علی باقری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، افزود: میزان ارزآوری حاصل از صادرات تعاونیهای مازندران در سال ۹۹ را در مجموع ۲۳.۵ میلیون دلار اعلام کرد و افزود: این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۲۴.۶ و در سال جاری نیز به ۴۰ میلیون دلار افزایش یافته است.
وی تصریح کرد: اقلام و محصولات تولیدی تعاونیهای مازندران به کشورهای حوزه خلیجفارس، ترکیه، عراق، افغانستان، آذربایجان، روسیه، امارات، پاکستان، بحرین، ژاپن، نیجریه و اربیل عراق صادر میشود.
این مقام مسئول گفت: با هدف توسعه روستایی و توجه به ایجاد اشتغال در مناطق محروم و افزایش درآمد روستاییان در سال گذشته ۵۴ و در سالجاری نیز تاکنون ۱۶ تعاونی راهاندازی شده است.
باقری ادامه داد: در دولت سیزدهم با همکاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی مازندران و بنیادهای برکت و علوی و ۷۰ تعاونی روستایی و توسعه روستایی با بیش از یکهزار و ۴۰۰ نفر عضو در راستای گسترش سرمایهگذاری تعاونیها در مناطق محروم و روستایی در این استلن تشکیل شده است که در این بخش شاهد رشد ۷۰ برابری نسبت به گذشته هستیم.
پرداخت تسهیلات به تعاونیهای مازندران
باقری افزود: تسهیلات پرداختی به تعاونی ها با حمایت دولت سیزدهم افزایش قابل ملاحظه ای داشت ضمن اینکه خطوط اعتباری جدیدی نیز در حال ابلاغ است.
وی میزان تسهیلات پرداختی به تعاونی های مازندران در سال ۱۳۹۹ را ۵۳ میلیارد ریال اعلام کرد و اظهار داشت: این میزان در سال ۱۴۰۰ به ۲۱۸ میلیارد ریال افزایش یافته است.
این مقام مسوول، افزایش تسهیلات پرداختی به تعاونی ها را بیانگر توجه ویژه دولت سیزدهم در راستای حمایت همه جانبه از این تشکل های مردمی عنوان کرد و افزود: در سایه این حمایت ها، تعاونی های روستایی زیادی نیز در این استان تشکیل و راه اندازی شده است.
باقری با بیان این که، در دولت مردمی سیزدهم شاهد افزایش بیسابقه تشکیل تعاونیهای روستایی در مازندران هستیم، بیان کرد: با توجه به محوریت مردم در فعالیتهای تعاونی، مردمیسازی فعالیتهای اقتصادی را در کنار بخش تعاون در دستور کار قرار دادهایم
مدیرکل تعاون مازندران با اشاره به گام بزرگ دولت سیزدهم برای تحقق افزایش سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور با تصویب و ابلاغ سند توسعه بخش تعاون، اظهار کرد: به منـظور افزایش شتاب سهم بخش تعاون در اقتصاد کشور، دولت سیزدهم به پیشنهاد وزارت تعاون کار و رفاه اجتماعی با تنظیم سند توسعه بخش تعاون و ارائه مجموعه راهکارها مسیر نیل به هدف یاد شده را تسهیل کرد.
باقری با اشاره به تاکید قانون اساسی بر سهم تعاون در حوزه اقتصادی گفت: ظرفیتهای گسترده بخش تعاون در مازندران از یک سو و امکان تأثیرگذاری فعالیتهای مربوط به این حوزه، بیانگر توان بالای این بخش در راستای حضور اثرگذار در تولید، کسب و کار و اقدامات مولد محسوب می شود.
وی گفت: در این راستا، برآورد و تحقق سهم تعاون از اقتصاد و ارتقای جایگاه آن نیازمند برنامه راهبردی و ساز و کارهای اجرایی است که در قالب سند توسعه تعاون به درستی دیده شده است.
از مجموع ۱۴ هزار و ۶۳۰ تعاونی ثبت شده در مازندران، هفت هزار و ۸۰۶ تعاونی در بخشهای مختلف از جمله کشاورزی، صنعتی، خدماتی، تولیدی، توزیعی، مسکن و عمران مشغول فعالیت هستند و بقیه غیرفعال و راکد هستند.
تعداد اعضای تعاونیهای فعال استان ۱۲۲ هزار و ۴۰۳ نفر است که در مقایسه با سایر شرکتها، بخش خدمات با ۲ هزار و ۶۹۶، کشاورزی با ۲ هزار و ۱۶۲ و بخش صنعت نیز با یکهزار و ۳۹۷، مسکن با ۳۵۵، تامین نیاز مصرف کنندگان با ۱۹۱ و تامین نیاز تولید کنندگان با ۱۵۲ شرکت، بیشترین تعداد تعاونیهای فعال و ثبت شده را در مازندران تشکیل میدهند.
نظر شما