خبر فوری: رفع فیلترینگ

۲۲ مرداد ۱۴۰۳، ۹:۴۵
کد خبرنگار: 957
کد خبر: 85565031
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

برپایی ۲۶ موکب در مریوان برای پذیرایی از زائران/ فراهم بودن زیرساخت اسکان

سنندج- ایرنا- براساس گفته فرماندار مریوان، ۲۶ موکب برای پذیرایی از زائران اربعین در مریوان برپا شده و زیرساخت لازم برای اسکان آنان در شهر و مرز باشماق فراهم است.

به گزارش ایرنا، سه سال از انتخاب مرز باشماق مریوان برای تردد زائران اربعین می گذرد و حالا هر سال نقاط ضعف و کاستی ها کمتر و خدمات به زائران بهتر می شود.

امسال نیز برای سومین سال متوالی، امکانات لازم از جمله موکب برای پذیرایی، زیرساخت برای اسکان و پارک خودرو، خدمات بهداشتی و خروج آسان از مرز باشماق برای زائران فراهم است.

برای اطلاع از جزئیات بیشتر با "اسماعیل احمدی" فرماندار مریوان گفت و گویی انجام دادیم که شرح آن در ادامه می آید.

ایرنا: در سه سال اخیر چه اقدامات مهمی برای ارائه خدمات بهتر به زائران اربعین در مرز باشماق انجام شده است؟

احمدی: پایانه مرزی باشماق مریوان، یک پایانه تجاری است و ماهیت مسافری ندارد اما کار مهمی که انجام شد، این است که لاین تجاری و مسافری جدا از هم ایجاد شد و اکنون امکان تردد زائران اربعین و مسافران بدون هیچ محدودیتی انجام می شود. در عین حال باید به این اشاره کنم که برای یک لحظه هم کار تجارت در این مرز متوقف نشده که بسیار ارزشمند است.

مسیر مریوان به باشماق ۱۷ کیلومتر است و روند چهار خطه شدن آن را در ۲ سال گذشته شروع کردیم و هر سال کار تعریض حدود ۶ کیلومتر آن را انجام دادیم و امسال هم این روند ادامه دارد و نقش بسیار مهمی در تسیهل تردد زائران داشته است. امسال این پروژه به اتمام می رسد. در کنار آن در مسیرهای منتهی سه راه حزب الله تا شهر کانی دینار نیز روکش و تعمیر جاده در حال انجام و عمده آن اجرا شده است.

در ضمن تعریض و بهسازی مسیر بهشت مصطفی به شهر مریوان نیز لاین جنوبی آن آماده است و زیربار خواهد رفت و لاین شمالی نیز هفته دولت بهره برداری می شود.

ایرنا: در بحث تامین آب، برق و ارتباطات چه اقدامی صورت گرفته است؟

احمدی: تامین آب شرب پایدار در پایانه مرزی باشماق مهمترین کاری است که انجام شد و امسال موفق شدیم با ایجاد منبعی در حوالی مرز و با حفر چاه جدید، باشماق را از لحاظ آب پایدار، بی نیاز کنیم.

در حوزه برق نیز از لحاظ زیرساخت طی ۲ سال گذشته اتفاقات خوبی از جمله در زمینه تقویت و گسترش شبکه انجام شده است و با هزینه کرد ۱۰۰ میلیارد ریالی مشکل نوسان برق مرز و حتی روستاهای بخش خاو و میرآباد برای همیشه رفع شد.

در حوزه فناوری اطلاعات نیز فیبرنوری و سایت تلفن همراه در نقطه صفر مرزی اجرا شو و هیچگونه مشکلی در این بخش نیز نداریم و ۹۰ درصد منطقه تحت پوشش تلفن همراه و اینترنت است که ۱۰ درصد باقی مانده طی چند ماه آینده برطرف می شود.

ایرنا: برای پذیرایی از زائران و اسکان آنان چه تمهیداتی در نظر گرفته شده است؟

احمدی: در حال حاضر ۲۶ موکب برای پذیرایی از زائران اربعین در شهر مریوان و مرز باشماق برپا و امکان اسکان برای آنان فراهم است اما توصیه می کنیم از امکانات داخل شهر استفاده کنند که بهتر است.

از لحاظ اسکان و پارکینگ، در شهر مریوان هیچگونه محدودیتی نداریم و در پایانه باشماق نیز ظرفیت پارک ۲۰ هزار خودرو فراهم شده است.

در صورتی که زائران خودروهایشان را داخل شهر مریوان پارک کنند، با اتوبوس، مینی بوس و سواری به مرز باشماق منتقل شده و از این لحاظ مشکلی وجود ندارد.

ایرنا: زائران چه ساعاتی از روز می توانند از مرز باشماق به سمت عراق خارج شوند؟

احمدی: ۶ گیت خروجی در مرز باشماق در نظر گرفته شده که در سریعترین زمان ممکن کار خروج زائران از مرز انجام می شود و در صورت نیاز این تعداد افزایش خواهد یافت.

مرز ۲۴ ساعته است ولی از لحاظ خدمات برای جابجایی، با توجه به شرایط طرف عراقی، زائران هر روز بعد از نماز صبح تا اذان مغرب می توانند از مرز باشماق خارج و راهی کشور عراق شوند.

به زائران اربعین توصیه می ‌کنم با توجه به مزیت نسبی مرز باشماق از لحاظ آب و هوا، طبیعت و فرهنگ مردم منطقه، از این مرز برای عزیمت به کربلای معلی استفاده کنند.

مرز باشماق در ۱۷ کیلومتری غرب مریوان و شهر مریوان در ۱۰۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha