نرخ بیکاری کرمانشاه به ۱۲/۳ درصد رسید/ کاهش ۲ درصدی در نتیجه اقدامات ویژه دولت سیزدهم

کرمانشاه - ایرنا - بر اساس گزارش مرکز آمار ایران که به تازگی منتشر شده، نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴/۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲/۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافت که نشانگر بهبود حدود ۲ درصدی است.

به گزارش ایرنا، استان کرمانشاه که با ۲ میلیون نفر جمعیت در ۱۴ شهرستان ۱.۵ درصد از مساحت و ۲.۴ درصد جمعیت کشور را در بر می‌گیرد، از سال ۱۳۵۵ یکی از استان های با نرخ بیکاری بالا بوده و تاکنون نرخ بیکاری آن از میانگین کشوری پایین‌تر نیامده است بطوریکه چهار درصد از بیکاران کشور در این استان قرار دارند.

طبق گزارش مرکز آمار ایران، میانگین نرخ بیکاری کشور از ۹ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۸.۱ درصد در سال ۱۴۰۲ رسید و کاهشی حدود ۰.۹ درصد را تجربه کرد. البته این کاهش در استان بیشتر بوده است.

طبق این گزارش، نرخ بیکاری کرمانشاه از ۱۴.۲ درصد در سال ۱۴۰۱ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ کاهش یافته به طوری که نرخ بیکاری استان در سال گذشته یک کاهش ۲ برابری را نسبت به میانگین کشور تجربه کرده است.

نرخ بیکاری کرمانشاه طی سه سال اخیر روندی کاهشی داشته و از ۱۴.۹ درصد در سال ۱۴۰۰ به ۱۲.۳ درصد در سال ۱۴۰۲ بهبود یافته که یک ارتقای ۲.۶ درصدی محسوب می‌شود.

نرخ بیکاری استان در سال ۱۴۰۲ کمترین نرخ در ۱۵ سال اخیر بوده و یک رکورد جدید محسوب می‌شود.

اکنون این امیدواری تقویت شده که با ادامه این روند کاهشی، نرخ بیکاری استان طی سه تا ۵ سال آینده به میانگین کشوری برسد.

نرخ بیکاری کرمانشاه به ۱۲/۳ درصد رسید/کاهش ۲ درصدی در نتیجه اقدامات ویژه دولت سیزدهم

عملکرد درخشان دولت سه‌ساله دکتر رئیسی در اشتغالزایی

در یک مقایسه کلان تر، موفقیت‌های سه ساله دولت شهید رئیسی در عرصه اشتغالزایی بهتر از سایر دولت‌ها بوده است. به عنوان نمونه، دولت گذشته نتوانست نرخ بیکاری در استان کرمانشاه را به کمتر از ۱۴.۹ درصد کاهش دهد و حتی نرخ بیکاری استان در سال ۱۳۹۵ از مرز ۲۲ درصد هم گذشت به طوری که در مجموع، میانگین نرخ بیکاری کرمانشاه در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، عدد ۱۷.۶ را ثبت کرد. طی سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۸ هم استان کرمانشاه بیکارترین استان کشور بوده است.

در حالیکه این میانگین در دولت سه‌ساله شهید رئیسی به ۱۳.۸ درصد کاهش یافته که حدود ۴ درصد کمتر از دولت قبل بوده است. از سال ۱۴۰۰ تاکنون، کرمانشاه دیگر بیکارترین استان کشور نیست و در رتبه دوم قرار گرفته و البته جمعیت بیکاران آن به طرز محسوسی کاهش یافته است.

در عرصه ملی هم نرخ بیکاری کشور در سال ۱۴۰۲ به ۸.۱ درصد کاهش یافته که کمترین نرخ در ادوار مختلف بوده است.

به عبارت دیگر و طبق گزارش مرکز آمار ایران، بیشترین اشتغالزایی در کشور و استان در دولت سیزدهم انجام شده که به کاهش بی‌سابقه نرخ بیکاری انجامیده است.

نتیجه رشدهای اقتصادی پایدار در سه سال فعالیت دولت شهید رئیسی این شد که نرخ بیکاری به پایین‌ترین سطح چند دهه اخیر سقوط کرد و برای اولین بار در سال‌های پس از تحریم، کاهش نرخ بیکاری همزمان با افزایش نرخ مشارکت اقتصادی رقم خورد.

نرخ بیکاری کرمانشاه به ۱۲/۳ درصد رسید/کاهش ۲ درصدی در نتیجه اقدامات ویژه دولت سیزدهم

بیشترین کاهش بیکاری فصلی طی ۱۸ سال اخیر

بر اساس گزارش مرکز آمار ایران، با همه مشکلات و تنگناهای اقتصادی و مالی، در سال ۱۴۰۲ یک جهش دلگرم کننده در کاهش فاصله نرخ بیکاری استان کرمانشاه و کشور رخ داد به گونه‌ای که نرخ بیکاری کرمانشاه در سه فصل اول سال ۱۴۰۲ به پایین‌ترین میزان در ۱۸ سال اخیر رسید و تنها در فصل زمستان این نرخ افزایشی بود.

مرکز آمار ایران در فصل بهار ۱۴۰۲ نرخ بیکاری استان کرمانشاه را ۱۰.۲ درصد اعلام کرد که در مقایسه با بهار ۱۴۰۱ با نرخ بیکاری ۱۵.۴ درصد، یک کاهش ۵.۲ درصدی را نشان می‌داد. فاصله بیکاری کرمانشاه و کشور در این فصل به ۲ درصد کاهش یافت.

در فصل تابستان ۱۴۰۲ هم نرخ بیکاری استان در همین محدوده بود و روی عدد ۱۰.۳ درصد متوقف شد که پایین‌ترین نرخ بیکاری در فصول تابستان ۱۸ سال اخیر محسوب می‌شد و در نوع خود یک رکوردشکنی بود. فاصله استان با میانگین کشوری در این فصل به حدود ۲.۵ درصد رسید.

بهبود وضعیت نرخ بیکاری در فصل پاییز هم ادامه داشت و اینبار با اعلام نرخ بیکاری ۱۱.۲ درصدی، بازهم شاهد شکستن رکورد ۱۸ساله در نرخ بیکاری فصل پاییز بودیم.

نرخ بیکاری فصل زمستان کرمانشاه اما برخلاف سه فصل قبل، افزایشی بود و در این فصل، فاصله نرخ بیکاری استان با کشور مانند سال‌های ۱۳۹۳ تا ۱۴۰۰ افزایش یافت.

البته طی ۱۰ سال اخیر، کرمانشاه در نرخ بیکاری فصل زمستان همواره در رتبه اول یا دوم استان‌های بیکار کشور بوده و پایین‌تر هم نیامده است. بالاترین نرخ بیکاری فصل زمستان هم متعلق به سال ۱۳۹۴ با ۲۳ درصد بوده است.

پیگیری جدی استاندار کرمانشاه برای تک رقمی شدن نرخ بیکاری استان

نشست پیگیری برای کاهش نرخ بیکاری استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۳ سپس تک رقمی کردن آن به ریاست استاندار کرمانشاه و با حضور معاونان استاندار و مدیران اقتصادی برگزار و تصمیماتی در راستای کاهش نرخ بیکاری استان مطرح شد.

در این نشست با اشاره به ظرفیت های استان کرمانشاه در زمینه های گردشگری، کشاورزی و صنعتی در راستای کاهش نرخ بیکاری و ایجاد اشتغال پایدار پیشنهاداتی با رویکرد کوتاه و میان مدت برای پیگیری در سطح ملی و جلسات پایتخت از جمله پیشنهاد تخصیص یک درصد از منابع بانکی کشور در راستای پرداخت تسهیلات بانکی که بالغ بر ۹۰ هزار میلیارد تومان است به ۶ استان از جمله استان کرمانشاه که بیشترین نرخ بیکاری را دارند به منظور پرداخت تسهیلات به طرح های اقتصادی، تخصیص ۱۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات بانکی در سال ۱۴۰۳ برای راه اندازی پروژه های نیمه تمام و طرح های راکد کوچک و متوسط اقتصادی علاوه بر تسهیلات تکلیفی معمول و تخصیص کامل اعتبارات و تسهیلات مصوب سفر رئیس جمهور به استان مطرح شد.

تکمیل و راه اندازی طرح های سرمایه گذاری هلدینگ های کشور در استان از جمله طرح های هلدینگ شستا، اجرای کامل تعهدات سند نفت، گاز و پتروشیمی توسط وزارت نفت و هلدینگ خلیج فارس و اجرا و اتمام پروژه ها و طرح های این سند از جمله پتروشیمی های اسلام آباد غرب، سنقر و کلیایی، کنگاور و روانسر، انتقال بخشی از حساب شرکت های بزرگ و هلدینگ ها به استان به منظور تقویت منابع بانکی جهت پرداخت تسهیلات اشتغالزایی، برطرف کردن مشکلات و رفع موانع سرمایه گذاران در پروژه سامانه گرمسیری و پیگیری پروژه سامانه سردسیری از دیگر مسائل مطرح شده در این نشست بود.

نرخ بیکاری کرمانشاه به ۱۲/۳ درصد رسید/کاهش ۲ درصدی در نتیجه اقدامات ویژه دولت سیزدهم

در این نشست همچنین تسریع در تصویب طرح جامع منطقه آزاد قصرشیرین و الحاق مرزهای مورد نظر به منطقه آزاد، تخصیص سهمیه کاروان های زیارتی دولتی به مرز خسروی استان کرمانشاه در راستای رونق گردشگری مذهبی و افزایش تردد زائرین از این مسیر، ارائه تخفیف تعرفه واردات از مرز های استان کرمانشاه به منظور رونق بازرگانی و پیشنهاد اصلاح و کاهش محدوده حریم راه ها برای طرح های گردشگری از دیگر مسائلی بود که توسط مدیران استان در راستای کاهش نرخ بیکاری مطرح شد.

براساس اعلام مسوولان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمانشاه ۴۰ هزار و ۵۴۰ فرصت شغلی با پرداخت بیش از ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات در استان کرمانشاه در سال ۱۴۰۲ ایجاد شد و تعهد اشتغال سال ۱۴۰۳ استان نیز ۲۶ هزار و ۲۴۷ شغل براساس آمار دستگاه های اجرایی است.

استان کرمانشاه با بیش از ۲ میلیون نفر جمعیت، بیش از یک هزار واحد تولیدی با بیش از ۳۰ هزار اشتغالزایی دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha