مصطفی سیامکی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: بذرپاشی مشارکتی مراتع روستای «شناقی سفلی» در سطح ۱۳۰ هکتار و مراتع «باداملی» در سطح ۱۰۰ هکتار انجام شد.
وی افزود: همچنین طرح های مرتعداری روستاهای «گره زو، گوگلی، قلهک علیا و سفلی، بیگان و کلاته مهین» در سطح ۹ هزار هکتار انجام شد.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیروان اضافه کرد: احیای ۱۳ هزار و ۷۰۰ هکتار از مراتع این شهرستان در روستاهای «حلواچشمه، گوگلی، قلهک علیا و سفلی، بیگان، کوسه و کلاته مهین» در دستور کار قرار دارد.
وی گفت: داشتن حس مالکیت و ضمانت معتبر برای استفاده دائمی از مهمترین عواملی است که مرتعداران را به حفظ و بهره برداری صحیح مرتع ترغیب می کند و این تضمین در قالب احاله (واگذاری) مدیریت بلندمدت به بهره برداران سپرده میشود.
رییس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان شیروان عنوان کرد: در این راستا، ۵۲ طرح مرتعداری احاله شده توسط شهرستان در سامانه سمطا ثبت شد.
وی افزود: عبور از این شرایط سخت و دشوار است و باید با مدیریت صحیح بر روی منابع موجود سازگاری بیشتری با این شرایط اقلیمی ایجاد کنیم.
به گزارش ایرنا، گستره شهرستان شیروان ۴۰۰ هزار هکتار است که ۲۹۰ هزار هکتار آن به صورت منابع طبیعی تجدید شونده و ۱۱۰ هزار هکتار جزو اراضی مستثنیات قانونی شخصی شامل زمین های زراعی، باغ ها، جاده ها و محوطه های روستا و شهرها است.
شهرستان شیروان با ۱۵۷ هزار نفر به عنوان دومین شهرستان پرجمعیت خراسان شمالی در ۶۰ کیلومتری شرق بجنورد قرار دارد.
نظر شما