به گزارش خبرنگار ایرنا، سید جعفر امامیان شامگاه یکشنبه در نشست خبری با حضور خبرنگاران مستقر در مرز خسروی با اشاره به تردد ۸۰۰ هزار نفری زائران از اول ماه صفر تاکنون افزود: حدود ۱۰۰ هزار نفر دیگر در راه بازگشت به مرز خسروی هستند.
وی با اشاره به اعلام رضایت زائران از خدماترسانیها، گفت: مردم، دستگاهها، نهادها و مجموعههای مختلف از ورودی تا خروجیهای استان کرمانشاه میزبان زائران هستند.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه اشارهای به آمار تردد ۱۰۰ هزار نفر طی یک روز در مرز خسروی در اربعین امسال داشت و یادآور شد: آمادگی تردد ۲۰۰ هزار نفر در روز را هم از طریق این مرز داریم.
امامیان با اشاره به ضرورت نیاز پایانه مرزی خسروی به طرج جامع توسعه، اظهار کرد: با پیشبینی و طراحیهای که صورت میگیرد، سالهای آینده امکان پذیرایی حجم بیشتری از زوار را خواهیم داشت.
دبیر ستاد اربعین استان کرمانشاه امکانات رفاهی فراهم شده در مرز خسروی را مسیر روان و جادههای مواصلاتی مناسب، نزدیکی مرز به پارکینگها، خدمات ویژه مواکب با امکانات پذیرایی در مرز خسروی و حد فاصل منذریه تا بغداد، استقرار حملونقل به تعداد مناسب در ۲ طرف مرز بیان کرد.
وی با اشاره به فعالیت مواکب استان در مسیر بازگشت، اضافه کرد: دستگاههای امدادی و خدمترسانی با تمام توان در جادهها مستقر و در حال خدماترسانی به زوار هستند.
قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند و همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.
نظر شما