تازه‌ترین نتایج پژوهشی مصرف گوشت قرمز در افراد با سابقه بیماری‌های قلبی و عروقی منتشر شد

شهرکرد- ایرنا- تازه‌ترین نتایج پژوهشی در خصوص اثرات مصرف گوشت قرمز در سنین بزرگسالی تحت عنوان " تعیین ارتباط بین میزان مصرف گوشت، انواع فراورده‌های گوشتی و میزان تولید خالص اسید درون‌زا با سابقه بیماری‌های قلبی، عروقی" موضوع یک طرح پژوهشی در دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به شمار می‌رود که به تازگی نتایج آن اعلام شده است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، سالانه طرح‌های پژوهشی متعددی از سوی استادان و دانشجویان علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری اجرا می‌شود که نتایج این تحقیقات به صورت فصلی رسانه‌ای می‌شود.

این طرح‌ها با موضوعات کاربردی و متناسب با نیاز استان از سوی استادان، اعضای هیات علمی و دانشجویان این دانشگاه به نتیجه رسیده است.

یکی از تحقیقاتی که به تازگی خاتمه یافته و نتایج آن اعلام شده است با موضوع "تعیین ارتباط بین میزان مصرف گوشت، انواع فراورده‌های گوشتی و میزان تولید خالص اسید درون‌زا با سابقه بیماری‌های قلبی، عروقی ضمن در نظر گرفتن عوامل خطر بالقوه آن در جمعیت مطالعه کوهورت شهرکرد " است.

دکترای تخصصی علوم تغذیه چهارمحال و بختیاری گفت: نتیجه تحقیقات علمی گویای آن است که مصرف گوشت قرمز در سنین بزرگسالی بهتر است کاهش یابد و گوشت سفید جایگزین آن شود.

تینا جعفری دکترای تغذیه و مجری این طرح در همین خصوص در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: رژیم غذایی بر شیوع بیماری‌های قلبی، عروقی تاثیر بسیاری دارد و یکی از مواد غذایی که در این خصوص مهم و اثرگذار است، گوشت و فرآورده‌های گوشتی است.

وی ادامه داد: در همین راستا مطالعه‌ای با هدف بررسی ارتباط بین میزان مصرف گوشت، فرآورده‌های گوشتی و میزان تولید خالص اسید درون‌زا با سابقه بیماری‌های قلبی، عروقی و عوامل مرتبط با آن انجام شد و به نظر می‌رسد بین میزان مصرف گوشت قرمز، سفید، گوشت مصرفی کل با تولید اسیدهای انباشته کلیوی و تولید خالص اسید درون‌زا، ارتباط معناداری وجود دارد و میزان مصرف انواع گوشت می‌تواند نقش کلیدی بر تولید شاخص‌های بار اسیدی رژیم غذایی ایفا کند.

این متخصص تغذیه تصریح کرد: در این مطالعه میزان مصرف گوشت قرمز، فرآوری شده و گوشت مصرفی کل با سابقه ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی جمعیت مورد مطالعه مرتبط است و نتیجه آن نشان می‌دهد که مصرف گوشت قرمز از آنجاکه در سنین بزرگسالی می‌تواند موجب بروز بیماری‌های قلبی و عروقی شود باید کاهش یابد و گوشت سفید از جمله مرغ، ماهی، بوقلمون و شترمرغ جایگزین آن شود.

جعفری تصریح کرد: همچنین توصیه می‌شود که در کنار مصرف اندک گوشت قرمز، فعالیت‌های بدنی نیز در سنین بزرگسالی افزایش پیدا کند تا خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی، عروقی کاهش یابد.

به گفته وی، این مطالعه در فاصله فروردین تا تیر ۱۴۰۱ بر روی هفت هزار و ۵۴ نفر از جمعیت کوهورت شهرکرد انجام شده است.

به گزارش ایرنا، در سال گذشته نتایج ۱۵ طرح تحقیقاتی و پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد در نشست‌های خبری با عنوان "ترجمان دانش" رسانه‌ای و ارائه شد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha