به گزارش ایرنا، مردم مازندران که امروز در انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری آراءِ خود را به صندوقهای انتخابات انداختند و در سه هزار و ۲۱۰ شعبه اخذ رأی شامل ۲ هزار و ۵۶۹ شعبه ثابت و ۶۴۱ شعبه سیار حضور یافتند، همواره در مشارکت انتخاباتی نقشی برجسته و پررنگ داشتند و حتی در برخی دورهها نام مازندران را در بین استانهای پیشتاز و برتر انتخابات قرار دادهاند.
سال ۱۴۰۰ در انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری ۲ میلیون و ۴۷۴ هزار و ۲۰۵ مازندرانی واجد شرایط رأی دادن بودند که یک میلیون و ۵۰۲ هزار و ۴۷۹ نفر معادل ۶۰.۷ درصد واجدان شرایط در انتخابات شرکت کردند.
در انتخابات مجلس یازدهم و پنجمین دوره مجلس خبرگان رهبری نیز که ۲ اسفند ۱۳۹۸ برگزار شد، ۲ میلیون و ۴۳۲ هزار مازندرانی واجد شرایط حضور در انتخابات بودند که ۴۵.۶۵ درصد مشارکت توسط مازنیها ثبت شد و این استان در جدول تفکیک استانی مشارکت انتخاباتی روی پله هجدهم قرار گرفت.
در دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که سال ۱۳۹۶ برگزار شد نیز مازندران ۲ میلیون و ۳۱۹ هزار و ۸۸۲ نفر جمعیت رای دهنده داشت که ۲ میلیون و ۱۱۰ هزار و ۱۶ نفر با شرکت در آن انتخابات، مشارکت ۹۱ درصدی برای این استان ثبت کردند تا این استان پس از یزد دومین استان از نظر بالا بودن میزان مشارکت انتخاباتی باشد.
هفتم اسفند ۱۳۹۴ در انتخابات دوره دهم مجلس شورای اسلامی، حدود ۲ میلیون و ۲۳۵ هزار مازنی واجد شرایط رایدهی بودند که ۷۲ درصد از این جمعیت در انتخابات شرکت کردند و مشارکت بالایی را رقم زدند.
مردم مازندران سال ۱۳۹۲ و برای انتخاب یازدهمین دولت نیز مشارکت انتخاباتی بالایی داشتند. در آن سال ۲ میلیون و ۶۸ هزار و ۸۴۳ نفر واجد شرایط بودند که یک میلیون و ۸۵۱ هزار و ۵۲۳ نفر رأی دادند تا مشارکت ۸۹.۴ درصدی به نام مردم این استان ثبت شود.
در انتخابات مجلس نهم که ۱۲ اسفند ۱۳۹۰ برگزار شده بود، مشارکت ۷۵ درصدی توسط مازندرانیها ثبت شد. از حدود ۲ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار نفر رأی دادند و رشد ۲۱ درصدی نسبت به دوره هشتم انتخابات مجلس را ثبت کردند.
۲۲ خرداد ۱۳۸۸ در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری هم مازندران یک میلیون و ۹۱۵ هزا و ۲۴۰ واجد شرایط رأی دهی داشت که آماری بیش از این تعداد ثبت شد. تعداد آرای مأخوذه در این انتخابات یک میلیون و ۹۱۹ هزار و ۸۳۸ رأی بود که به دلیل حضور پرتعداد مسافران مشارکت این آمار بیش از ۱۰۰ درصدی به نام مازندران ثبت شد.
در هشتمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی نیز که ۲۴ اسفند ۱۳۸۶ برگزار شد، یک میلیون و ۱۸۴ هزار و ۴۰۰ نفر در مازندران واجد شرایط حضور در انتخابات بودند که ۵۶.۵ درصد از این تعداد در انتخابات شرکت کردند.
در مرحله نخست نهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری نیز که ۲۷ خرداد ۱۳۸۴ برگزار شد ۲ میلیون و ۱۷۳ هزارو ۷۴۷ هزار نفر از مردم مازندران واجد شرایط رای دادن بودند که مشارکت ۶۵.۲ درصدی توسط مازندرانیها ثبت شد.
اکنون نیز در آستانه پایان فرآیند رأیگیری انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری پیشبینی مسئولان استان این است که مشارکت انتخاباتی در این استان بیش از ۵۰ درصد باشد.
به گزارش ایرنا، واجدان شرایط رأیدهی در مازندران امروز باید از بین ۳۳۴ نامزد حضور در مجلس دوازدهم و پنج نامزد مجلس خبرگان رهبری نام افراد مد نظر خود را به صندوق بیندازند تا در نهایت ۱۲ نماینده منتخب مازندرانیها از ۹ حوزه انتخابیه در مجلس شورای اسلامی و چهار نماینده این استان در مجلس خبرگان رهبری انتخاب شود.
برای انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی امسال ۷۴۸ نفر نامنویسی کردند که پس از بررسی صلاحیتها توسط هیئت اجرایی و هیئت نظارت، شورای نگهبان صلاحیت ۴۳۷ نامزد را تایید کرد. اما با کنارهگیری ۱۰۵ نفر در نهایت ۳۳۲ نفر در گردونه رقابت انتخاباتی باقی ماندند.
نظر شما