به گزارش ایرنا، دمای استان گلستان در ظهر امروز (پنجشنبه) به ۳۳ درجه رسید و با وجود فایده این افزایش دما برای رشد هر چه بهتر محصولاتی مانند کلزا، گندم و جو، این گرمای هوا، احتمال آتشسوزی در عرصههای طبیعی را دوچندان کرده است.
افزایش دما یکی از تهدیدات احتمالی آتشسوزی در عرصههای منابع طبیعی و زمینهای کشاورزی پس از برداشت محصول است در زمان برداشت در استان گلستان به شمار میرود.
مدیرکل دفتر مدیریت بحران استانداری گلستان گفت: با توجه به پیش بینی افزایش دمای ۴۰ درجهای برای استان در روز جمعه، هشدار جوی زرد هواشناسی به مسوولان دستگاههای اجرایی مرتبط برای اطلاع رسانی و پیشگیری از خسارت ناشی از آن ارسال شده است.
نعمت الله حاجی زاده روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: تاکید شده که اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان برای مقابله با آتش سوزی احتمالی در عرصههای جنگلی و مرتعی منطقه، آمادگی لازم را داشته باشد.
وی ادامه داد: وزش باد با سرعت ۸۰ کیلومتر بر ساعت برای ۲ روز آینده در استان پیش بینی شده که از مسوولان جهادکشاورزی استان نیز خواسته شده توصیههای لازم را به گلخانهداران و کشاورزان برای پیشگیری از تخریب سازهها و آتش سوزی احتمالی در کشتزارهای آماده برداشت محصولات زراعی ارایه دهند.
آماده باش نیروهای منابع طبیعی
فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری گلستان گفت: با توجه به پیش بینی هواشناسی استان مبنی بر افزایش دما و احتمال بروز حریق در جنگلها و مراتع همجوار زمینهای کشاورزی، نیروهای یگان حفاظت این اداره کل در آمادهباش هستند.
عیسی گلبینی مفرد افزود: گشتهای یگان حفاظت منابع طبیعی و آبخیزداری در تمامی شهرستانهای تابعه برقرار شده و پایش عرصهها برای پیشگیری از بروز آتش سوزی صورت میگیرد.
وی ادامه داد: علاوه براین، عملیات آتشبُر در عرصههای جنگلی و مرتعی همجوار با زمینهای کشاورزی آغاز شده تا از بروز آتش سوزی به عرصه منابع طبیعی ممانعت شود.
گلبینی به شهروندان توصیه کرد نکات ایمنی و مراقبتهای لازم را در پیشگیری از وقوع آتشسوزی رعایت کرده و از رها کردن آتش و استفاده از هر وسیله قابل اشتعال دیگر در جنگل خودداری کنند.
به گفته وی، افزایش دما و احتمال آتش سوزی در جنگلها و مراتع استان تا پایان روز شنبه (۱۲ خرداد ماه سال جاری) هشدار داده شده است.
افزایش دما ۴۰ درجهای برای گلستان
مدیرکل هواشناسی گلستان گفت: افزایش محسوس دمای استان در روز جمعه و تداوم گرما تا ظهر شنبه، کاهش رطوبت نسبی، وزش باد نسبتا شدید تا شدید و گرد و خاک محلی پیش بینی شده است.
محمد کمالی اظهار کرد: با فعالیت این سامانه، افزایش مصرف حاملهای انرژی، آسیب به برخی سازهها، احتمال خسارت به محصولات کشاورزی، احتمال آتش سوزی در مزارع، عرصههای جنگلی و کاهش کیفیت هوا دور از انتظار نیست.
وی توصیه کرد: اطمینان از خاموش شدن آتش، مستحکم سازی سازهها و تنظیم دمای گلخانه و مرغداری درحال پرورش، مدیریت مصرف حاملهای انرژی و سایر تمهیدات پیشگیرانه برای گذر از این سامانه لازم است.
کمالی افزود: پایان فعالیت این سامانه از استان گلستان روز یکشنبه پیش بینی میشود.
نظر شما