی است، اعضای این تعاونی به منظور آموزش صادرات محصول خود در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کردند تا کالایی که تولید میشود، بتوانیم با قدرت بالا صادر کنیم.
بیگینژاد با بیان اینکه در حوزه مبلمان و منبت نیز بازرگانی ما ضعیف است، ادامه داد: در این حوزه نیز در فروش مشکل داریم، به همین منظور کنسرسیوم صادراتی شکل گرفت تا به صورت انبوه چوب را وارد و پس از تولید بتواند صادرات را انجام دهد که در این حوزه کار آموزشی صادراتی در حال انجام است و تولیدکنندگان را تشویق کردیم به منظور تسهیل صادرات در نمایشگاههای بینالمللی شرکت کنند.
وی در حوزه صنعت انگور و کشمش ملایر نیز اظهار کرد: باقی ماندن سموم مشکل اصلی کشمش ملایر است و برای رفع آن باید زمان سمپاشی، نوع و مدل سمپاشی استانداردسازی شود و گام بعدی این است که پژوهشکده انگور و کشمش دانشگاه با کشاورزان ارتباط گرفته و دانشجویان در این حوزه علاوه بر آموزش، مهارتافزایی کنند تا با افزایش ثروت ملی دانشجو، هنری یاد بگیرند.
انتصاب عدهای در هیات علمی دانشگاه ملایر منتصب به نماینده ملایر سوال یکی از دانشجویان بود که کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در پاسخ گفت: من منصوبانی در دانشگاه ملایر نداشتم که غیرقانونی کارشان انجام شده باشد، اگر منظور شما یکی از اعضای دفتر من است، وی از اوایل دهه ۹۰ و قبل از نمایندگی من در مجلس جذب دانشگاه شده و روال قانونی طی شده تا عضو هیات علمی دانشگاه شده است.
مجلس به سربازی حرفهای و فیلترینگ ورود نداشت
بیگینژاد همچنین در پاسخ به سوال دیگری مبنی بر اقدامات مجلس در موضوع سربازی حرفهای و کافی نبودن دریافتی سربازان، خاطرنشان کرد: اولا افزایش حقوق سربازان در این دولت به هیچ عنوان قابل مقاسه با قبل نیست و افزایش میزان حقوق سربازان مقدورات و توان کشور در همین میزان بوده است؛ در موضوع دیگر مجلس فعلا به موضوع سربازی حرفهای ورود نکرده، چرا که نیروهای مسلح در کشور مجموعهای مستقل از مجلس است و قرار است پس از بررسی های لازم مجلس به آن ورود کند.
افزایش سن بازنشستگی، تورم، فیلترشدن فضای مجازی، افزایش بودجه در مقایسه با تورم، جلوگیری از به ثمر نشستن توافق برجام، افزایش قیمت خودرو، عدم اجازه ورود سرمایهگذاران خارجی و کاهش فروش نفت سوال بلند بالای یکی از مخالفان نماینده فعلی مجلس و منتقد عملکرد دولت سیزدهم بود که به دلیل رعایت نکردن نوبت و زمان دیگران، با انتقاد سایر حُضار مواجه شد و مناظره را با تا اندازهای به چالش کشاند.
نماینده مردم ملایر در مجلس و کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال به دفاع از عملکرد دولت و مجلس پرداخت و گفت: دولت قبل سرمایهگذاری در دهه ۹۰ را به جایی رساند که سرمایهگذاری در حوزه صنعت به صفر رسید، به طوری که رهبر معظم انقلاب چندین بار فرمودند در دهه ۹۰ در حوزه سرمایهگذاری سقوط آزاد داشتیم.
بیگینژاد با اشاره به صادرات حدود ۲.۵ میلیون بشکه نفت طی سالهای ۹۵ و ۹۶ تاکید کرد: یک ریال از هزینه این فروش وارد کشور نشد، دولت قبل با چاپ پول نقدینگی ایجاد کردند؛ فاصله ارز ۴۲۰۰ تومانی که هیچ مبنایی نداشت تا ارز آزاد را چه کسی تامین کرد؟ در سال ۹۹ درآمد ارزی ما پنج میلیارد دلار بود و رییس سازمان برنامه و بودجه وقت گفت در حال حاضر درآمد نفتی ما از زمان جنگ کمتر است!!
وی چاپ پول بدون پشتوانه و عدم نظارت بر بانکها در دولت گذشته را علت اصلی تورم حال حاضر دانست و افزود: در دولت قبل شرکت تاسیس کردند و از بانکها به شرکتهای خود پول دادند و تورم ایجاد شد، پس زمان نیاز دارد تا این نقدینگی جبران شود.
دولت سیزدهم میراثدار سوء مدیریت دولت قبل است
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم با وجود همه سختیها فروش نفت را به ۱.۵ میلیون دلار رساند، برای حل مشکلات تلاشها در حال انجام است، اما فاصله زیاد است.
افزایش سن بازنشستگی سوال مورد بحث جدی این مناظره از نماینده فعلی مردم ملایر و کاندیدای مجلس بود که وی افزایش سن بازنشستگی را راهکاری برای حل مشکل صندوقهای بازنشستگی دانست و گفت: صندوقهای بازنشستگی از سالها قبل دچار مشکل شده؛ صندوق بازنشستگی فرهنگیان قبلا در حوزه پتروشیمی سرمایهگذاری کرده و حالا دخل و خرجش با هم همخوانی ندارد، بنابراین تصمیمات غلط در دولتهای گذشته گرفتاری ایجاد کرده است.
بیگینژاد با اشاره به اینکه از ۶ صندوق بازنشستگی نفت، تامین اجتماعی، نیروهای مسلح، فولاد، کشوری و صدا و سیما، تنها ۲ صندوق نفت و تامین اجتماعی سر پا هستند، اظهار کرد: بقیه دچار مشکل شدهاند و چندین سال است که دولت پول بازنشستگان را میدهد، در حالی که صندوق بازنشستگی متعلق به دولت نیست.
افزایش سن بازنشستگی، راه نجات صندوقهای بازنشستگی
وی با بیان اینکه افزایش سن بازنشستگی در همه دنیا راهکاری برای نجات صندوقهای بازنشستگی است، یادآور شد: در مورد افزایش حقوق، منابع مالی کشور مشخص و از سه منبع نفت، مالیات و اوراق تامین میشود؛ اگر بخواهیم به میزان تورم ۴۰ درصدی، حقوقها را افزایش دهیم از کدام منبع مالی باید تامین کنیم؟ چون منبع مالی وجود ندارد مجلس و دولت مجبور به این میزان افزایش حقوق شدند.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی به سوال دیوارکشی و عدم جذب سرمایهگذار در این دولت هم اینگونه پاسخ داد: در نتیجه توافق برجام همه سیستمهای مالی کشور قفل و هزینه فروش نفت را پس ندادند یا خروجی آن پنج میلیارد دلار درآمد نفتی بود؛ تعطیلی صنعت موشکی، اخراج متخصصان هستهای و پرتاب چندین ماهواره ناموفق به فضا از نتایج توافق برجام در دولت بود.
بیگینژاد تصریح کرد: نتیجه توافق برجام مشکلات اقتصادی بیشتر، از بین رفتن صنعت هستهای و عقبماندگی هستهای بود؛ اما امروز با تلاش دولت بدون توافق برجام فروش نفت چند برابر شده و در صنعت هستهای، موشکی و هوافضا قدرتمندتر از همیشه هستیم، آیا این معنایش دیوارکشیدن و عدم جذب سرمایهگذار است.
وی در پاسخ به سوال شفافیت آراء نیز بیان کرد: آراء من طی چهار سال گذشته شفاف و قابل رویت است، اینکه بگوییم توصیه نامهها را منتشر کنیم، سوال منطقی نیست، مگر اینکه حساسیت لازم را داشته باشد.
بیگینژاد درباره شفافیت هزینههای تبلیغاتی خود نیز گفت: حدود ۲ میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال برای هزینه تبلیغاتم در نظر گرفتم که حدود ۸۰۰ میلیون ریال آن را خودم داشتم و ۲ میلیارد ریال نیز درخواست وام کردم که هنوز بدستم نرسیده است.
وی در مورد فیلترینگ فضای مجازی نیز گفت: مجلس شورای اسلامی فعلا هیچ تصمیمی در این خصوص نگرفته و تصمیم با شورای عالی امنیت ملی است، زماینکه این شورا ورود کند، مجلس نمیتواند ورود کند.
شفافیت آراء باید مبتنی بر عدالت باشد
دیگر کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه انتخابیه ملایر، «مصطفی آزادبخت» معاون سابق سیاسی و امنیتی استاندار همدان، فرماندار سابق ملایر، اسدآباد مدیرکل سابق حراست استانداری همدان بود که مورد سوال حاضران قرار گرفت، نخستین سوال دانشجویان این بود که آیا حاضرید اموال و داراییها و آراء و توصیهنامههای خود را قبل و بعد از نمایندگی شفاف کنید، وی پاسخ داد: حاضرم اموالم را شفاف اعلام کنم و در مورد آراء و توصیهنامهها هر کسی مدعی انقلابیگری و پیروی از ولایت فقیه است، آراء و توصیهنامههایش باید مبتنی بر عدالت و عدالتمحوری باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه عدالتمحوری ضعفهایی وجود دارد، بیان کرد: اگر بنا داریم مسیر نظام را طی کنیم، باید عدالت را سرمنشاء اقدامات خود قرار دهیم؛ اگر آرا و توصیه نامههای من خلاف عدالت باشد، در مسیر خلاف نظام گام برداشتم، بنابراین هر کسی معتقد به تقویت نظام باشد، باید مبتنی بر در نظر گرفتن عدالت، آراء و توصیه نامههای خود را به جز مسائل خصوصی افراد، به صورت شفاف بیان کند.
کاندیدای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال چگونگی برآورد هزینه تبلیغات وی اظهار داشت: عمده هزینه تبلیغاتم را دوستان و خانوادهام تامین کردند که این مبلغ تاکنون حدود پنج میلیارد ریال است و اگر هم در ادامه نیاز به پول داشته باشم، خانواده و دوستان میتوانند کمک کنند.
دانشگاه محور تحول است؛ دانشجو باید آزادی بیان داشته باشد
آزادبخت درباره برنامههای خود برای دانشگاه و دانشجویان ملایر نیز گفت: دانشگاه محور تحول است و دانشجو براساس فرمودههای رهبر معظم انقلاب، موذن جامعه است؛ من اتاق فکری از اساتید و دانشجویان را تشکیل خواهم داد تا با فکر و تصمیمسازی دانشجویان در مورد مسایل مختلف به تصمیمگیری برسم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه باید دانشگاه را محیطی آرام و آزاد بگذاریم تا دانشجوی منتقد دیدگاه خود را بیان کند، ادامه داد: آزادی در چارچوب اسلام و تامین کننده نیاز جامعه است و من اعتقاد دارم دانشجو نباید از اظهارنظر بترسد.
آزادبخت با تاکید بر اینکه دانشگاه میتواند نقد سازنده را در جامعه تقویت کند،تصریح کرد: ما در این اتاق فکر در راستای برطرف کردن نیازمندیهای دانشجو در سطح دانشگاه و کشور اقداماتی را با هماهنگی دانشجویان و اساتید انجام خواهیم داد.
وی همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر نوع گرایش سیاسی وی و منتصب کردن او به جناح اصلاح طلبان،گفت: با توجه به فرموده امام خمینی(ره) مبنی بر اینکه نیروهای امنیتی باید فراجناحی بوده و وابسته به هیچ جناحی نباشند، براین اساس فراجناحی، ارزشی، ولایتی و مردمی هستم و در تمام دولتها کار کردم.
این نامزد دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه من به هیچ جناح و گروهی متصل نیستم و خط من رهبری است، افزود: من یک فرد انقلابی هستم و بعد از انقلاب در تمام دولتها فعالیت داشتهام و طبق فرموده امام راحل، نیروهای امنیتی باید فراجناحی باشند و این حکم امام راحل برای ما سند است.
آزادبخت با اشاره به اینکه با دستور ولایت به عرصه دفاع مقدس رفتیم، بیان کرد: با تمام توان برای دفاع از اسلام و انقلاب در کنار خانوادهام دفاع کردهایم و از قافله شهدا جا ماندهام، من ولایتی، ارزشی و مردمی هستم و این شعار من بوده و هست.
وی ادامه داد: من اهل اهانت و تخریب نیستم، هیچکس نمیتواند از من اتقلابیتر باشد، من و خانوادهام از جانمان برای انقلاب و نظام مایه گذاشتیم، از من به دور است که همرزم شهدا باشم و سیاسیکاری کنم.
کاندیدای دوازدهمین دوره انتخابات محلس شورای اسلامی در ملایر درباره حمایت "بیژن شهبازخانی" نماینده ادوار گذشته مردم ملایر در مجلس از وی گفت: من عملکرد شهبازخانی را قبول دارم، اگر دیدیگاه سیاسیام اصلاح طلب بود، با شجاعت اعلام میکردم، من مقلّد امام و رهبری بوده و هستم و در صحنههای خون و خطر از ولایت دفاع کردم، ملاک من پاکدستی است.
آزادبخت تاکید کرد: با توجه به اعتقاد و تجربهای که دارم، به میدان آمدهام تا راه شهدا را ادامه دهم و صدای رسای جوانان علیه بیعدالتی باشم.
به گزارش ایرنا؛ شهرستان ملایر دارای ۲ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی است.
دانشگاه ملایر با بیش از ۶ هزار دانشجو در چهار کیلومتری محور اراک به ملایر واقع شده است.
نظر شما