۳۰ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۴۴
کد خبرنگار: 907
کد خبر: 85573400
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

شهر بجنورد ۸۷ باب مسجد کم دارد

۳۰ مرداد ۱۴۰۳، ۱۱:۴۴
کد خبر: 85573400
شهر بجنورد ۸۷ باب مسجد کم دارد

بجنورد-ایرنا- مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی گفت: شهر بجنورد با جمعیت بیش از ۲۲۰ هزار نفر ۸۷ باب مسجد کم دارد و این کمبود بیشتر در حاشیه های این شهر است.

حجت الاسلام محمد خانی روز سه شنبه در نشست خبری که به مناسبت ۳۱ مردادماه روز جهانی مسجد برگزار شد اظهار کرد: طبق سرانه جمعیتی که به ازای هر یکهزار و ۵۰۰ نفر محاسبه می شود در شهر بجنورد باید حدود ۱۶۷ باب مسجد وجود داشته باشد ولی تنها در این شهر ۸۰ باب مسجد ایجاد شده است.

وی تصریح کرد: اکنون در استان خراسان شمالی یکهزار و ۲۳۶ باب مسجد وجود دارد که نسبت به سرانه جمعیتی مناسب است اما با توجه به پراکندگی های جمعیتی در شهرهای این استان کمبود مسجد وجود دارد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی تصریح کرد: از مجموع مساجد این استان یکهزار و ۱۰۴ باب مسجد فعال و ۴۶ باب مسجد غیرفعال است.

وی خاطرنشان کرد: اکنون در ۲۸۵ باب مسجد امام جماعت وجود دارد و در مابقی مسجد های این استان نیز نماز جماعت با مشارکت و همراهی مردم برگزار می شود.

۴۸ باب مسجد نیمه کاره

خانی در بخش دیگری از سخنانش به ۴۸ باب مسجد نیمه کاره نیز اشاره کرد و افزود: این مساجد بین ۳۰ تا ۹۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند اما به دلیل نبود اعتبارات لازم تاکنون نیمه کاره رها شده اند.

وی با بیان اینکه از ساخت این مساجد بین پنج تا ۱۰ سال می گذرد تصریح کرد: از خیران، نیکوکاران و اقشار مختلف جامعه و همچنین سازمان ها و نهادهای متولی می خواهیم که برای تکمیل این مساجد اعتبارات لازم را در نظر گیرند.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی خاطرنشان کرد: از مجموع این مساجد نیمه کاره ۶ باب مسجد بالای ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند که برای تکمیل این طرح ها از بسیج سازندگی استان نیز درخواست کمک کرده ایم.

وی گفت: مساجد کارکرد های مختلفی دینی، اجتماعی، فرهنگی و حتی اقتصادی و سیاسی دارد که اکنون از ظرفیت ها و پتانسیل های مساجد به درستی استفاده نکرده ایم که این مهم باید در دستور کار قرار گیرد.

حجت الاسلام خانی بر ایجاد تشکل ها و فعالیت گروه های مختلف در مسجد در محورهای مختلف اجتماعی و فرهنگی اشاره کرد و گفت: اکنون ۴۰۰ مرکز نیکوکاری فعال در مساجد استان وجود دارد که خانوارهای نیازمند شناسایی و از طریق این مراکز مورد حمایت قرار می گیرند.

فعالیت مراکز خادم یاری در ۲۰۰ مسجد

وی خاطرنشان کرد: همچنین مراکز خادم یاری آستان قدس نیز در ۲۰۰ مسجد استان دایر است که خدمات مختلفی به اقشار کم درآمد جامعه ارایه می دهد.

مدیر مرکز رسیدگی به امور مساجد خراسان شمالی با بیان اینکه ۴۰۰ کانون فرهنگی هنری نیز در مساجد استان دایر شده است افزود: در این کانون ها نیز انواع برنامه های فرهنگی و هنری برای اقشار مختلاف به خصوص کودکان و نوجوانان برگزار می شود.

وی تصریح کرد: صدور ۱۹۵ بیمه نامه مساجد، جذب ۳۰ امام جماعت، نصب ۱۰۰ بنر تبلیغاتی، برگزاری ۱۲ دوره توانمند سازی خانوار ها، اهدای یکهزار قلم فرهنگی به خانوارهای محروم، توزیع ۵۰۰ بسته معیشتی بین نیازمندان ، اسکان ۹۰۰ نفر از زایران و مسافران بین راهی در ایام بحران از جمله فعالیت های مساجد استان است.

خراسان شمالی یک میلیون نفر جمعیت دارد که در ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha