زیرساخت‌های مرز خسروی برای خدمات‌رسانی در اربعین توسعه می‌یابد

کرمانشاه- ایرنا- استاندار کرمانشاه از دستگاه های اجرایی این استان خواست وظایف خود نسبت به برگزاری هرچه بهتر مراسم اربعین را به روزرسانی و تعهداتی را که برای فراهم کردن زیرساخت‌های مرز خسروی در خدمات رسانی به زائران برعهده دارند، پیگیری و عمل کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، « محمد طیب صحرایی» شامگاه روز شنبه در جلسه ستاد اربعین، همه دستگاه‌های اجرایی استان را موظف به انجام مصوبات ستاد اربعین بویژه در حوزه اسکان، تغذیه، بهداشت، جاده سازی، تامین پایدار آب و برق و گاز دانست.

وی با اشاره دستاوردهای ارزشمند ستاد اربعین طی سال گذشته در مرز خسروی، بیان کرد: احداث جاده دسترسی، درمانگاه و سایه بان ۱۰ هزار متری از دستاوردهای ارزشمندی بود که سال گذشته با اقدامات جهادی به دست آمد؛ امسال نیز هرچند اعتبارات لازم ابلاغ نشده، اما می‌توان با یک رویکرد جهادی کارهای روی زمین مانده را به اتمام رساند.

وی در ادامه از آغاز رایزنی‌ها برای جلوگیری از کاهش ساعت تردد از مرز خسروی خبرداد.

استاندار کرمانشاه از دستگاه‌های اجرایی خواست برنامه های کوتاه مدت، میان مدت و بلند برای تامین کلیه زیرساخت‌های مرز خسروی داشته و همزمان از وزارتخانه و دبیرخانه ستاد اربعین موضوعات را برای ارتقاء خدمات به زائران پیگیری کنند.

پیش بینی تردد ۲میلیون زانر از مرز خسروی

در ادامه این جلسه معاون سیاسی، امنیتی اجتماعی استانداری کرمانشاه با اشاره به تردد یک میلیون زائر اربعین در سال گذشته از مرز خسروی، پیش بینی کرد امسال با توجه به فراهم شدن امکانات و زیرساخت های بیشتر، حدود ۲ میلیون نفر از این مرز عبور کنند.

وی در بخش دیگر از صحبت‌های خود از دستگاه‌های اجرایی خواست تعهدات و اعتبارات ملی خود را بیشتر پیگیری کرده و در مسیر توسعه استان جهادی عمل کنند.

تکمیل ۲۱ کیلومتر مانده بزرگراه کربلا استان کرمانشاه تا مرز خسروی، تکمیل جاده دسترسی برکت به این مرز، تعمیر و لکه گیری جاده مرز سومار، عدم توقف بار کامیون ها ترانزیتی در ایام اربعین، توسعه کارخانه یخ سازی ارتش در قصرشیرین، راه اندازی درمانگاه و بیمارستان صحرایی مرز خسروی، افزایش گیت‌های تردد مسافر، حل مسئله پارکینگ مرزی خسروی، پایداری آب و برق و همچنین فاضلاب این پایانه از دیگر مباحث این جلسه بود که مطرح شد.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می گرفت.

خسروی یکی از مرزهای مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha