غلامرضا ذاکری روز دوشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: تلاش میشود اعتبار لازم برای لایروبی قناتهای باقیمانده و مشکلدار چهارمحال و بختیاری از محل کمکهای فنی و اعتباری، استانی و سفر رییسجمهور به استان تامین و در قالب قراردادی که با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) منعقد شده در سالهای آتی لایروبی شود.
وی اظهار داشت: سال گذشته ۱۳۰ رشته قنات استان با ۳۸۰ میلیارد ریال اعتبار از محل اعتباراتی استانی، ملی، کمکهای فنی، اعتباری و تملک دارایی لایروبی، مرمت و بازسازی شدند.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: این تعداد رشته قنات به انضمام ۳۲۰ رشته قنات لایروبی شده طی ۱۰ سال اخیر سرجمع ۴۵۰ رشته قنات چهارمحال و بختیاری لایروبی، مرمت و بازسازی شده است.
وی ادامه داد: هرچند تعدادی از قناتها به دلیل بارشهای موثر سال ۱۴۰۱ (برف) احیا شدند با این وجود بررسیها نشان میدهد ۳۰ تا ۳۵ درصد از قناتهای چهارمحال و بختیاری به دلیل خشکسالیهای پیاپی به طور کامل خشک شده و همچنین ۲۰ تا ۴۰ درصد از حجم آبدهی قناتهای باقیمانده استان نیز کاهش یافته است.
مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه قناتها جزو میراث فرهنگی ایرانیان به شمار میرود، گفت: قناتها سازههای مدرن و پیشرفتهای هستند که برخلاف چاههای کشاوزری آب را بدون مصرف انرژی از منابع زیرزمینی وارد زمینهای کشاورزی میکنند.
وی یادآور شد: بلندترین قنات چهارمحال و بختیاری قنات اسدآباد سفید دشت به طول هفت کیلومتر و قدیمیترین قنات این استان قنات وردنبه سامان با قدمتی ۵۰۰ تا ۶۰۰ سال است.
به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است. از مجموع اراضی این استان ۲۵۰ هزار هکتار معادل ۱۵ درصد سطح زیرکشت اراضی کشاورزی استان است و در حال حاضر ۷۷ هزار بهرهبردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در این استان فعال هستند.
نظر شما