اکبر قایمی روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: هم اکنون آب رودخانه «گدار» با دبی یک مترمکعب در ثانیه وارد تالاب سولدوز نقده می شود و این تالاب برای نخستین بار در چند سال اخیر است که آب موجود در آن به این میزان افزایش می یابد.
وی اضافه کرد: احیا و آبگیری کامل تالاب سولدوز نقده با توجه به همجواری آن به حاشیه جنوبی دریاچه ارومیه می تواند نقش مهمی در میزبانی از پرندگان مهاجر و بومی بویژه در این فصل از سال داشته باشد.
رییس اداره حفاظت محیط زیست نقده گفت: امسال علاوه بر آبگیری خوب تالاب سولدوز، تالابهای «گردهقیت» و «دورگه لطفالله» این شهرستان با همکاری جوامع محلی بعد از ۲۵ سال از رودخانه «گدار» آبگیری و احیا شدند.
وی اضافه کرد: با احیا و آبگیری این تالابهای شهرستان، برنامهریزی محیط زیست برای احیای تالاب «یادگارلو» از طریق آب رودخانه «گادر» برای سال آبی آینده در اولویت خواهد بود.
به گزارش ایرنا، تالاب سولدوز در نقده یک منطقه حفاظت شده است و هر گونه فعالیت صیادی و شکار پرندگان و دیگر وحوش در آن ممنوع بوده و با متخلفان برابر مقررات برخورد قانونی صورت میگیرد.
این تالاب واقع در ۲۵ کیلومتری شهرستان نقده، در سال ۱۳۸۰ احیا شد و وضع خوب زیستگاهی این تالاب سبب مهاجرت و حضور بسیاری از پرندگان آبزی و کنار آبزی و همچنین آبزیان و جانوران دیگر به این منطقه شده است.
این تالاب مصنوعی است و با ایجاد یک خاکریز بزرگ بر سر راه رودخانه گادر و مابین دریاچه ارومیه احداث شده است.
در شهرستان نقده هفت تالاب فصلی و دائمی وجود دارد که سالانه بیش از ۱۰ هزار قطعه انواع پرندگان مهاجر و بومی در آن زندگی میکنند که از این تعداد، تالابهای درگه سنگی، حسنلو و یادگارلو جزو تالابهای بین المللی هستند.
تالابهای نقده در فصلهای بهار و پاییز پذیرای شمار زیادی از پرندگان مهاجر است؛ غاز خاکستری، انواع مرغابی و انوع اردک (سر سفید، سرسبز، مرمری، سرحنایی و بلوطی)، خروس کولی، حواصیل، تنجه، فلامینگو و پلیکان از جمله پرندگان مهاجر موجود در تالابهای این شهرستان است.
نقده در جنوب آذربایجان غربی و ۱۰۰ کیلومتری ارومیه مرکز این استان واقع شده است.
نظر شما