به گزارش خبرنگار ایرنا ، سردار جواد تقوی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگاران افزود: نیروی انتظامی برای پاسداشت حقوق شهروندان و در راستای کاهش حوادث احتمالی چهارشنبه آخر سال با تاکید بر کوچه محوری از والدین میخواهد تا در چهارشنبه پایانی سال در کنار فرزندان خود بوده و با نظارت و کنترل دقیق آنها از بروز حوادث تلخ و ناگوار پیشگیری کنند.
وی با بیان اینکه با پرهیز از رفتارهای پرخطر، زندگی را برای خود و دیگران تلخ نکنیم، اظهار کرد: والدین از نگهداری مواد محترقه، تهیه و ساخت وسایل آتش بازی دستی توسط فرزندان جلوگیری کنند تا آنها سرود شاد زندگی را در صدای مهیب نارنجک و مواد محترقه به سکوت و غم تبدیل نکنند.
وی با تاکید بر اینکه والدین باید بر رفتارهای هیجانی نوجوانان و جوانان خود نظارت منطقی داشته باشند، بیان کرد: نظارت و کنترل منطقی بر رفتارهای جوانان و تخلیه مثبت هیجانات، سد محکمی در برابر آسیبپذیری از مواد محترقه بوده و والدین باید آسیبهایی که از ناحیه مواد محترقه متوجه جوانان است، را به فرزندان خود گوشزد کنند.
فرمانده انتظامی استان اردبیل با اشاره به برنامهریزیهای جامع برای اطلاعرسانی آسیبهای مواد محترقه با تکیه بر توانمندی و تخصص پلیس، اضافه کرد: اطلاع رسانی هدفمند و جامع هشدارهای انتظامی و توسعه برنامههای آموزش همگانی راهکاری مطمئن و اثربخش در کنترل و پیشگیری از آسیبهای مواد محترقه در چهارشنبه آخر سال است.
سردار تقوی ادامه داد: قانونشکنی و ایجاد مزاحمت در هیچ آیین و فرهنگی پذیرفته نیست و پلیس با هنجارشکنان و برهم زنندگان آرامش مردم و جامعه در آستانه آخرین چهارشنبه سال (چهارشنبه سوری) بدون اغماض و مماشات برخورد خواهد کرد.
وی با اشاره به اینکه آرامش روحی، روانی و سلامت جسمی مردم و حفظ امنیت و آرامش جامعه از اولویتهای نیروی انتظامی است، گفت: چنانچه فردی بخواهد به حقوق مردم تعدی کرده و با ایجاد بی نظمی در جامعه آرامش مردم را به هم بزند پلیس با قاطعیت برخورد خواهد کرد.
کشف مواد محترقه پرخطر در اردبیل ۲۱۵ درصد افزایش داشته است
فرمانده انتظامی استان اردبیل گفت: امسال کشف مواد محترقه پرخطر در این استان نسبت به پارسال ۲۱۵ درصد افزایش داشته است.
سردار تقوی افزود: کشف مواد محترقه کمخطر در استان اردبیل نیز در سال جاری نسبت به سال گذشته ۴۴ درصد افزایش داشته است.
وی با بیان اینکه استفاده از مواد محترقه غیراستاندارد و خطرناک صدمات جبرانناپذیری دارد، اظهار کرد: مواد محترقه دستسازی که از سوی نوجوانان و جوانان استفاده میشود، موادی ترکیبی است که از حساسیت بالایی برخوردار است.
وی بیان کرد: حساسیت این مواد محترقه به حدی است که حتی در اثر جابجایی، حمل و نقل یا واردشدن ضربه و قرار گرفتن در معرض گرما، به سرعت عمل کرده و منفجر شده و صدمات جانی و مالی زیاد و جبرانناپذیری وارد میکند.
فرمانده انتظامی استان اردبیل اضافه کرد: تهیه، خرید، نگهداری، حمل، توزیع و فروش مواد منفجره و مواد محترقه جرم است و متخلفان مطابق ماده ۱۲ قانون مجازات قاچاق اسلحه و مهمات مجازات خواهند شد.
سردار تقوی ادامه داد: امیدواریم با همکاری و همیاری والدین، خانوادهها و مردم روزهای پایانی سال را با کمترین حوادث و در نهایت امنیت و آرامش سپری کنیم.
وی با تقدیر از همکاری مردم گفت: تلفن ۱۱۰ مرکز فوریتهای پلیسی به صورت شبانهروزی آماده دریافت گزارشهای مردمی در رابطه با فعالیت های مجرمانه قاچاقچیان مواد محترقه است.
به گزارش ایرنا، هر سال در آستانه نوروز خرید و فروش و ساخت مواد محترقه در استان اردبیل رونق میگیرد ، هر چند خطرات جانی و مالی ناشی از انفجار و یا آتشسوزی ترقهها و مواد محترقه اهمیت زیادی دارد اما اگر اینگونه مواد حتی خطرات جانی نیز نداشته باشند سبب دود شدن سالانه میلیارد ها ریال از اموال عمومی میشود.
جشن چهارشنبه آخر سال معروف به چهارشنبهسوری یکی از سنت های باستانی ایرانیان در ایام عید نوروز از دیرباز مورد توجه بوده و ایرانیان مراسم شادی در این روز را برای پذیرایی از فصل شکوفهها و رستاخیز طبیعت ارج نهادهاند.
چهارشنبهسوری یکی از جشنهای ایرانی است که از غروب آخرین سهشنبه ماه اسفند، تا پس از نیمهشب تا آخرین چهارشنبه سال در همه جای ایران و حتی کشورهای منطقه برگزار میشود و برافروختن و پریدن از روی آتش مشخصه اصلی آن است.
واژه 'چهارشنبهسوری' از ۲ واژه چهارشنبه که نام یکی از روزهای هفته است و سوری به معنی سرخ، گرفته شده است.
گرد آوردن بوته، برافروختن آتش و پریدن از روی آن و گفتن عبارت "زردی من از تو، سرخی تو از من" که به معنای خلاصی آدمی از اندوه و برگشت شادابی و نشاط به جسم و روح تعبیر شده، از مهمترین رسوم شب چهارشنبهسوری است.
آداب و رسوم رایج چهارشنبهسوری در قرون گذشته شامل آتش افروختن، کوزه شکستن، قاشق زنی، توزیع آجیل مشکل گشا، فال حافظ، فالگوش و پختن آش بوده که این رسوم چند سالی است دستخوش تغییرات منفی و گرفتار آسیبهای مرگبار شده و نیازمند احیا و اصلاح است.
این آیین در ماهیت اصیل خود، مظهر شادی و نشاط است اما امروزه ناخواسته دستخوش بدعتها و رفتارهای ناشایست شده و با وارد کردن مواد محترقه و آتشزا به آن، در آتش و دود میسوزد.
نظر شما