علی باقری روز یکشنبه در جلسه شورای توسعه تعاون استان در ساری تحقق رشد هشت درصدی اقتصاد مازندران و اجرایی شدن شعار سال را احیا و توسعه تعاونیها عنوان کرد و افزود: توسعه تعاونیها با مشارکت مردم یکی از برنامههای راهبردی دولتمردان است.
وی با بیان اینکه تاکید ما به فرمانداران، بخشداران و دهیاران، ترویج فرهنگ تعاونی با اشتغالزایی بالا در راستای توزیع عادلانه ثروت در شهرستانهاست، افزود: در ۲ سال گذشته و با حمایت های دولت مردمی سیزدهم و شخص رئیس جمهور شهیدمان آیت الله رئیسی، چهار هزار و ۴۳۰ میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی های مازندران پرداخت شد.
وی همچنین از صادرات ۸۵ میلیون دلاری تعاونی های مازندران در ۲ سال اخیر و با حمایت ویژه و سیاست دیپلماسی اقتصادی و منطقهای دولت سیزدهم خبر داد و اظهار داشت: همسو با اجرای طرح توانمندسازی ۵۰۰ روستای استان، تاکنون ۶۴ تعاونی در بخش روستایی تشکیل شده است.
این مقام مسئول همچنین از تحویل ۱۴ هزار و ۹۷۱ واحد مسکن به متقاضیات واجد شرایط در مازندران خبر داد و خاطرنشان کرد: از زمان تشکیل کمیته تعیین تکلیف تعاونیهای غیرفعال در دولت مردمی سیزدهم، تاکنون ۶۵۸ تعاونی در سطح استان تعیین تکلیف شدند.
باقری، با قدردانی از رویکرد استاندار مازندران به توسعه بخش تعاون و اقتصاد تعاونی، با اشاره به اینکه بخش تعاون در راستای تحقق شعار سال در ردیف مردمیترین اقتصاد محسوب میشود، تصریح کرد: حمایت دولت سیزدهم به ویژه شهید آیتالله رئیسی، توسعه بخش تعاون را به همراه داشته است.
مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران با بیان اینکه مازندران از جمله استان های پیشرو در بخش تعاون کشور است و شرایط مطلوبی دارد، افزود: در راستای تقویت هر چه بیشتر تعاونی ها، نیاز به تلاش، مشارکت و همراهی تمام مدیران دستگاه های اجرایی و بانکهای عامل هستیم.
باقری از تشکیل ۱۴ هزار و ۱۸۸ تعاونی در مازندران خبر داد و گفت: از این تعداد بیش از ۶۰ درصد تعاونیها با ۶۷ هزار و ۵۷ نفر عضو و با اشتغالزایی ۱۵۷ هزار و ۲۱۹ نفر در استان فعال هستند.
وی با اشاره به اینکه روحیه مشارکت جمعی و تعاونگری در استان بالاست و مازندران رتبه سوم کشوری را در این بخش در اختیار دارد، گفت که در یکسال گذشته ۵۰ تعاونی در روستاها ی استان تشکیل شده است و این امر باعث ارتقا، بهرهوری و توزیع عادلانه اشتغال میشود.
وی با اشاره به غیرفعال بودن تعدادی از تعاونیها در استان بر لزوم راه اندازی شعبه قضایی ویژه در استان در راستای رسیدگی فوری به مشکلات حقوقی تعاونیها تاکید کرد.
باقری با اشاره به اهتمام دولت مردمی سیزدهم در ابلاغ سند توسعه تعاون و اجرای آن از سال گذشته، افزود: کارگروه ذیل شورای توسعه تعاون برای بررسی و احصای مشکلات در استان و شهرستانها تشکیل شده است.
از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی تشکیل شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران در مازندران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.
نظر شما