به گزارش ایرنا داریوش حسن نژاد روز شنبه در جلسه بررسی ذخایر سدهای استان افزود: با توجه به بررسی دادههای هواشناسی و پیشبینیهای انجامشده، سال جاری گرمترین تابستان و فصل زراعی چند سال اخیر را تجربه کردیم.
وی تصریح کرد: با این حال، کشاورزی لرستان با توجه به منابع محدود آب سطحی، رشد و بالندگی مناسبی را به واسطه استفاده از آب ذخیره شده در پشت سدهای استان تجربه کرد.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای لرستان ادامه داد: فصل زراعی جاری حدود ۵۲ میلیون متر مکعب از ذخایر آبی پشت هفت سد در حال بهرهبرداری استان شامل هاله، ایوشان، مروک، حوضیان، کزنار، خانآباد و کمندان برای شبکههای مدرن و تامین حقابههای سنتی استفاده شده است.
حسن نژاد بیان کرد: در این میان سد "مروک" دورود با تامین ۱۰ میلیون مترمکعب آب برای استفاده در شبکه مدرن و تامین آب باغات زردآلو، کمک شایانی به شکوفایی منطقه کرد و کشاورزان پاییندست سد "ایوشان" خرم آباد نیز با مصرف ۲۷ میلیون مترمکعب آب، بیشترین بهره را از این سد برای مصارف کشاورزی بردهاند.
وی تصریح کرد: سدهای استان در آستانه شروع فصل آبی جدید، آمادگی لازم برای ذخیره بیشتر نزولات آسمانی را دارند.
حجم کل مخزن سدهای مروک، ایوشان، تنگ هاله، خانآباد، کزنار و حوضیان ۲۰۸.۷۱ میلیون متر مکعب است همچنین از مجموع ۸۰۰ هزار هکتار زمین کشاورزی لرستان ۲۵ درصد آبی و مابقی دیم می باشد.
نظر شما