به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بامداد ۲۶ فروردین ۱۴۰۳ در پاسخ به اقدامات جنایتکارانه رژیم صهیونیستی چندین پهپاد و موشک به سمت سرزمینهای اشغالی و مواضع رژیم صهیونیستی شلیک و همزمان با انجام این عملیات با انتشار اطلاعیه ای اعلام کرد: در پاسخ به جنایتهای متعدد رژیم صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق و شهادت جمعی از فرماندهان و مستشاران نظامی کشورمان در سوریه، نیروی هوافضای سپاه اهداف معینی در داخل سرزمینهای اشغالی را با شلیک دهها فروند موشک و پهپاد مورد اصابت قرار داد.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییسجمهور نیز در پی عملیات مقتدرانه علیه رژیم صهیونیستی در پیامی تصریح کرد: دلاورمردان نیروهای مسلح با رصد تحولات منطقه هر تحرکی را زیر نظر دارند و چنانچه رژیم صهیونیستی یا حامیان آن رفتاری خیرهسرانه نشان دهند، پاسخی قاطع و به مراتب سهمگینتر دریافت خواهند کرد.
دانشگاههای تهران و سراسر کشور در پی این اقدام، نسبت به پاسخ قاطع سپاه به نام «وعده صادق» واکنش نشان داده و دانشگاه تهران، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علامه طباطبایی، تربیت مدرس، شهید بهشتی، هنر، علمی کاربردی، شهید مدنی آذربایجان، محقق اردبیلی، دانشگاه فردوسی مشهد، صنعتی شاهرود، تفرش و شهید باهنر کرمان و یاسوج با صدور بیانیه یا تجمع در داخل دانشگاه از این اقدام حمایت کردند.
وزارت علوم نیز با انتشار بیانیه ای تصریح کرد: عملیات غرورآفرین «وعده صادق»، به مدد الهی نقطه عطفی در تاریخ و شروع حرکتی عظیم در محو غده سرطانی، رژیم اشغالگر صهیونیستی، در منطقه غرب آسیا و باعث مسرت و شادی همه مردم آزاده جهان به ویژه مسلمانان شد.
در ادامه این بیانیه وزارت علوم یادآور شد: ما دانشگاهیان کشور، همراه با ملت شریف و شهیدپرور ایران اسلامی، ضمن قدردانی از وعده صادق ولی امر مسلمین حضرت آیت الله خامنهای و پاسداران جان برکف این مرز و بوم، به منظور پاسخ به جنایات متعدد رژیم خبیث و کودککش صهیونیستی از جمله حمله به بخش کنسولی سفارت جمهوری اسلامی ایران در دمشق و شهادت فرماندهان و مستشاران نظامی و دانشمندان هستهای ایران، حمایت خود را از نیروهای مسلح ایران اعلام می کنیم. امید است در آیندهای نزدیک شاهد نابودی رژیم صهیونیستی و آزادی قدس شریف باشیم.
چند انتصاب در وزارت علوم
هفته گذشته چند مدیر جدید نیز به مجموعه آموزش عالی اضافه یا در مدیریت های مختلف جابه جا شدند. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در حکمی دکتر محمد دوستار را به عنوان سرپرست دانشگاه گیلان منصوب کرد. همچنین وی امید رضاییفر را که پیش از این مدیریت دفتر سیاستگذاری و برنامهریزی امور فناوری و نوآوری و مدتی سرپرستی معاونت فناوری و نوآوری وزارت علوم را عهدهدار بود، به عنوان رییس مرکز همکاریهای علمی بینالمللی این وزارتخانه منصوب کرد.
حمیدرضا کوهدار نیز با حکم وزیر علوم به عنوان معاون حوزه وزارتی این وزارتخانه منصوب شد. معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری، نیز یداله اردوخانی را به عنوان مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی وزارت علوم منصوب کرد.
اعلام جزئیات برگزاری المپیاد علمیدانشجویی
آزمون بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در تمام رشتهها نیز روز جمعه مورخ ۳۱ فروردین ماه جاری آغاز می شود. داوطلبان باید حداقل نیم ساعت قبل از شروع آزمون (ساعت ۸ صبح) در محل دانشگاه تربیت مدرس حضور داشته باشند. همراه داشتن مدرک شناسایی معتبر (شناسنامه یا کارت ملی) هم الزامی است. از ورود افراد با علائم بیماری سرماخوردگی و مشابه آن جلوگیری میشود. آزمون بیست و نهمین المپیاد علمی دانشجویی کشور در محل دانشگاه تربیت مدرس واقع در تقاطع بزرگراه شهید چمران و جلال آل احمد برگزار خواهد شد.
اعلام نتایج اولیه و زمان انتخاب رشته آزمون دکتری ۱۴۰۳
سازمان سنجش آموزش کشور در اطلاعیهای اعلام کرد کارنامه نتایج اولیه آزمون ورودی دوره دکتری از امروز (سهشنبه) از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان قابل مشاهده است. بر اساس این اطلاعیه، آن دسته از افرادی که بر اساس مندرجات کارنامه اولیه مجاز به انتخاب رشتههای تحصیلی در یک یا چند کد ترکیب (رشته) از مجموعه امتحانی در دوره روزانه یا سایر دورهها شدهاند، باید از روز شنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۱ تا روز چهارشنبه ۱۴۰۳/۰۲/۰۵ نسبت به ثبت کدرشتهمحلهای انتخابی خود (حداکثر ۵۰ کدرشتهمحل در صورت وجود) با توجه به مجموعه امتحانی که در آن آزمون دادهاند، در درگاه اطلاعرسانی این سازمان اقدام کنند.
به این دسته از متقاضیان توصیه شده است که ابتدا نسبت به مطالعه دقیق دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی و اطلاعیههای مرتبط با آن اقدام، سپس کدرشتهمحلهای مورد علاقه خود را از کدرشتهمحلهای مربوط به مجموعه امتحانی انتخاب و اولویتها را به ترتیب علاقه مرتب و پس از آن نسبت به ثبت انتخابهای خود اقدام نمایند. دفترچه راهنمای انتخاب رشتههای تحصیلی این آزمون از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان از بعدازظهر روز سهشنبه به تاریخ ۱۴۰۳/۰۱/۲۸ در اختیار داوطلبان قرار گرفت.
اسامی معرفیشدگان دارای حدنصاب به منظور شرکت در مرحله دوم (مصاحبه، بررسی سوابق علمی و پژوهشی و غیره) در دهه اول خرداد ۱۴۰۳ از طریق درگاه اطلاعرسانی این سازمان منتشر خواهد شد. داوطلبانی که مجاز به انتخاب رشته بوده و علاقمند به انتخاب رشتههای دانشگاه آزاد اسلامی هستند، لازم است به درگاه دانشگاه مذکور به آدرس www.azmoon.org مراجعه و بر اساس اطلاعیههای مربوط که در درگاه آن دانشگاه اطلاعرسانی خواهد شد، اقدام کنند. کد دسترسی برای انتخاب رشتهمحلهای دانشگاه آزاد اسلامی در انتهای کارنامه درج شده است.
همچنین داوطلبانی که فقط مجاز به انتخاب رشته در دورههای غیرروزانه شدهاند و علاقمند به انتخاب هر یک از کدرشتهمحلهای مربوط به دانشگاههای امام صادق (ع)، جامع امام حسین (ع) و علوم انتظامی امین هستند، در صورت تمایل و داشتن شرایط لازم مطابق توضیحات انتهای دفترچه، میتوانند کدرشتهمحلهای مربوط به دورههای روزانه فقط دانشگاههای مذکور را با توجه به مجموعه امتحانی خود نیز انتخاب کنند.
آزمون مقطع دکتری نیمهمتمرکز ۱۴۰۳، روز ۴ اسفند ۱۴۰۲ در ۱۵۴ شهر شامل ۱۸۶ حوزه اصلی و ۵۶۸ حوزه فرعی در هفت گروه امتحانی شامل علوم انسانی، علوم پایه، فنی و مهندسی، کشاورزی و منابع طبیعی، هنر، دامپزشکی و زبان برگزار شد.
تلاش برای تحقق شعار سال وظیفه دانشگاهیان
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تأکید بر اینکه وظیفه همه به ویژه دانشگاهیان تلاش برای تحقق شعار سال است، گفت: با تعریف اقدامات اجرایی مشخص در بخشهای مختلف، باید مردمیسازی را با جدیت دنبال کنیم.
محمدعلی زلفیگل در نشست شورای سیاستگذاری مردمیسازی وزارت علوم با حضور معاونان و مشاوران وزیر علوم و رؤسای دانشگاههای منتخب، اظهار داشت: انتظار من از این شورا تدوین برنامهها و سیاستهایی است که نقش مردم به معنی خاص آن را که جامعه دانشگاهی است و مردم به معنی عام که عموم افراد جامعه است، در هر یک از حوزه های کاری وزارت علوم مشخص کند.
وی تاکید کرد: باید مشخص کنیم در حوزه پژوهش، آموزش، فرهنگ و سایر حوزهها چگونه میتوانیم مشارکت مردم را بیشتر کنیم و نقش مردم را در تولید و استفاده از خدمات مرتبط با وزارت علوم بیشتر و پُررنگتر کنیم. در بحث ساخت خوابگاه و فضای آموزشی باید شرایطی فراهم شود که افراد با کمترین هزینه بتوانند مشارکت کنند برای مثال در احداث یک خوابگاه ۲۰۰ تخت خوابی، افراد بتوانند هزینه یک یا چند تخت را بپردازند.
زلفیگل تدوین آییننامه پژوهشگران مستقل را که در شورای عالی عتف تصویب شد نمونهای از مردمیسازی دانست که باعث مشارکت محققان غیر هیئت علمی و فاقد رابطه استخدامی در حوزه پژوهش می شود و زمینه حضور گسترده تر نخبگان را در پژوهش فراهم می کند.
وزیر علوم افزود: استفاده از ظرفیت مشارکت دانش آموختگان از دیگر موارد مردمیسازی است که از آن غفلت شده است و انتظار می رود روسای دانشگاهها با تشکیل کانونها یا انجمنهای دانش آموختگان از ظرفیت آنها برای توسعه دانشگاه استفاده کنند؛ بدیهی است تعدادی از دانشآموختگان از نظر مادی و غیرمادی می توانند به دانشگاه کمک کنند چون بسیاری از آنها یا در جایگاههای اداری بالا یا از صاحبان صنایع هستند.
تاکید بر پیگیری امور معیشتی یاوران علمی دانشگاهها
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با رییس دانشگاه مازندران بر پیگیری امور معیشتی یاوران علمی (کارکنان غیر عضو هیاتعلمی) دانشگاهها تاکید کرد. حشمتالله علینژاد رییس دانشگاه مازندران با همراهی علیاصغر باقرزاده نماینده مردم شهرستانهای بابلسر و فریدونکنار در مجلس شورای اسلامی و ایرج نیازآذری معاون بنیاد حامیان دانشگاه مازندران و دبیر شورای صنفی کارمندان دانشگاههای دولتی کشور با محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری دیدار و گفتوگو کردند.
زلفی گل در این دیدار با هدف طرح مسائل مهم دانشگاهی و مطالبات صنفی کارمندان گفت: برای تصویب و اجرای فوقالعاده ویژه یاوران علمی اصرار دارم و مجموعه وزارت علوم تلاش میکند تا در اسرع وقت این مطالبه بحق همکاران دانشگاهی محقق شود.
وی از عزم ملی وزارت علوم برای تامین مسکن دانشگاهیان در قالب طرح ملی جهش مسکن خبر داد و افزود: طی مکاتبه با معاون اول رییسجمهور، پیگیر امور معیشتی یاوران علمی هستم و تلاش خواهم کرد مطالبات صنفی یاوران علمی محقق شود.
راهیابی پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به مرحله نهایی جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی
مدیرکل فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی وزارت علوم از برگزیده شدن پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی به عنوان یکی از پنچ پروژه منتخب در بخش جوایز اجلاس جامعه اطلاعاتی WSIS۲۰۲۴ خبر داد.
محمدهادی زاهدی گفت: پروژه پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی از میان ۲۰ پروژه که در بخش E-Science شرکت کرده بودند در میان پنج پروژه منتخب برای مرحله نهایی برگزیده شد. رقبای ایران در این رویداد،کشورهایی نظیر ایالات متحده امریکا، چین، فرانسه، اسپانیا، روسیه، لهستان، لوکزامبورگ، مالزی، پاکستان، هندوستان، بحرین، امارات متحده عربی، عربستان سعودی و الجزائر بودهاند که از این میان و در مرحله نهایی میبایست با کشورهای ایالات متحده امریکا، اسپانیا، چین و هندوستان رقابت کند.
مدیرکل فناوری اطلاعات و امنیت فضای مجازی افزود: اجلاس جهانی انجمن جامعه اطلاعاتی با شعار جوامع اطلاعاتی و دانشبنیان در جهت اهداف توسعه پایدار بزرگترین گردهمایی جهانی سالانه در خصوص فناوری اطلاعات و ارتباطات در جهت توسعه جوامع محسوب می شود. در این اجلاس فرصتی برای تبادل اطلاعات، خلق دانش و به اشتراکگذاری روشها و همچنین شناسایی روندهای در حال ظهور و بهبود مشارکت، با توجه به تکامل جوامع اطلاعاتی و دانش بنیان فراهم می شود.
زاهدی گفت: در این راستا کشورها می توانند برنامهها و پروژه هایی را که در جهت توسعه فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور خود یا در سطح بینالملل مطابق با اهداف ۱۷ گانه توسعه پایدار تعریف و به اجرا گذاشتهاند را در ۱۱ خط مشی (Actin –Line) مشتمل بر ۱۸ دسته معرفی و ارائه کنند.
عضو هیات علمی دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی در تشریح این جایزه گفت: در این راستا، هر ساله مسابقات جهانی با هدف ارزیابی پروژهها و فعالیتهایی که از فناوری اطلاعات و ارتباطات جهت توسعه پایدار استفاده شده است، برگزار میشود. کشورهای متعددی به منظور ارائه ظرفیتها و موفقیتهای خود در این مسابقات شرکت میکنند. در حال حاضر افزون بر کشورهای پیشرو در حوزه فناوری اطلاعات که همواره در این اجلاس و مسابقات فعال بودهاند، کشورهای دیگری مانند مالزی، مکزیک، برزیل، ترکیه، کشورهای عربی حوزه خلیجفارس و هند نیز حضور دارند. گرچه حضور پروژهها از هر نهادی در این مسابقات میسر است اما به دلیل مدیریت و هماهنگی بیشتر مسابقات، اغلب پروژهها از طریق دولت در این مسابقات شرکت داده میشوند.
وی ادامه داد: ایران همواره سعی کرده است در این مسابقات مشارکت داشته باشد و از سالها قبل حضور پررنگی داشته است و در مواردی نیز موفق به کسب جایزه نهایی جامعه اطلاعاتی شده است. در سال ۲۰۲۴، ایران با سه پروژه در حوزههای e-Government، e-Enviroment و E-Science، مشارکت داشتند نماینده ایران در حوزه علمی پروژه پنجره واحد خدمات هوشمند دانشگاهی بوده است.
آغاز زمان ثبتنام المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی
ثبتنام المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی نیز از روز دوشنبه (۲۷ فروردین) آغاز شد و تا ۲۵ اردیبهشت ادامه داشت. المپیاد ورزشهای فناورانه دانشجویی از سوی سازمان امور دانشجویان به منظور بروز خلاقیت دانشجویان و همچنین گسترش استفاده از فناوریهای روز دنیا در حوزههای ورزشی، با حضور همه دانشجویان از تمام رشتهها و دانشگاههای سراسر کشور در سه حوزه ورزشهای رباتیک، ورزشهای دیجیتال و فیجیتال، فناوری و نوآوری برگزار میشود. دانشجویان می توانند با مراجعه به آدرس Setav.ir/stso ثبتنام کنند.
فراخوان جذب نیروی امریه وزارت علوم
مرکز جذب اعضای هیات علمی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری به منظور بهرهمندی از ظرفیت و توانایی علمی جوانان تحصیل کرده در پیشبرد اهداف سازمانی خود، از دانش آموختگان دانشگاهی به منظور گذراندن دوره ضرورت خدمت سربازی به صورت امریه در سال ۱۴۰۳ (اعزام اول تیر ۱۴۰۳) با داشتن شرایط دعوت به همکاری میکند.
مهلت شرکت در این فراخوان از ۲۷ فروردین تا ۲ اردیبهشت اعلام شده است و افراد واجد شرایط می توانند مدارک لازم را به ایمیل amriye@markazjazb.ir ارسال کنند.
فعالیت دانشگاه بینالمللی زاگرس غیرقانونی اعلام شد
دفتر آموزش عالی غیردولتی وزارت علوم اعلام کرد: پیرو پیگیری و تماس مکرر متقاضیان و نگرانی خانوادههای آنان درخصوص مؤسسه بدون مجوز، از شورای گسترش آموزش عالی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری با عنوان دانشگاه بینالمللی زاگرس به عنوان یک مؤسسه آموزش عالی که در فضای مجازی با نشانی https://ziu.university/fa و portal.prfa.org.ir با عناوین پردیس بینالملل البرز و پردیس رسا فنون البرز و به استناد شماره مجوز ۲۷۷۹۲۰-۲۴-۲ فعالیت میکند، به اطلاع میرساند این مجوز مربوط به تمدید موافقت اصولی مؤسسه آموزش عالی آزاد تلاشگران واقع در تهران و برای فعالیت در زمینه حقوق، کسب و کار و حقوق شهروندی تا پایان سال ۱۴۰۱ است.
ابلاغ دستورالعمل تشکیل شورای راهبردی موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری
مشاور وزیر در برنامه ریزی و مدیربت راهبردی گفت: دستورالعمل تشکیل شورای راهبردی موسسات آموزشی، پژوهشی و فناوری به منظور تدوین، بهروز رسانی، اجرا و پایش برنامه راهبردی موسسه، با امضای وزیر علوم، تحقیقات و فناوری ابلاغ شد.
روح اله سهرابی اظهار داشت: این شورا در راستای تحقق چشم انداز و ماموریت موسسه از طریق نهادینه سازی اهداف و راهبرد ها در کلیه سطوح موسسه فعالیت نموده و مهمترین رکن راهبری و تصمیم گیری مرتبط با راهبرد موسسه، خواهد بود. در سند برنامه راهبرد موسسه، کلیه اسناد بالادستی و اولویت های راهبردی وزارت در هر مقطع زمانی مورد تاکید و هدف قرار می گیرد.
وی افزود: از اهداف مهم این شورا می توان به استفاده از خرد جمعی و نظر خبرگان، افزایش مشارکت ذینفعان اصلی موسسه در تدوین، اجرا و پایش سند برنامه راهبردی، ایجاد همسویی و هماهنگی بین سند برنامه راهبردی با سایر برنامه ها و واحد های موسسه، عملیاتی نمودن اهداف موجود در اسناد فرادستی در خصوص علم، فناوری و نوآوری و تلاش در جهت تحقق اولویت های پنجگانه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اشاره کرد. لازم است مصوبات اولین جلسه بعد از اجرای این دستورالعمل تا پایان خردادماه سال جاری به وزارتخانه ارائه شود.
مشاور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در برنامهریزی و مدیریت راهبردی همچنین گفت: اجرای برنامه راهبردی دانشگاهها، پژوهشگاهها و پارکهای علم و فناوری به عنوان شاخصی جدید در رتبهبندی موسسات آموزش عالی لحاظ میشود.
