به گزارش ایرنا، غلامرضا ذاکری روز پنجشنبه در شورای هماهنگی بخش کشاورزی چهارمحال و بختیاری که با حضور مشاور وزیر و مدیرکل دفتر بازرسی، ارزیابی، عملکرد و پاسخگویی به شکایات وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، تاکید کرد: در حوزه تامین و انتقال آب ۲۸ میلیون مترمکعب طرح با ۲ هزار ۷۵۰ بر ثانیه اجرا شد.
وی با اشاره به تجهیز و نوسازی سه هزار و ۸۸۵ هکتار از زمینهای زیر سدهای مخزنی افزود: تاکنون ۷۰ هزار هکتار از زمینهای استان به سامانههای نوین آبیاری تجهیز شده و این استان رتبه دوم کشور را کسب کرده است.
ذاکری تصریح کرد: اجرای شبکه های آبیاری درجه سه و چهار چهارمحال و بختیاری تاکنون در چهار هزار و ۶۸۴ هکتار، انتقال آب با لوله بهطول ۵۷۰ کیلومتر و احداث و بازسازی کانالهای آبیاری عمومی و پوشش انهار سنتی بهطول ۲ هزار و ۴۸۴ کیلومتر انجام شده است.
وی یادآور شد: از محل اعتبارات سفر رییسجمهور به چهارمحال و بختیاری ۹ هزار و ۹۰۰ میلیارد برای حوزه کشاورزی و آب و خاک مصوب شد که سه هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال آن تخصیص یافت.
مدیر آب و خاک و امور فنی مهندسی سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: در دولت سیزدهم یکهزار و ۱۰۰ هکتار طرحهای تامین و انتقال آب در استان اجرا شد و هشت هزار هکتار دیگر با ۳۰ درصد پیشرفت فیزیکی در حال انجام است.
وی گفت: سال گذشته قراردادی با قرارگاه امام حسن مجتبی (ع) به ارزش ۳۷ هزار میلیارد ریال برای کانالها و قناتهای طرحهای آب و خاک چهارمحال و بختیاری بسته شد که با ۳۰ درصد پیشرفت در حال اجرا است.
ذاکری تاکید کرد: سال گذشته بدون استفاده از اعتبارات دولتی و تنها با کمک بخش خصوصی تامین آب هشت طرح به مساحت یکهزار و ۷۱۰ هکتار در چهارمحال و بختیاری اجرا شد.
وی افزود: اعتبارات مصوب حوزه آب و خاک چهارمحال و بختیاری در سال گذشته ۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال بود که ۲ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال آن اختصاص یافت.
عملیاتی شدن ۱۳ واحد پرورش دام؛ بزرودی
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: تا پایان مهرماه سالجاری عملیات اجرایی ۱۳ واحد پرورش دامهای سبک و سنگین در استان آغاز میشود.
سید عباس میراحمدی نیز در این نشست تاکید کرد: هماکنون ۱۹ درصد تولیدات و ۴۵ درصد ارزش افزوده آن در استان برابر ۳۸۷ هزار تن مختص تولیدات دام، طیور و زنبورعسل است.
وی با اشاره به ۸۳ هزار بهرهبردار بخش کشاورزی در چهارمحال و بختیاری افزود: از این تعداد ۳۸ هزار و ۵۵۹ نفر در زیربخش دام و طیور بهطور مستقیم فعالیت دارند.
میراحمدی تصریح کرد: در ۲ سال اخیر راهاندازی ۶۳۵ واحد دامپروری با یکهزار و ۲۷۰ نفر اشتغالزایی، دامداری سه هزار راسی کوهرنگ، پرورش اسب ۲ هزار راسی با ۴۰۰ نفر اشغالزایی، مجتمع کشت و صنعت در کشتارگاه صنعتی جونقان در دستور کار قرار گرفت.
وی با اشاره به مشکلات میدان عرضه دام زنده در چهارمحال و بختیاری یادآور شد: بهزودی عملیات اجرایی ساخت این طرح در ۷۳۶ هکتار زمینهای نانواخانه آغاز میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به وجود ۷۵۱ طرح کشاورزی و دامپروری با پیشرفت فیزیکی بیش از ۴۰ درصد در استان اظهار داشت: تکمیل این طرحها افزونبر ۴۰ هزار میلیارد ریال تسهیلات و اعتبار نیاز دارد.
وی گفت: سال گذشته در حوزه مرغ گوشتی حدود ۱۴ میلیون قطعه جوجهریزی شد که ۳۰ درصد نسبت به سال ۱۴۰۱ رشد داشته است.
میراحمدی به برخورد با متخلفان توزیع نهادههای دامی در چهارمحال و بختیاری اشاره و تاکید کرد: بهتازگی ۲ واحد متخلف توزیع نهادههای دامی در استان ۸۰۰ میلیارد ریال جریمه شدند و رسیدگی به یک فقره پرونده دیگر در حال بررسی و پیگیری است.
۳۳ کارخانه تولید خوراک دام در چهارمحال و بختیاری فعال است
مدیرکل دامپزشکی چهارمحال و بختیاری نیز با اشاره به فعالیت ۳۳ واحد تولیدی و کارخانه تولید خوراک دام، طیور آبزیان در استان گفت: هماکنون محصول و تولیدات ۶ کارخانه به ۱۱ کشور صادر میشود.
محمد اسدی به آغاز رزمایشهای جهادی و اعزام گروههای جهادی به مناطق کمتربرخوردار چهارمحال و بختیاری از سال ۱۴۰۰ شاره و تاکید کرد: سال گذشته ۴۵ اردوی جهادی و امسال تاکنون هشت اردوی جهادی در این استان برگزار شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.
یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.
۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد زمینهای چهارمحال و بختیاری زیرکشت محصولات مختلف است.
نظر شما