به گزارش ایرنا، میرجعفریان معاون امور عمرانی استانداری اردبیل در آیین افتتاح این طرحها گفت: برای تکمیل این طرحها در حوزه زیر ساخت، ارتباطات، راه، آبرسانی، فضاهای آموزشی و توسعه بخش آبزیان و پرورش ماهیان خاویاری در قفس، بخش کشاورزی و امور خدماتی در مجموع ۱۵ هزار و ۶۵۰ میلیارد ریال توسط دولت و بخش خصوصی سرمایهگذاری شده است.
فرماندار شهرستان گرمی هم در این آیین طرح گازرسانی با سرمایهگذاری بالغ بر ۱۴ هزار و ۱۰۰ میلیارد ریال، طرحهای بنیاد مسکن با اعتبار بالغ ۲۶۰ میلیارد ریال، پروژههای برق با سرمایهگذاری ۴۲۰ میلیارد ریال، بهرهبرداری از ۹ دکل ارتباطاتی و توسعه اینترنت پرسرعت با اعتبار ۳۵۰ میلیارد ریال، پروژههای دهیاران در بخش موران با اعتبار ۱۰۰ میلیارد رسال و پروژههای عمرانی بخش مرکزی با اعتبار بالغ بر ۶۰ میلیارد ریال را از جمله طرحهای افتتاح شده در این شهرستان ذکر کرد.
حسین مولایی ادامه داد: توسعه پرورش ماهیان خاویاری در دریاچه گیلارلو با سرمایهگذاری ۴۰ میلیارد ریال، کلنگزنی انبار تعاونی روستایی در روستای تیکانلو با اعتبار اولیه ۱۰ میلیارد ریال ، پروژههای آبرسانی اولویت اول مجتمع شهید بالازاده و انتقال آب به شهر گرمی با مجموع اعتبار ۱۷۰ میلیارد ریال، بهرهبرداری از ۹ دکل ارتباطاتی و توسعه اینترنت پرسرعت با ۳۵۰ میلیارد ریال، نوسازی مدارس با صرف ۱۵۰ میلیارد ریال، زیرسازی و آسفالت راه روستایی با اعتبار ۱۰۰ میلیارد ریال ، بندهای آبخیزداری منابع طبیعی با اعتبار ۲۰ میلیارد ریال، بهرهبرداری از کانالهای آبیاری کشاورزی با اعتبار ۳۵ میلیارد ریال و بهرهبرداری از ارتقای دکل مخابراتی روستای اکبرآباد با اعتبار ۲۵ میلیارد ریال از دیگر طرحهای بهرهبرداری شده هفته دولت در شهرستان گرمی است.
وی افزود: ۲ هفته پیش نیز با حضور استاندار اردبیل در این شهرستان شاهد افتتاح طرحهای مهم اقتصادی و عمرانی از جمله خط دوم لوله انتقال گاز از اردبیل به گرمی با هدف توسعه، تقویت و پایداری شبکه گازرسانی به بخش صنعت، کشاورزی و رفع قطعی گاز شهرستان بهویژه در فصول سرد سال بودیم.
فرماندار گرمی مغان با بیان این که پروژههای عمرانی، توسعهای و زیرساختی مهم این شهرستان به علت نبود اعتبارات معطل و نیمهتمام مانده است، گفت: اجرای جاده چهار بانده گرمی به بیله سوار موسوم به بزرگراه قفقاز، عملیات تعریض و چهار بانده کردن گرمی به امیرکندی، پروژه آسفالت و بهسازی جاده گرمی به شهر زهرا مرکز بخش موران و نیز آبرسانی به روستاهای بخش موران از جمله این طرحهای نیمهکاره است.
وی همچنین با انتقاد از نیمهتمام ماندن طرح آبرسانی به روستاهای بخش مرکزی و موران شهرستان گرمی اظهار کرد: جمعیت زیادی از روستاییان این شهرستان به علت نبود آب و با وجود تامین سایر زیرساختها، محل زندگی خود را ترک کرده و در سایر مناطق استان و کشور ساکن شدهاند.
مولایی خواستار تکمیل و اجرای طرحهای آبرسانی به روستاهای شهرستان گرمی شد و گفت: طرح آبرسانی به بخش موران در مراحل نهایی اجرا قرار دارد ولی هنوز تکمیل نشده و تعدادی از روستاهای منطقه نیز در قالب طرحهای پراکنده آبرسانی میشود که باید برای تکمیل این طرحها منابع اعتباری کافی اختصاص یابد.
به گزارش ایرنا، شهرستان گرمی مغان با حدود ۵۷ هزار نفر جمعیت در ۱۱۰ کیلومتری شمال اردبیل و در جوار مرز ایران و جمهوری آذربایجان واقع است.
بیشتر مردم شهرستان گرمی مغان که در شمال استان اردبیل واقع شده و به شهرستان دوبهار معروف است، به شغل دامداری و کشاورزی مشغول هستند، ساکنان این منطقه طی سه دهه اخیر بهرغم ظرفیت بالایی که در این منطقه وجود دارد به علت کمبود آب ، نبود راه دسترسی مناسب و سایر خدمات رفاهی و معیشتی مهاجرت کرده و ساکن مناطق دیگری از کشور شدهاند.
نظر شما