سمانه سلطانیپور روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۸۱ مجوز تولید انفرادی و کارگاهی، کارت شناسایی و جواز تاسیس کارگاههای صنایعدستی در استان سمنان سال گذشته صادر و ۳۳۸ مجوز تمدید شد.
وی اضافه کرد: صدور پروانههای صنایع دستی از جمله پروانه های تولید انفرادی، کارگاهی و کارت شناسایی مقدمهای برای حمایتهای بعدی از هنرمندان صنایع دستی از جمله معرفی برای دریافت وام بانکی و گسترش فعالیت و اشتغال آنها است.
وی با بیان اینکه بیشترین اشتغالزایی در ادارهکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان سال ۱۴۰۲مربوط به بخش صنایعدستی است، ادامه داد: ۴۴۸ مجوز فعالیت مشاغل خانگی در بخش صنایع دستی سال گذشته از سوی این ادارهکل صادر شد.
معاون صنایعدستی و هنرهای سنتی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان با اشاره به اهمیت تامین بازار فروش در رونق صنایع دستی اظهار کرد: ۲۰ فروشگاه صنایع دستی در مناطق مختلف استان فعال است.
وی اضافه کرد: طبق ابلاغ شیوهنامه صدور مجوز فروشگاههای صنایعدستی، متقاضیان میتوانند با ثبت درخواست در درگاه ملی مجوزها و پس از بررسی درخواست از سوی اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، مجوز خود را دریافت کنند.
به گفته این مسوول، ۶ فروشگاه صنایعدستی در سمنان، ۱۰ فروشگاه در شاهرود، ۲ فروشگاه در هریک از شهرهای دامغان و مهدیشهر با مجوز اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایعدستی سمنان فعال است.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ۳۰ فن و مهارت مربوط به صنایع دستی مناطق مختلف استان سمنان در قالب میراث ناملموس ثبت ملی است. ۲ شهر کلاتهخیج و مهدیشهر جزو خانواده شهرهای ملی صنایع دستی کشور هستند که اکنون کارگاههای فعال صنایع دستی در این مناطق موجب اشتغالزایی خوبی شد.
گلیچ روستای چاشم در شهرستان مهدیشهر، مهارت خرسک بافی روستای افتر در شهرستان سرخه، دستبافتههای سنتی امیریه در دامغان، و سفالگری و قالیبافی در سمنان، از جمله صنایع دستی استان سمنان، و مفرش بافی در روستای پاده آرادان، قالی خودرنگ سنگسری در مهدیشهر، مهارت فن لاک تراشی در منطقه کالپوش میامی، دوخت کیسه مراد در شاهرود، از جمله میراث معنوی و ناملموس استان سمنان است که در فهرست میراث ملی به ثبت رسیده است.
استان چهار هزار و ۵۰۰ هنرمند در ۵۲ رشته صنایع دستی دارد.
نظر شما