محورهای توسعه سمنان در سند آمایش سرزمین چیست + فیلم

سمنان - ایرنا - رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان گفت: هشت محور در بخش‌های مختلف از جمله صنعت، کشاورزی، میراث فرهنگی، و انرژی، به عنوان محور توسعه استان با بررسی سند آمایش سرزمین تعیین شده است.

نادر مالکی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: محورهای سند آمایش سرزمین در گذشته تدوین شد و بخش‌های مختلف برای اجرا در برنامه‌ زمانی مشخص احصا و به عنوان سند توسعه و دفترچه مدیریتی شهرستان‌ها به فرمانداران و دستگاه‌های اجرایی ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، هدف آمایش سرزمین، توزیع بهینه جمعیت و فعالیت هایی اقتصادی در سرزمین است؛ به‌گونه‌ای که هر منطقه متناسب با قابلیت‌ها، نیازها و موقعیت خود از طیف مناسبی از فعالیت‌های اقتصادی و اجتماعی برخوردار باشد و جمعیتی متناسب با توان و ظرفیت اقتصادی خود بپذیرد.

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان اظهار کرد: پیرو ماده ۲۷ برنامه ششم توسعه، تدوین سندی دیگر به عنوان سند اشتغال و توسعه روستایی در دستور کار قرار گرفت که استان در این زمینه پیشقدم بود و با استفاده از ظرفیت دستگاه‌های اجرایی از جمله سازمان جهادکشاورزی استان، اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان، دانشگاهیان، مردم و تسهیلگران، اقدامات خوب و ارزشمندی انجام و سندهای خوبی استخراج شد که این اسناد در کمیته برنامه ریزی شهرستان مصوب و سپس در شورای برنامه ریزی تصویب و ابلاغ شد.

وی افزود: توسعه و تقویت صنایع فرآوری و تبدیلی در بخش معدن و کشاورزی و توسعه انرژی پاک از جمله برنامه‌ریزی‌ها در استان سمنان برای حرکت بر محور توسعه است که دستگاه‌های اجرایی نیز در این زمینه نقشه راه برای خود تدوین کرده‌اند.

به گفته وی، ابتدای هرسال برنامه‌های عملیاتی هر دستگاه اجرایی برای توسعه استان سمنان بر پایه سند آمایش سرزمین در شورای برنامه‌ریزی ارایه و تصویب می‌شود و در پایان هر سال نیز گزارش عملکرد می‌دهند. بهبود شاخص‌های کلان اصلی در بخش اقتصاد استان از جمله رشد اقتصادی، کاهش تورم و کاهش نرخ بیکاری نشان از عملکرد مطلوب و حرکت در مسیر آمایش سرزمینی و توسعه این استان دارد.

وی تصریح کرد: سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان طی چند سال گذشته از لحاظ عملکرد رتبه اول تا چهارم را در بین ۳۱ سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استانی به خود اختصاص داد که حضور تیم جوان، متخصص و پویا از جمله عوامل موفقیت است.

ضرورت پیگیری اعتبارهای ملی برای توسعه استان

رییس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان سمنان اظهار کرد: رشد، پیشرفت و توسعه روز افزون این استان با تلاش دستگاه‌های اجرایی در زمینه برنامه‌ریزی دقیق، کارشناسی و عملیاتی و پیگیری دریافت اعتبارات مالی از ردیف‌های مختلف اعتباری و ملی محقق می‌شود.

وی ادامه داد: برای توسعه استان سمنان نگاه توسعه متوازن در بخش‌های مختلف مدنظر بخش‌های مختلف است و بدون شک نگاه متوازن به بخش‌های مختلف توسعه استان سمنان را رقم می‌زند.

مالکی اضافه کرد: امید می‌رود با بهره برداری از طرح‌ها در بخش‌های مختلف از جمله راه و بهداشت، بر رضایت‌مندی عمومی افزوده شود، چرا که در اجرا و تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام سعی بر این بود، طرح‌هایی مدنظر باشد که اثر اجتماعی بالا دارد.

به گزارش ایرنا، سمنان که به دارالمرحمه معروف است با مساحت نزدیک به ۹۷ هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع یکی از پهناورترین استان‌های کشور ایران است و با پنج و ۹ دهم درصد مساحت کل کشور، از این نظر هفتمین استان ایران محسوب می‌شود.

این خطه از جانب شمال به استان‌های خراسان شمالی، گلستان و مازندران، از جنوب به استان‌های خراسان جنوبی و اصفهان، از شرق به استان خراسان رضوی و از غرب به استان‌های تهران و قم محدود است؛ بر این پایه و به دلیل موقعیت جغرافیایی همجواری با پایتخت و هفت استان مهم کشور، این استان از اهمیت زیادی برخوردار است.

بر پایه برآورد مرکز آمار ایران در سال ۱۴۰۰، استان سمنان با هشت شهرستان در مجموع ۷۵۷ هزار و ۲۰۰ نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha