به گزارش خبرنگار ایرنا، استقبال بیش از ۱۰۳ نفر از زائران شاهرودی اربعین حسینی در نخستین پرواز بینالمللی سال ۱۴۰۳ به نجف اشرف بیانگر اهمیت موضوع نزد مردم با وجود مشکلات اقتصادی در تامین هزینههای زندگی است.
فاصله حدود ۱۵ کیلومتری این فرودگاه با مرکز شهر یکی از نکات مهم مورد استقبال مردم و همچنین کوتاهی زمان دسترسی برای سفر و استفاده از آن به جای شهرها و استانهای مجاور مانند فرودگاه بینالمللی امام خمینی(ره) تهران است که با دشواریهای مسیر دسترسی و هزینههای سنگین وسایل نقلیه برای رسیدن به آن فرودگاه مزیت فرودگاه شاهرود محسوب میشود.
استفاده از این فرودگاه در شاهرود در زمان بحرانها و بلایای طبیعی برای کمکرسانی سریعتر و بهتر به حادثه دیدگان احتمالی یک ضرورت اجتناب ناپذیر است تا گروههای امدادی و لوازم ضروری نجات به موقع به داد مردم گرفتار از حادثه برسد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات درمانی شاهرود در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت: استمرار پروازهای فرودگاه بینالمللی شهدای این شهر با هدف انتقال پزشکان مجرب و متخصص، حضور استادان علوم پزشکی حاذق دانشگاههای مهم کشور و دنیا در دورههای کوتاه تخصصی و همچنین کارگاههای آموزشی گام مهمی محسوب میشود.
ایاد بهادری منفرد سرعت در ارسال اعضای اهدایی و پیوندی به بیماران نیازمند و همچنین ارسال خون بند ناف نوزادان به مراکز نگهداری سلولهای بنیادین در جای جای کشور را نیز تاکیدی بر اهمیت استمرار پروازهای داخلی فرودگاه شاهرود دانست.
وی پروازهای دائمی فرودگاه شاهرود را برای دانشجویان خارجی در حال تحصیل علوم پزشکی شاهرود از کشورهای همسایه درآمدزایی برای شهر و استفاده از ظرفیت فرودگاهی برشمرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی شاهرود ابراز کرد: برخی مواد شیمیایی و رادیواکتیو که سرعت زمان انتقال آنها در کارآیی برای درمان بیماران خاص مطرح است را نیز میتوان از طریق این فرودگاه منتقل کرد.
وی اهمیت استمرار پروازهای داخلی و خارجی فرودگاه شاهرود را با توجه به درخواستهای مردمی برای راحتی خیال و آسایش جسمی و روحی هموطنان مورد تاکید قرار داد.
امام جمعه شاهرود هم با تقدیر از تلاش تمام مسوولان امر برای برپایی پروازهای اربعین حسینی از فرودگاه بینالمللی شهدای شاهرود گفت: آرزوی مردم شهرستان برقراری و استمرار پروازهای زیارتی و سیاحتی داخلی و خارجی بوده است.
حجت الاسلام عباس امینی افزود: پروازهای عتبات عالیات و حج از جمله آرزوهای دیرینه مردم شاهرود برای فعالیت فرودگاه این شهر است.
وی با اشاره به امکانات خوب و به روز فرودگاه شاهرود، تاکید کرد: ادامه روند پروازها به شهرهای زیارتی مانند مشهد و سایر شهرهای کشور خواست عموم مردم است.
برقراری پروازهای باری با توجه به ظرفیتهای شاهرود
امام جمعه شاهرود اظهار کرد: با توجه به ظرفیتهای کشاورزی، دامداری، صنعتی و معدنی امید میرود به زودی شاهد برقراری پروازهای باری این فرودگاه بینالمللی برای استفاده تاجران و همه اقشار فعال در این راستا باشیم.
وی ابراز امیدواری کرد، آغاز پروازهای اربعین حسینی از فرودگاه شاهرود به نجف اشرف موجب برکت معنوی و منشاء استمرار فعالیت پروازهای داخلی و خارجی برای راحتی و آسایش بیشتر مردم باشد.
معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شهرستان شاهرود هم به خبرنگار ایرنا گفت: در چند روز گذشته پیگیریهای سیدمحمدرضا هاشمی استاندار سمنان و احمد عجم نماینده مردم شاهرود و میامی در مجلس شورای اسلامی برای برقراری پروازهای اربعین حسینی که مورد تقاضای زائران عتبات و مردم این شهرستان بود به سرانجام رسید.
ابوطالب جلالی افزود: با این پیگیریها پرواز دوم نیز قبل از اربعین در نخستین روزهای شهریور ماه امسال برای زائران متقاضی از این فرودگاه انجام شد.
وی با بیان اینکه خواست دیرینه مردم این شهرستان فعالیت دائم فرودگاه شاهرود برای برقراری روند پروازهای داخلی و خارجی سیاحتی و زیارتی است، ادامه داد: تحصیل دانشجویان خارجی کشورهای همسایه از جمله عراق در دانشگاههای شاهرود میتواند فرصت و انگیزهای برای خطوط هوایی فعال در کشور جهت استمرار پروازهای این فرودگاه و درآمدزایی باشد.
صادرات محصولات کشاورزی شاهرود به کشورهای دیگر
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود هم در اینباره به خبرنگار ایرنا گفت: بخش کشاورزی نقش مهمی در صادرات غیرنفتی و ارزآوری برای کشور دارد.
حمید آقابیکی افزود: طی سالهای اخیر روند صادرات محصولات کشاورزی در این شهرستان رو به افزایش بوده و رشد قابل ملاحظهای داشته است.
وی با بیان اینکه محصولاتی شامل زعفران، انگور، برگه و قیسی، گل و گیاهان زینتی(ساکولنتها)، گوجه فرنگی گلخانهای، نهال بادام طی سالهای گذشته از این شهرستان صادر شد، ابراز کرد: کشورهای روسیه، عراق، افغانستان، پاکستان، ترکیه، سوئد، بلاروس، قزاقستان و کشورهای حوزه خلیج فارس مقصد صادرات این محصولات بود.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود تاکید کرد: استفاده تاجران و کشاورزان از ظرفیت فرودگاه شاهرود، سرعت انتقال محصول و درآمد تولیدکنندگان را افزایش میدهد.
رییس دانشگاه صنعتی شاهرود هم با بیان اینکه توسعه کمی قابل توجه جذب دانشجویان بینالمللی به ویژه دانشجویان عراقی و کشورهای همسایه در این دانشگاه انجام شده است، ابراز کرد: این امر افزایش چشمگیر تقاضا برای مسافرت هوایی بینالمللی از مبداء و یا به مقصد شهرستان شاهرود را به دنبال داشته است.
مرتضی ایزدیفر فرصتهای علمی، پژوهشی، صنعتی و بازرگانی و درخواست مجموعه دانشگاهیان و مردم این شهرستان مبنی بر بهرهمندی از امکان مسافرت هوایی را با راهاندازی و برقراری پروازهای بینالمللی فرودگاه شاهرود را ضروری برشمرد.
وی به مکاتبه و مذاکره با ریاست فرودگاه، معاون استاندار سمنان و فرماندار ویژه شاهرود و نماینده مردم در مجلس شورای اسلامی درباره برقرای پروازها به کشور عراق اشاره کرد و گفت: برقراری پروازهای رفت و برگشت منظم بین فرودگاههای شاهرود و نجف اشرف مورد درخواست دانشجویان و خانوادههای آنها است.
درخواست برقراری ۲ پرواز به نجف در هر ماه
ایزدیفر به مذاکره و مکاتبات با یکی از خطوط هوایی خوشنام داخلی از سوی این دانشگاه برای برقراری۲ پرواز در ماه از مبدا شاهرود به مقصد نجف اشرف اشاره کرد و افزود: دانشگاه صنعتی شاهرود از هر فرصتی برای تحقق برقراری پروازهای منظم فرودگاه این شهرستان استقبال میکند.
رییس دانشگاه صنعتی شاهرود ابراز کرد: در راستای ایفای نقش اجتماعی و انجام وظایف سازمانی خود از این مهم استقبال و به آن اهتمام ویژه شده است.
شهرستان شاهرود به خاطر داشتن امکانات ورزشی مناسب، هر سال میزبان مسابقات کشوری و نیز اردوهای آمادهسازی تیمهای ملی در رشتههای گوناگون است. اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ شاهرود میزبان اردوی نهایی تیم فوتسال زیر ۲۱ سال ناشنوایان عراق بود. درصورت برقراری پروازهای این فرودگاه ورزشکاران نیز میتوانند از این ظرفیت استفاده کنند.
به گزارش ایرنا، در سال ۱۳۶۷ ساخت فرودگاه بینالمللی شاهرود در زمینی به مساحت ۷۲۰ هکتار در ۱۵ کیلومتری شرق مرکز شهرستان در مجاورت جاده شاهرود - مشهد آغاز شد، یک دهه بعد در سال ۱۳۸۰ نخستین هواپیمای مسافری در این فرودگاه به زمین نشست و بهرهبرداری از این فرودگاه آغاز شد.
نخستین پرواز بینالمللی نیز از این فرودگاه به مقصد شهرنجف اشرف در پنجم اردیبهشت ۱۳۹۸ و به صورت ویژ «VIP» سفر یک شبانهروزه با ۴۵ مسافر توسط شرکت پویا ایر انجام شد.
دومین پرواز در سال ۱۴۰۱ و همچنین پس از ۴۰ ماه در سال ۱۴۰۲ سومین پرواز و ۲۷مرداد ۱۴۰۳ نیز چهارمین پرواز بین المللی به مقصد نجف انجام شد.
نظر شما