۲۴ مرداد ۱۴۰۳، ۹:۱۷
کد خبرنگار: 2581
کد خبر: 85567549
T T
۲ نفر

برچسب‌ها

۵۰ درصد زیرساخت‌های پارک ملی گلستان بازسازی شد

۲۴ مرداد ۱۴۰۳، ۹:۱۷
کد خبر: 85567549
۵۰ درصد زیرساخت‌های پارک ملی گلستان بازسازی شد

گنبدکاووس- ایرنا- سرپرست پارک ملی گلستان گفت: این پارک هشت هزار و ۲۰۰ متر مربع زیربنا از جمله ساختمان محیط‌بانی، مامورسرا و تفرجگاه دارد که در چند سال اخیر با اختصاص ردیف بودجه مستقیم ۵۰ درصد آنها بازسازی و مرمت شد.

وحید خیرآبادی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه سازمان محیط زیست ۳۱۴ منطقه حفاظت شده تحت مدیریت دارد که از جمله آن پارک ملی گلستان است، اظهار کرد: این پارک نخستین منطقه حفاظت شده در ایران است که زیر نظر شورای راهبری مدیریت می‌شود.

وی افزود: رییس سازمان حفاظت محیط زیست و معاون محیط طبیعی سازمان، سه استاندار و مدیران کل محیط زیست گلستان، خراسان شمالی و سمنان در کنار رییس دانشگاه مادر و متخصص محیط زیست هر استان به عنوان اعضای شورای راهبری فعالیت دارند و برای مسائل و چالش‌های پارک ملی گلستان تصمیم‌گیری می‌کنند.

سرپرست پارک ملی گلستان ادامه داد: این پارک هفت دهه است که به عنوان منطقه حفاظت شده شناخته می‌شود اما تا پیش از قرارگیری مدیریت آن زیر نظر شورای راهبری دچار عقب ماندگی تاریخی زیادی بود و آن‌گونه که باید اعتبار برای ساماندهی‌اش تخصیص نیافت.

خیرآبادی، نظارت مستقیم رییس سازمان حفاظت محیط زیست و سه استاندار برای اخذ تصمیماتی با قابلیت اجرا در سطح ملی و استانی و تخصیص ردیف اعتبار مستقیم از سال ۱۳۹۷ برای این پارک را از جمله مزایای مدیریت زیر نظر شورای راهبری دانست و گفت: بخش زیادی از مشکلات زیرساختی مانند تعمیر و نگهداری ساختمان‌ها و فضاهای اداری و محیط بانی و همچنین تامین نیروی انسانی در چند سال اخیر در مسیر ساماندهی قرار گرفته است.

وی افزود: نیمی از زیرساخت‌های پارک ملی گلستان با تعیین ردیف اعتباری مستقیم از سال ۱۳۹۷ مرمت و بازسازی شد و از مجموع ۱۵ پاسگاه محیط بانی این پارک، سه مورد آن جدید ساخته شده است.

سرپرست پارک ملی گلستان بیان کرد: با وجود اینکه در سه سال اخیر سالانه حدود ۱۰ نیروی انسانی جذب شده اما همچنان ۲ سوم چارت سازمانی آن خالی است و نیاز داریم در این رابطه و همچنین افزایش اعتبار پارک توجه ویژه‌ای صورت گیرد.

به گزارش ایرنا، پارک ملی گلستان در سال ۱۳۳۶ شمشی با نام «آلمه و ایشکی» مورد حفاظت قرار گرفت و نخستین پارک ایران است که از سال ۱۳۵۴ در فهرست میراث جهانی یونسکو به عنوان یکی از ۵۰ ذخیره‌گاه محیط زیستی کره زمین ثبت شد.

بیش از هزار و ۳۶۰ گونه گیاهی، هزار و ۱۰۰ گونه حشره، ۱۵۰ گونه پرنده، ۶۹ گونه پستاندار، ۲۴ گونه خزنده و دوزیست و ۱۰ گونه ماهی در عرصه‌های جنگلی و مرتعی و منابع آبی پارک ملی گلستان شناسایی شده است.

این ذخیره‌گاه زیست کره به دلیل موقعیت جغرافیایی، توپوگرافی و رویشگاهی شامل طیف وسیعی از زیستگاه‌ها، اکوسیستم‌ها و رویشگاه‌های تپه ماهوری با عناصر شاخص ایرانی تورانی مانند درخت تاغ، گونه آهوی ایرانی، قوچ و میش، رویشگاه‌های هیرکانی با عناصری مانند درخت راش، گونه جانوری مرال و زیستگاه‌های کوهستانی با عناصری مانند درخت ارس و گونه‌های پلنگ ایرانی و کل و بز است.

گونه‌های جانوری پارک ملی گلستان شامل آهو، پلنگ، تشی، خرس قهوه‌ایی، خرگوش، حشره خورها، راسو، روباه، روباه ترکمنی، رودک، سمور جنگلی، سیه گوش، شوکا، شنگ، قوچ و میش، کل و بز، گراز، گربه پالاس، گرگ، مرال، سمندر، قورباغه جنگلی، وزغ سبز، لاک پشت چهار چنگالی، مارمولک بی پا، مار آبی، مار قیطانی، گرزه مار و افعی قفقازی است.

پارک ملی گلستان بزرگ ترین و قدیمی ترین پارک ملی کشور با مساحت ۹۱ هزار و ۸۹۵ هکتار در حوزه سرزمینی شهرستان گالیکش در شرق استان گلستان واقع است و بخشی از آن در خراسان شمالی و استان سمنان قرار دارد.

این پارک دارای سه نوع آب و هوای متفاوت خشک، نیمه خشک و نیمه مرطوب است که همین ویژگی باعث شده دارای پوشش گیاهی متنوع از استپ خشک تا جنگل انبوه باشد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha