به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اصغر امامیون روز یکشنبه به رسانه ها افزود: طرح سرشاخهکاری درختان پسته با هدف یکسانسازی ارقام و رعایت تناسب درختان گردهافشان با درختان مثمر هدفگذاری شد.
وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات سرشاخهکاری درختان پسته در باغهای دامغان در سطح ۱۵ هکتار و به تعداد ۶ هزار اصله درخت در حال انجام است.
این مسوول گفت: سرشاخه کاری روشی است که برای جوانسازی و افزایش بهرهوری در باغات انجام میشود و یکی دیگر از اهداف عملیات سرشاخهکاری جلوگیری از خسارت سرما به درختان است.
وی گفت: شهرستان دامغان دارای ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار هکتار باغ پسته است و ارقام مختلف پسته در دامغان کشت شده است که شاه پسند، خنجری، عباسعلی، فرخی، اکبری، احمدآقایی، کله قوچی از مهمترین این ارقام محسوب می شود.
مدیر جهاد کشاورزی دامغان با تصریح بر اینکه باغهای پسته دامغان نسبت به دیگر باغهای پسته در سطح کشور دارای مزیت و برتری هوایی است، گفت: تکپایهبودن از مهمترین مزیتهای باغهای پسته دامغان نسبت به باغهای پسته کشور است.
مرغوبیت پسته دامغان
شهرستان دامغان در قلب استان سمنان ۱۶ هزار و ۹۰۰ هکتار باغ پسته در مناطق مختلف با ارقام بومی و غیربومی سازگار با ایجاد باغهای استاندارد دارد که از این میزان ۱۵ هزار هکتار باغ مثمر است.
گردش مالی از فروش و فرآوری پسته دامغان سالانه ۶۰ هزار میلیارد ریال برآورد میشود. بازگشت سریع سرمایه یکی از انگیزه های اصلی کشاورزان و باغداران دامغانی برای پسته به صورت تازه است و به منظور ترغیب کشاورزان برای پرهیز از خامفروشی و بهره گیری از صنایع تبدیلی و فرآوری، این جشنواره در دورههای مختلف برنامه های علمی و تشویقی درنظر گرفته است.
دامغان از نقاط پستهخیز کشور محسوب می شود و طی سالهای گذشته با وجود کم آبی حاکم بر کشاورزی کشور، توسعه باغ ها به صورت برنامهریزی شده انجام شد که نشان از افزایش سرمایهگذاری هدفمند در این زمینه دارد.
شهرستان حدود ۱۰۰ هزار نفری دامغان بیش از ۶۵۰ شهید را تقدیم نظام و انقلاب کرده است.
نظر شما