سهرابی ادامه داد: در سال ۱۴۰۳ توجه به تدوین، بازنگری و اجرای برنامه راهبردی دانشگاه ها، پژوهشگاه ها و پارک های علم و فناوری به عنوان شاخصی جدید در رتبه بندی موسسات آموزش عالی مورد توجه قرار می گیرد.
وی افزود: علاوه بر داشتن برنامه راهبردی بر اساس شیوه نامه ابلاغی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، توجه موسسه به نظام جاریسازی و پایش راهبرد ها هم بسیار مهم است و در دسته شاخص های مدیریت و بهره وری مورد ارزیابی قرار می گیرد. در انتخاب دانشگاه برتر در جشنواره شهید رجایی و انتخاب روسای برتر آموزش عالی (نشان سرو) توجه به برنامه راهبردی به عنوان معیاری تاثیرگذار درنظرمیگیرد.
سیزدهمین دوره جشنواره تیتر به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار میشود
مدیرکل پشتیبانی فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: سیزدهمین دوره جشنواره رسانه و نشریات دانشجویی «تیتر» با همکاری وزارت بهداشت و حضور فعالان این حوزه از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت در شهر مشهد مقدس به میزبانی دانشگاه فردوسی برگزار میشود.
مهدی بادپا افزود: برگزاری نمایشگاه نشریات دانشجویی، نشست کارشناسان نشریات دانشگاه ها و برگزاری کارگاه های آموزشی برای دانشجویان و کارشناسان از جمله برنامه های محوری این جشنواره بوده و در پایان از آثار برتر شرکت کننده در جشنواره تقدیر میشود.
نشست مرحله نهایی داوری این جشنواره با حضور شماری از استادان ارتباطات و رسانه از جمله علی نادری، سعید صدرائیان، امید مهدی نژاد، اکبر نصراللهی، علی رجبی، مرتضی خلفی زاده، حامد تیموری، رضا رخسایی، حامد یاقوتی، مهدی عرفاتی، سید شهاب واجدی و متین منتظمی برگزار شد.
فرایند ارسال آثار برای این دوره از جشنواره از ابتدای آبان ۱۴۰۲ آغاز شده است و علاقمندان تا ۳۰ آذر وقت داشتند با مراجعه به وبسایت titrfestival.dmsrt.ir آثار خود را برای داوری ارسال کنند.
رونمایی از پلتفرم نشر دانشگاهی
رییس پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران (ایرانداک)، با حضور در جمع دورهمی انجمن ناشران کتاب دانشگاهی از رونمایی پلتفرم نشر دانشگاهی خبر داد. محمد حسنزاده درباره ویژگیهای نشر دانشگاهی گفت: نشر دانشگاهی سهم بزرگی از انتشارات را به خود اختصاص میدهد، حاشیه سود بیشتری نسبت به سایر انتشارات دارد و مانایی آثار در حوزه دانشگاهی بیشتر است.
رییس ایرانداک همچنین وضعیت نشر در کشور را قابل تعریف ندانست و ادامه داد: در دنیای پیشرفته یک عرف است که اگر شخصی کتابی منتشر کند از حقالتالیف آن برای ادامه زندگیش اطمینان دارد ولی در کشور ما نمیتوان به آن عایدی متکی بود.
وی با نگاهی گذرا به تغییرات حوزه نشر، توضیح داد: حوزه نشر به لحاظ صورت نشر، فناوری نشر، و رفتار آیندگان دچار تغییر و تحول شده است. ما باید فرهنگ دانشگاهی را حمایت کنیم. زکات علم نشر آن است. توسعه علم در نشر آن است. ارزش دانشمند در انتشارات اوست. فکر تنها چیزی است که در سکون میمیرد و اگر جاری باشد زندگی میکند و زندگی میبخشد. ناشران دانشگاهی میراثداران و به حرکت درآورندگان فرهنگ دانشگاهی هستند.
نظر شما