سه کتاب فرهنگی و اجتماعی در شاهرود رونمایی شد 

شاهرود - ایرنا - کتاب‌های فرهنگی و اجتماعی «نغمه‌های شاهوار»، «شهاب و شپلو و لباس‌های زمستانی» و «خواب‌های خیس حوا» از سه مولف بومی در نشست شورای اسلامی شهر شاهرود رونمایی شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، کتاب‌های «نغمه‌های شاهوار» اثر سید حسین طباطبایی و جواد عامری، «شهاب و شپلو و لباس زمستانی» از فرزانه نعیمی و «خواب‌های خیس حوا» به نویسندگی عشرت السادات میرحسینی که به زیور چاپ آراسته شده است روز چهارشنبه در نشست اعضای شورای شهر و شهردار شاهرود به حاضران معرفی و رونمایی شد.

شهردار شاهرود در این نشست گفت: هرچند تفکر و نگرش جهانی در افزایش سطح آگاهی و اطلاعات جامعه از فضای مجازی بر رفتار مردم و خانواده‌ها بسیار موثر بوده و در این حوزه مقاومتی در پذیرش مطالب صورت نگرفته است اما نباید از کتاب و مطالعه مفید غافل شد.

محسن احمدی با بیان اینکه قفسه‌های کتاب به عنوان دکور هم در برخی منازل امروزی رو به فراموشی است، افزود: امروزه وسایل و تلفیقی از لوازم مدرن و قدیمی جایگزین این کتابخانه‌ها شده و تا احیا و بازگشت گسست‌های فرهنگی سال‌های متمادی زمان لازم است.

وی با بیان اینکه همه تلاش‌ها از گذشته تاکنون برای حمایت و جلب نظر نسل کنونی به یار مهربان (کتاب) چندان مفید واقع نشده است، ابراز کرد: خانواده‌ها باید در زمینه کتابخوانی و مطالعه مفید فرزندان بیشتر تلاش کنند.

سه کتاب فرهنگی و اجتماعی در شاهرود رونمایی شد 

رییس اداره کتابخانه‌های عمومی شاهرود هم گفت: رونمایی و معرفی کتاب در نشست‌های عمومی دستگاه‌های اجرایی ماهانه به عنوان اولویت فرهنگی این اداره در دستور کار قرار دارد.

سیدابراهیم موسوی افزود: برنامه‌های متنوع فرهنگی، ترویجی و کتابخوانی با پایان فصل بهار و تحصیل دانش آموزان با جدیت بیشتری در کتابخانه‌های عمومی پیگیری می‌شود.

وی با بیان اینکه کتابداران و کارشناسان خبره و متعهد این نهاد با همکاری و مساعدت مجموعه مدیریت شهری در بوستان‌ها فعالیت‌های فرهنگی و هنری را برنامه‌ریزی کرده‌اند، ادامه داد: بلند خوانی، جمع‌خوانی کتاب، شاهنامه خوانی و نشست‌های تخصصی با اهالی فرهنگ، نویسندگان و نخبگان برای اقشار مختلف در مکان‌های عمومی و مسجدها به صورت مدون برنامه‌ریزی شده است.

همچنین نویسنده کتاب «نغمه‌های شاهوار» گفت: نسل جوان کشور با خواندن این نوع کتاب‌ها با هویت و فرهنگ ایرانی بیشتر آشنا می‌شوند.

سیدحسین طباطبایی افزود: این کتاب پژوهشی در ترانه‌های عامیانه مردم منطقه بشمار می‌رود تا گوشه‌های از باورها و اعتقادات را در تاریخ ماندگار کند.

وی با بیان اینکه بوم نواها، ترانه‌ها، آداب و رسوم در لحظه لحظه زندگی پیشینیان این دیار بخشی از فرهنگ مردم این منطقه را شکل داده است، ادامه داد: آوازها، جشن‌ها، سروده‌های سوگ و سرور، لالایی‌ها از تولد تا مرگ با باورهای مردم این خطه میهن اسلامی عجین شده است.

نویسنده اثر «شهاب و شپلو و لباس زمستانی» هم اظهار کرد: آموزش از کودکی و قبل از آن باید مورد توجه ویژه خانواده‌ها و مسوولان امر باشد تا چالش‌های کمتری را در دوره‌های مختلف زندگی افراد شاهد باشیم.

فرزانه نعیمی افزود: مجموعه داستانی شهاب و شپلو با محوریت آموزشی و اخلاقی برای کودکان به چاپ رسیده است تا با زبان کودکانه این آموزش‌ها گام به گام نهادینه شود.

همچنین نویسنده کتاب «خواب‌های خیس حوا» گفت: در حوزه فرهنگ مردم شاهرود و منطقه شاهوار کتاب قابل ارجاع و دانشگاهی کمتر نمایان است.

عشرت السادات میرحسینی افزود: پویش‌های فرهنگی برای گویش و لهجه شاهرودی در فضای مجازی همانند سایر نقاط کشور که در نشست‌های اداری و رسمی خود نیز از گویش محلی خود بهره می‌برند، تحکیم، حفظ و ماندگاری این گویش را ضرورتی اجتناب‌ناپذیر می‌کند.

وی این اثر را در مجموعه داستان‌های اجتماعی با سبک رئالیسم جادویی دانست و ابراز کرد: این شیوه برای جلب بیشتر مخاطبان توسط نویسندگان به‌کار گرفته می‌شود تا با بیانی به شیوه مدرن و امروزی مخاطبان را به کتابخوانی تشویق کند.

به گزارش ایرنا، شهرستان شاهرود دارای ۱۷ کتابخانه عمومی نهادی و ۶ کتابخانه مشارکتی و مستقل با مجموع مساحت ۱۹ هزار و ۴۰۳ متر مربع و زیربنای ۶ هزار و ۹۴۰ متر مربع است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha