به گزارش خبرنگار ایرنا، شهرستان آمل با سابقه چندین هزار ساله به عنوان یکی از نزدیکترین مبادی ورودی مسافران و گرشگران از پایتخت کشور به مازندران است با فراهم کردن امکانات مورد نیاز، خود را آماده پذیرایی از مسافران و گردشگران نوروزی کرده است.
آمل به عنوان یکی از شهرهای مرکزی مازندران در ۱۸۰ کیلومتری تهران واقع است که از شمال به محمودآباد از شرق به بابل، از غرب به نور و از جنوب به رشته کوه های البرز واستان تهران محدود میشود.
بر اساس نوشته های تاریخی، آمل محل زندگی قوم ' آمارد' یا ' آماردان' بود که قبل از تاپوریها ' تپوریها ' به سرزمین تپورستان ' طبرستان ' مهاجرت کردند و در منطقه کنونی آمل که مستعدتر و معروف تر از سایر نقاط طبرستان بود سکونت گزیدند.
نام آمل هم برگرفته از نام همین قوم یعنی آمارد است که به مرور زمان بر اثر کثرت بیان به آمل تغییر یافته است.
سالانه میلیونها مسافر و گردشگر از طریق جاده هراز آمل وارد مازندران می شوند و این شهر به عنوان دروازه ورود مسافر به استان مازندران است.
جاده حیرت انگیز هراز که خود یک مقصد گردشگری است و جنگلهای سربه فلک کشیده هیرکانی که در کنار جاده هراز چشم نوازی خواهد کرد از جمله پدیده های طبیعی آمل هستند نظاره بر آنها برای مسافران بسیار لذت بخش است.
شهر آمل به همراه بخش های پنج گانه آن اعم از لاریجان، امامزاده عبدالله، بخش مرکزی، دابودشت و بخش دشت سر آمل با جمعیت بیش از ۴۰۰ هزار نفری دارای قابلیت های بی نظیر طبیعی و تاریخی است که می تواند مقصد گردشگری مسافران نوروزی باشد.
اماکن مذهبی و تاریخی
شهرستان آمل دارای جاذبه های تاریخی فروانی است که یکی از آنها امامزاده ابراهیم (ع) واقع در شهر آمل است.
آستانه امامزاده ابراهیم که با پلان مربع شکل و بدنه آجری و گنبد هرمیشکل در قرن نهم هجری ساخته شده، در ابتدای بلوار طالبآملی قرار دارد.
بر روی در و صندوق چوبین روی مرقد کتبههای زیبائی به خط رقاع حک شده که طبق مفاد آنها، مزار متعلق به ابومحمد ابراهیم از فرزندان امام موسی(ع) است.
گنبد ناصر الحق یکی دیگر از بناهای مذهبی تاریخی آمل است که مورد توجه گردشگران قرار دارد این بنای تاریخی در حاشیه شمالی شهر آمل در منطقه ' چاکسر ' و در جانب غربی بلوار شهید بهشتی آمل قرار دارد.
ساختمان آجری آن متعلق به قرن نهم هجری قمری است. این گبند آرامگاه ناصرالحق نیز است که در سال ۳۰۴ هجری قمری در این مکان به خاک سپرده شده و گنبد دیگر متعلق به شمس طبرسی از فقها و علمای مشهور آمل است.
پل دوازده چشمه یکی دیگر از آثار با ارزش تاریخی در شهرآمل است. این پل در عصر سلطنت شاه عباس صفوی در مرکز شهر آمل بر روی رود هراز ساخته شده که هم اکنون خیابان سبزه میدان نام دارد. این پل در دوره قاجاریه به طور کامل مرمت و بازسازی شده و دو بخش شرقی و غربی شهر را به هم متصل میکند.
این پل به نیت دوازده امام دارای ۱۲ طاق و دهنه است که هر یک بر پایههای مستطیل شکل استوار شدهاند به صورتی که ارتفاع آخرین نقطه طاقهای قوسی شکل در محل تیزی تا سطح رودخانه حدود ۷ متر است. فاصله بین هر پایه با پایه دیگر ۶ متر است. این پل در ضلع جنوبی و در قسمت مخالف جریان آب دارای سیل برگردان است.
طول این پل تاریخی و دیدنی ۱۲۰ متر و عرض آن شش متر و ۴۰ سانتی متر است. در زمان بازدید این پل میتوان از امکانات موجود در پارک دهکده طلائی شامل شهربازی، دریاچه، امکانات ورزش های فکری، فروشگاه های مختلف و کافیشاپ استفاده کرد.
' شکل شاه ' از شاهکارهای تاریخی شهرستان آمل است که در ۶۰ کیلومتری جنوب شهر آمل در جانب غربی رود و جاده هراز و تونل ' بایجان ' در حاشیه محور ارتباطی تهران به آمل واقع است. این شاهکار در زمان ناصرالدینشاه و به دستور وی به صورت نقش برجسته سنگی بر سینه کوه و مشرف به رود هراز کنده شده که در مازندران بینظیر است.
در این حجاری، ناصرالدین شاه به همراه چند تن از امری کشوری و لشکری نشان داده شده است.
جاذبه های طبیعی آمل
آبشارشاهان دشت لاریجان در دل ارتفاعات رشته کوه های البرز با ارتفاع تقریبی ۵۰ متر یکی از بزرگ ترین آبشارهای مازندران است که در ۶۵ کیلومتری شهر آمل در جاده هراز و مسیر منتهی به شهر تهران در ارتفاعات مشرف به روستای زیبا و ییلاقی شاهاندشت واقع است.
هنگام عبور از جاده هراز و مسیر رودخانه هراز، این آبشار پرآب، دائمی و عظیم باشکوهی وصفناپذیر خودنمائی میکند.
قله دماوند بام ایران و سمبل مازندران و پیشخوان شهرستان آمل با شهرتی جهانی یکی از منحصر به فردترین جاذبههای طبیعی ایران به شمار میرود که در ۷۵ کیلومتری جنوب غربی شهر آمل در البرز مرکزی و بخش لاریجان قرار دارد.
مسیر دسترسی به بام ایران در کیلومتر ۷۰ آمل به تهران در آبادی پلمون از جاده هراز جدا میشود که به جاده آبگرم رینه معروف است.
شهرستان آمل دارای جاذبه های تاریخی دیگری چون بقعه میرحیدر آملی، بقعه شمسالرسول، آثاره راهباستانی هراز، حمام شاهعباس آبگرم لاریجان است.
از جاذبه طبیعی آمل می توان قلعه ملکبهمن شاهندشت، آبشار یخی، چشمه وحوضه گرمارود از بلیران تا لالهزاره، آبهای معدنی آب اسک، آب معدنی لاریجان پارک جنگلی میرزا کوچکخان و دهها مکانهای دیگر اشاره کرد.
شهرستان آمل دارای صنایع دستی متنوعی است و گردشگران می توانند به عنوان سوغات سفر معرق، منبت، سفال، گلیم، انواع ترشی، برنج و زیتون و مرباجات وشیرنجات محلی را خریداری کنند.
مازندران علاوه بر جنگل های انبوه هیرکانی که در دل خود دارد و مسافران را مدهوش خود می کند، سواحل نیلگون دریای خزر مامنی برای حضور خیل عظیمی از مسافران است به طوریکه سواحل بیش از ۴۰۰ کیلومتری این دریا در طول سال بویژه نوروز پذیرای حجم بالایی از مسافران نوروزی است.
علاوه بر این داشته های طبیعی گردشگری، مازندران به داشتن فضای دل انگیز در روستاهایی که در دلِ نقاط کوهستانی و ییلاقی قرار دارد می بالد و مقاصد بخش عمده ای از مسافران به این روستاها است به طوریکه بنا به آمار سالهای گذشته مقاصد حدود ۳۰ درصد مسافران در مازندران روستاها است.
مازندران بیش از سه هزار روستا دارد که طی سالهای اخیر امکانات و زیرساخت های لازم برای خدماتدهی به جمعیت ساکن و نیز مسافران در آنها ایجاد شده است همین وجود امکانات و نیز فضای مفرح آن باعث شده تا مسافرت به روستاهای مازندران رونق بگیرد.
زیبایی های مازندران تنها به جاذبه های طبیعی خلاصه نمی شود و این خطه از شمال کشور فراتر از داشته های طبیعی جاذبه های تاریخی را در نقاط مختلف خود جای داده است.
۲ هزار و ۸۰۰ اثر تاریخی که با دیدن آنها هر انسانی را به عبور از دالال تاریخ استان مازندران می برد تا ببیند اجداد طبری این خطه از شمال کشور چه سرگذشتی و چه تاریخی داشته اند.
همه این عوامل طبیعی و تاریخی به همراه آب و هوای معتدل باعث شده تا مازندران طی سالهای متمادی رکوردار میزبانی از مسافران در طول سال باشد و باز هم بنا به آمار و داده های موجود این استان در طول سال میزبان میلیون ها مسافر است.
نظر شما