۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم آبیاری نوین مجهز هستند

شهرکرد - ایرنا - مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش ۴۰ درصدی عملکرد (راندمان) تولید با اجرای آبیاری بارانی و ۹۰ درصدی تولید با آبیاری قطره‌ای گفت: از ۱۲۰ هزار هکتار اراضی آبی کشاورزی این استان تاکنون ۷۰ هزار هکتار از این اراضی مجهز به سیستم‌های نوین آبیاری هستند.

غلامرضا ذاکری روز چهارشنبه در گفت وگو با خبرنگار ابرنا افزود: چهارمحال و بختیاری از نظر برخورداری و تجهیز اراضی کشاورزی به سیستم‌های نوین آبیاری رتبه دوم کشور را به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به تجهیز یک‌هزار و ۶۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم‌های نوین آبیاری در سال گذشته اظهار داشت: افزون بر این در زمان حاضر عملیات تجهیز ۲ هزار هکتار از زمین‌های کشاورزی استان به سیستم‌های نوین آبیاری در دست اجرا است.

افزایش سهم خودیاری کشاورزان به دلیل افزایش هزینه

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری با اشاره به افزایش نرخ هزینه‌های اجرای سامانه‌های نوین آبیاری با کمک بخش خصوصی به دلیل افزایش نرخ هزینه‌ها گفت: در این خصوص ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این استان به صورت خوداجرایی و با کمک سرمایه‌گذار بخش خصوصی رحال اجرا است.

وی یادآور شد: همچنین تجهیز مابقی زمین‌های کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم‌های نوین آبیاری براساس اولویت و با کمک بخش خصوصی از اولویت‌های این مدیریت به شمار می‌رود.

ذاکری با اشاره به افزایش هزینه‌های اجرای سامانه‌های نوین آبیاری گفت: هر سال براساس میانگین (نُرم) هزینه‌ای که سازمان برنامه و بودجه ارائه می‌دهد مبلغی بابت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری مشخص می‌شود که سال گذشته برای آبیاری بارانی ۴۰۰ میلیون ریال و برای آبیاری موضعی، قطره‌ای و نوار تیپ ۵۳۰ میلیون ریال برای هر هکتار مشخص شده است که به صورت بلاعوض پرداخت و مابقی نیز باید از سوی بهره‌برداران تامین شود.

۷۰ هزار هکتار از اراضی کشاورزی چهارمحال و بختیاری به سیستم آبیاری نوین مجهز هستند

مدیر آب و خاک و امور فنی و مهندسی سازمان جهادکشاورزی چهارمحال و بختیاری افزود: در سال‌جاری نیز با توجه به افزایش هزینه‌ها رقم مشارکت دولت ۵۱۰ میلیون ریال برای آبیاری بارانی و ۷۳۰ میلیون ریال نیز برای آبیاری موضعی، قطره‌ای و نوار تیپ مشخص شده است.

وی اضافه کرد: افزایش قیمت لوله و لوازم مورد نیاز برای اجرای سیستم‌های نوین آبیاری موجب شده که سهم خودیاری کشاورزان در این خصوص افزایش یابد که تامین این میزان آورده خارج از توان کشاورزان است.

ذاکری با اشاره به اینکه قیمت سهم آورده و خودیاری کشاورزان برای هر مزرعه متفاوت است، گفت: به طور مثال امروز برای انجام سیستم‌ نوین آبیاری بارانی ۳۰۰ تا ۴۰۰ میلیون ریال اعتبار باید تامین شود در حالی که این رقم در گذشته به دلیل پایین بودن قیمت لوله و لوازم مورد نیز کمتر بود.

وی اظهار داشت: در این ارتباط کشاورزان با توجه به ضرورت اجرای سیستم‌های نوین آبیاری و همچنین افزایش هزینه‌های اجرای این طرح از توان بخش خصوصی استفاده می‌کنند.

به گفته ذاکری، با توجه به ضعف منابع آبی و افت سطح آب در دشت‌ها؛ اجرای سامانه‌های نوین آبیاری برای پایداری و حفظ توان تولید در بخش کشاورزی الزامی است به همین دلیل آن دسته از کشاورزانی که هنوز موفق به اجرای سامانه‌های نوین آبیاری نشده‌اند با مراجعه به سازمان و تشکیل پرونده در این خصوص اقدام کنند.

به گزارش ایرنا، یک چهارم تولید ناخالص داخلی و یک پنجم اشتغال چهارمحال و بختیاری به بخش کشاورزی وابسته است.

از مجموع زمین‌های چهارمحال و بختیاری ۲۵۰ هزار هکتار برابر ۱۵ درصد سطح زیرکشت زمین‌های کشاورزی استان است.

هم‌اکنون ۷۷ هزار بهره‌بردار با تولید سالانه یک میلیون و ۹۵۹ هزار تن انواع محصولات کشاورزی در چهارمحال و بختیاری فعال هستند.

چهارمحال و بختیاری ۱۲ شهرستان با بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha