ارتقای نظام سلامت در همدان از شناسایی زوج های نابارور تا افزایش اقلام دارویی بیمه روستایی

همدان- ایرنا- معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان، مسئولیت تامین، حفظ و ارتقای سطح سلامت آحاد مردم را از طریق ارائه خدمات جامع سلامت با اولویت اقدامات پیشگیرانه به عهده دارد که در این راستا سال گذشته گام های موثری از جمله شناسایی زوج های نابارور، افزایش اقلام دارویی برنامه بیمه روستایی برداشته است.

به گزارش ایرنا، این معاونت با بهره گیری از توان فنی و پشتیبانی مدیریت ها، گروهها و واحدهای تخصصی و مراکز بهداشت شهرستانهای تابعه با استفاده از روش های خلاقانه و نوآورانه، ضمن توجه به نیازهای کارکنان و جلب رضایت و تکریم گیرندگان خدمت، در راستای تحقق اهداف بخش سلامت، همسو با برنامه های توسعه کشور گام برمی دارد.

بر اساس آخرین آمار، همدان دارای ۶۶ مرکز خدمات جامع سلامت شهری و شهری روستایی، ۸۰ مرکز خدمات جامع سلامت روستایی، ۱۰۷ پایگاه سلامت شهری (ضمیمه و غیرضمیمه)، ۱۱ پایگاه سلامت روستایی، ۵۰۰ خانه بهداشت، سه مرکز مشاوره بیماریهای رفتاری و در مجموع ۷۶۷ واحد فعال است.

شناسایی بیش از پنج هزار و ۲۰۶ زوج نابارور

یکی از رویکردهای محوری دانشگاه علوم پزشکی در سال گذشته اجرا کردن برنامه جوانی جمعیت بود که اقدامات معاونت بهداشتی موجب کسب رتبه برتر در بین دستگاه های دولتی در اجرای این قانون شد.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در گفت و گویی تفصیلی به ارائه عملکرد این مجموعه در یکسال گذشته پرداخت و افزود: همه مراکز ارائه دهنده خدمات بهداشتی در راستای اجرای برنامه جوانی جمعیت نسبت به تامین فضای مناسب برای رفع نیازهای نوزادان، کودکان و مادران باردار اقدام کردند.

دکتر فاطمه ترکمان اسدی اضافه کرد: انجام ۴۸ مورد دیوار نویسی و فضاسازی تبلیغاتی در مراکز خدمات جامع سلامت، پایگاه ها و خانه های بهداشت زیرپوشش، استانداردسازی مراکز آموزش هنگام ازدواج و تهیه و چاپ رسانه های متعدد آموزشی و کلیپ و موشن گرافی در حوزه جوانی جمعیت از دیگر اقدامات صورت گرفته است.

رییس شبکه بهداشت استان همدان گفت: این مجموعه نسبت به شناسایی پنج هزار و ۲۰۶ زوج نابارور اولیه و ثانویه همچنین ارجاع آن به مراکز درمانی سطح ۲ و ۳ و مراکز درمان ناباروری اقدام کرده است.

ارائه مشاوره و انصراف از ۵۷۰ مورد سقط جنین

ترکمان اسدی از بازدید و پایش عملکرد ۴۲ پایگاه، خانه بهداشت و مرکز خدمات جامع سلامت در برنامه جوانی جمعیت خبر داد و افزود: حمایت از مرکز مردمی نفس در مرکز بهداشت همدان و مشاوره سال گذشته صورت گرفته است.

وی بیان کرد: قانون جوانی جمعیت قوه قضائیه، پیشگیری و مبارزه با سقط عمدی جنین به همه بیمارستانها و مراکز بهداشتی و درمانی ارسال و پیگیری های لازم برای سقط های گزارش شده از بیمارستان فاطمیه، ثبت اطلاعات گیرندگان خدمات بررسی ناهنجاری جنین در سامانه، نامه به متخصصان زنان در خصوص ثبت اطلاعات بارداری و سقط در سامانه صورت گرفت.

رییس شبکه بهداشت استان همدان اظهار کرد: مشاوره لازم توسط ارائه دهندگان خدمات در مراکز بهداشتی شهرستان های از سوی بهورز، مراقب سلامت، ماما و پزشک به منظور انصراف از سقط جنین صورت گرفت که ۵۷۰ مورد پس از دریافت مشاوره از انجام سقط خودداری کردند.

ارتقای نظام سلامت در همدان از شناسایی زوج های نابارور تا افزایش اقلام دارویی بیمه روستایی

وی بیان کرد: معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان در راستای اجرای برنامه سلامت مادران نسبت به گسترش کلاس‌های آمادگی برای زایمان در شهرستانهای تابعه، تهیه، چاپ و توزیع تراکت با عناوین دعوت به شرکت در کلاسهای آمادگی برای زایمان و اهمیت مراقبت پیش از بارداری، برگزاری دوره ۶۰ ساعته تربیت مربی کلاس های آمادگی برای زایمان اقدام کرده است.

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان ادامه داد: ۲ کارگروه دانشگاهی پیشگیری و مقابله با سقط جنین، تدوین شیوه نامه ماده ۵۶ (مقابله و مهار سقط های القایی)، دوره توجیهی در خصوص ماده ۵۵ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت (کاهش و پیشگیری از سقط های خود به خودی) برای کارشناسان سلامت مادران و جوانی جمعیت در شهرستانهای تابعه استان همدان برگزار شده است.

ارائه خدمات مراقبت کودک سالم به ۷۹ درصد کودکان

ترکمان اسدی درباره اقدامات معاونت بهداشتی در برنامه سلامت کودکان نیز گفت: این مجموعه دنبال ارتقاء شاخص های مراقبتی برنامه سلامت کودکان بود که در این راستا واحد تست تشخیصی بیلی در شهرستانهای ملایر، کبودرآهنگ و نهاوند سال گذشته راه اندازی شد.

وی از ارائه خدمات مراقبت کودک سالم به ۷۹ درصد کودکان زیر پوشش، غربالگری تکامل ۵۳ هزار و ۹۳۱ نفر از کودکان در پنج گروه سنی با پرسشنامه های ASQ ( ۶۵ درصد) و مراقبت پزشکی ۱۲ هزار و ۹۹۰ نفر از کودکان سالم ( ۱۶ درصد)، شناسایی و ارائه خدمات مراقبتی به ۱۴۹ کودک دارای مشکل کم وزنی شدید خبر داد.

ارتقای نظام سلامت در همدان از شناسایی زوج های نابارور تا افزایش اقلام دارویی بیمه روستایی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اضافه کرد: توزیع یک نوبت مکمل های کودکان شامل ۵۳ هزار و ۸۷۰ قطره آهن، ۱۴۵ هزار و ۳۶۰ قطره «آ.د» و ۱۳۶ هزار و ۷۸۰ قطره مولتی ویتامین سال گذشته صورت گرفته است.

ترکمان اسدی اظهار کرد: این مجموعه در راستای اجرای برنامه سلامت میانسالان و سالمندان نسبت به ارتقای مطلوب شاخص ها برای این گروه سنی اقدام کرد.

به گفته وی انجام ۱۸۷ هزار و ۴۳۱ مورد مشاوره فرزندآوری شامل ۵۲ درصد زنان گروه هدف، شناسایی و ارائه خدمات مراقبتی به ۲۰۵ کودک دارای مشکل کم وزنی شدید، آموزش ۱۰ هزار و ۲۴۶ زوج در سال ۱۴۰۲ در کلاس های ۶ ساعته آموزش هنگام ازدواج شهرستان های تابعه از دیگر اقدامات این مجموعه در سال گذشته است.

تامین اقلام دارویی مورد نیاز برای بیمه روستایی

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان بیان کرد: واحد دارویی این معاونت سال گذشته نسبت به خرید اقلام دارویی مورد نیاز برنامه بیمه روستایی به میزان ۱۱۰ میلیارد ریال برای داروخانه های مراکز خدمات جامع سلامت اقدام کرد.

دکتر ترکمان اسدی اضافه کرد: خرید اقلام مکمل برای گروه های هدف مادران، کودکان، سالمندان و میانسالان، خرید اقلام مراکز روستایی و شهری به مبلغ ۱۵۰ میلیارد ریال، واگذاری خدمات دارویی مراکز خدمات جامع سلامت به بخش خصوصی به میزان ۶۴ درصد تا پایان سال ۱۴۰۲ به منظور افزایش رضایتمندی گیرندگان خدمت و حمایت از بخش خصوصی صورت گرفت.

وی ادامه داد: اقلام دارویی برنامه بیمه روستایی از ۴۳۶ قلم به یک هزار و ۷۹ قلم در مراکز خدمات جامع سلامت افزایش یافته است.

شناسایی کودکان و مادران باردار مبتلا به سوء تغذیه

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اظهار کرد: گروه بهبود تغذیه سال گذشته اقدام به شناسایی ۹۷۳ مورد کودک زیر پنج سال مبتلا به سوء تغذیه و معرفی به وزارت رفاه اقدام کرد که پنج هزار و ۸۳۸ بسته غذایی به ارزش ۵۸ میلیارد و ۳۸۰ میلیون ریال بین آنها توزیع شد.

دکتر ترکمان اسدی افزود: ۳۵ هزار و ۶۲۳ مشاوره تغذیه رایگان توسط ۲۷ کارشناس تغذیه شاغل در سیستم بهداشت، شناسایی ۹۰۰ مادر باردار دچار سوء تغذیه و توزیع ۱۰ هزار و ۸۰۰ سبد غذایی بین آنها، اجرای مکمل یاری با مگادوز ویتامین A برای ۷۱ هزار و ۶۴۵ کودک ۲ تا پنج سال پارسال انجام شد.

وی از اجرای برنامه مکمل یاری ۱۲۳ هزار و ۶۵۹ دانش آموزان در مقطع متوسطه اول و دوم با مکمل های آهن و ویتامین D، برگزاری پویش ملی سلامت اطلاع رسانی تغذیه سالم به مدت یک ماه و آموزش ۲۱ هزار و ۹۲۲ نفر در خصوص شیر، لبنیات و نمک یددار و بررسی میزان ناامنی غذایی در ۲ هزار و ۸۹۲ خانوار در سال ۱۴۰۲ خبر داد.

کشف ۱۷۰ تن مواد غذایی فاسد

معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان درباره عملکرد مدیریت سلامت محیط و کار استان در سال ۱۴۰۲ گفت: به همت این مجموعه ۱۷۰ تن مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته ضبط و معدوم شده است.

ارتقای نظام سلامت در همدان از شناسایی زوج های نابارور تا افزایش اقلام دارویی بیمه روستایی

ترکمان اسدی افزود: ۳۲ هزار و ۲۳۲ مرکز تهیه و توزیع موادغذایی و اماکن عمومی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی همدان است که سال گذشته ۲۰۵ هزار و ۴۵۰ مورد بازرسی از این مراکز صورت گرفت.

وی اضافه کرد: نتیجه این بازرسی ها صدور اخطار کتبی برای متصدیان ۳۲ هزار و ۳۴ واحد متخلف، معرفی متصدیان ۶ هزار و ۹۱ واحد متخلف به مرجع قضایی و پلمب یک هزار و ۸۲۹ مرکز بوده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha