ظفرقندی: با بحران جمعیتی روبرو هستیم/ کاهش تلفات جاده‌ای ضروری است

تهران - ایرنا - وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه دولت چهاردهم بر موضوع جوانی جمعیت تاکید دارد، گفت: اکنون با بحران جمعیتی روبرو هستیم و اگر به آن توجه نکنیم، ایران به پیرترین کشور دنیا تبدیل خواهد شد.

به گزارش خبرنگار حوزه سلامت ایرنا، محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در آیین افتتاح «نشست کشوری سلامت مادران و جوانی جمعیت» که در مرکز قلب و عروق شهید رجایی برگزار شد، افزود: ۷۳ ماده قانونی در ارتباط با موضوع جوانی جمعیت تدوین شده که بخش عمده‌ای از اجرای آن بر عهده وزارت بهداشت است.

وی با بیان اینکه موضوع جمعیت با مسائل متعددی گره‌ خورده است، تصریح کرد: موضوع سلامت مادران با مسائل متعددی مانند مسائل اقتصادی، سالمندی، اجتماعی و فرهنگی گره‌ خورده است.

ظفرقندی جمعیت را یک موضوع ملی دانست و اظهار داشت: مجموعه نظام باید در این موضوع در کنار یکدیگر قرار گیرند و با نگاه سیستماتیک برای حل مسائل جمعیت اقدام کنند.

وی با یادآوری اینکه در یک دوره زمانی تصمیم نظام بر اجرای سیاست های کنترل جمعیت استوار بود که به خوبی اجرا نشد و اکنون در حوزه جمعیت دچار چالش هستیم، افزود: اکنون با اینکه تعداد مرگ و میر مادران ایرانی کم است، فرزندآوری نیز کاهش یافته است.

وزیر بهداشت تصریح کرد: اکنون با بحران جمعیتی روبرو هستیم و اگر مشکلات جمعیتی را در کانون توجه قرار ندهیم، ایران به پیرترین کشور دنیا طی سال‌های آینده تبدیل می‌شود.

ظفرقندی با بیان اینکه حضور زنان در مجامع علمی کشور افزایش یافته است، گفت: اگرچه میزان حضور زنان در مجامع علمی افزایش یافته اما این موضوع می‌تواند با نقش مادری آنها تداخل ایجاد کند و در همین رابطه مردان دارای وظایف متعددی برای حل این موضوع هستند و باید به حل آن توجه‌ کنند.

وی در مورد سقط جنین گفت: این موضوع از نظر فقهی، اجتماعی و بهداشتی دارای اهمیت است و باید با اقدمات مساعد در راستای کاهش سقط جنین تلاش کنیم.

جمعیت کشور طی ۱۰ سال گذشته روند کاهشی داشته است

ظفرقندی با بیان اینکه بررسی نرخ جمعیت بیانگر این است که جمعیت کشور طی ۱۰ سال گذشته روند کاهشی را تجربه کرده است، گفت: میزان نرخ رشد جمعیت کشور در سال ۶۵ حدود ۳.۹ بود اما نرخ کنونی رشد جمعیت به کمتر از یک رسیده است.

وی با بیان اینکه با توجه به کاهش نرخ رشد جمعیت کشور باید برای حل مسائل اثرگذار بر افزایش جمعیت اقدام کنیم، افزود: حل بخش عمده‌ای از این مسائل بر عهده وزارت بهداشت است. اقدامات باید به نحوی باشد که به نرخ رشد قابل توجهی دست‌ یابیم.

وزیر بهداشت در پاسخ به پرسشی درباره بیمارستان‌های مادر و کودک در کشور و همچنین تشویق به زایمان سزارین در برخی مراکز با وجود آنکه سیاست‌های وزارت بهداشت بر ترویج زایمان طبیعی استوار است، اظهار داشت:‌تقاضای زوج‌ها برای سزارین بر افزایش این نوع زایمان اثرگذار است. من بر این باور هستم که مزایای زایمان طبیعی باید برای زوج‌ها بیان شود و ارائه بسته‌های تشویقی سبب می‌شود که پرسنل درمانی برای زایمان طبیعی همکاری کنند.

وی خاطر نشان کرد: ارائه بسته‌های آموزشی برای مردم و ارائه بسته‌های تشویقی برای کارکنان نظام سلامت می‌تواند یک معادله دو سر بُرد باشد.

میزان مرگ و میر ناشی از تصادفات باید به ۱۴ هزار مورد کاهش یابد

وزیر بهداشت موضوع مرگ هموطنان در تصادفات رانندگی را مورد اشاره قرار داد و گفت: سالانه ۲۰ هزار نفر بر اثر تصادفات جان خود را از دست می‌دهند که بیشتر آنها جزو جمعیت جوان کشور محسوب می‌شوند.

ظفرقندی تصریح کرد: باید موضوع تصادفات در کانون توجه دستگاهها قرار گیرد تا بتوانیم با هم‌افزایی میزان مرگ‌ومیر ناشی از تصادف را به ۱۴ هزار مورد برسانیم.

وزیر بهداشت افزود: برای رسیدن به این هدف توجه به مسایلی چون ایمنی خودروها و استاندارد بودن جاده‌ها نیز باید در دستور کار قرار گیرد.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha