علی دیانتی روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به اهمیت خاک و حفظ محیط زیست افزود: از آنجایی که ۷۰ درصد مواد آلی خاک از بقایای گیاهی تشکیل شده است، سوزاندن بقایای گیاهی موجب کاهش جذب عناصر غذایی توسط ریشه ها، کاهش ظرفیت نگهداری آب و راندمان مصرف آن، کاهش نفوذپذیری و فعالیت میکروارگانیسم های خاک می شود.
وی با بیان اینکه برداشت غلات از مزارع استان آغاز شده، از کشاورزان به خصوص گندمکاران خواست ضمن مشاوره با مراکز خدمات جهاد کشاورزی، کارشناسان و مروجان کشاورزی به منظور آگاهی از مزایای حفظ کاه و کلش و باقیمانده محصولات کشاورزی در خاک و معایب سوزاندن بقایای گیاهی بر تولید، خاک زراعی و محیط زیست نسبت به بکارگیری راهکارهای جایگزین اقدام کنند.
معاون تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان غربی بیان کرد: جهت حفظ خاک می توان با کارنده های کشت مستقیم در بقایا نیز کشت کرد و قدمی بزرگ برای حفظ محیط زیست و پایداری تولید برداشت.
دیانتی ادامه داد: سوزاندن بقایای گیاهی به جا مانده در مزرعه کاملا بر خلاف اهداف دستیابی به کشاورزی پایدار است، چرا که بافت خاک را به سوی نابودی می کشاند.
به گزارش ایرنا سالانه از ۸۴۲ هزار هکتار مزارع و باغات استان بیش از ۵۰ درصد به کشت غلات و محصولات مشابه بخصوص گندم اختصاص می یابد که آتش زدن مزارع بع از برداشت مزارع موضوعی است که همواره مورد توجه کارشناسان بوده و کشاورزان از این اقدام منع شده اند.
نظر شما