کامبیز مهدی زاده روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از تعداد سه هزار و ۳۶۵ نفر موفق به اهدای خون شدند.
وی گفت: پویش سراسری نذر خون حسینی با رویکرد استفاده صحیح از ظرفیت فرهنگی مردم به منظور پیوستن به صف داوطلبان اهدای خون در ماه محرم و صفر اجرایی شد.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از بین مراجعه کنندگان ۲ هزار و ۱۴ نفر اهدا کننده مستمر بودند عنوان کرد: فرآوردههای خونی اهدا کنندگان در نظام سلامت به نحو اصولی مورد استفاده قرار میگیرد و سازمان انتقال خون توزیع این نوع فرآوردهها را طی سال بر عهده دارد.
وی ادامه داد: ماه محرم هر سال فرصتی برای ترویج فرهنگ اهدای خون، تعمیق فرهنگ نوع دوستی و دگرخواهی است که مردم خراسان جنوبی همواره در این زمینه پیشگام بوده اند.
مهدی زاده گفت: اگرچه انتقال خون یک موضوع تخصصی و پیچیده در طب بالینی بوده ولی وجه فرهنگی و اجتماعی آن نیز قابل توجه است.
وی ضمن قدردانی از مردم استان که در ماههای گذشته فرآوردههای خونی مورد نیاز مراکز درمانی را تامین کردند افزود: با اقدامات انجام شده، اهدای خون از ابتدای سال جاری تاکنون وضعیت مناسبی داشته است.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی با اشاره به اینکه بسیاری از اهدا کنندگان خون مستمر هستند و به طور منظم خون اهدا میکنند یادآور شد: جوانان زیادی هم برای اولین بار به جمع اهدا کنندگان خون میپیوندند که سرمایههای سازمان برای سالهای بعد هستند.
وی همچنین گفت: ۱۲ هزار و ۲۳۵ نفر از ابتدای امسال به مراکز خونگیری خراسان جنوبی مراجعه کردند که ۹ هزار و ۹۶۹ نفر موفق به اهدای خون شدند.
مهدی زاده با بیان اینکه ۹۳.۱ درصد اهدا کنندگان خون در استان مردان هستند عنوان کرد: حدود هفت درصد بانوان خراسان جنوبی در اهدای خون مشارکت دارند در حالی که میانگین اهدای خون بانوان در کشور حدود ۴ و نیم درصد است.
وی یادآور شد: سالانه بیش از ۱۰۳ هزار واحد فرآورده خونی در این استان تولید و در مراکز بیمارستانی استفاده میشود که بیش از ۶۰.۳ درصد اهدا کنندگان خون مستمر هستند.
مدیرکل انتقال خون خراسان جنوبی اضافه کرد: امکانات انتقال خون در شهرهای بیرجند، قاین، فردوس و طبس مستقر است و در سایر مناطق تلاش شده از طریق تیمهای سیار خونگیری انجام شود اما یکی از مطالبات مردم همواره احداث پایگاه انتقال خون در نقاط مختلف استان بوده است.
نظر شما