۲۸ شهریور ۱۴۰۳، ۱۴:۰۰
کد خبر: 85600617
T T
۰ نفر

برچسب‌ها

دولت موقت بنگلادش اختیارات قضایی و انتظامی را به ارتش اعطا کرد

تهران- ایرنا- دولت موقت بنگلادش با انتشار یک اطلاعیه به ارتش این کشور اختیارات قضایی و پلیسی اعطا کرد که بر اساس آن به مدت ۶۰ روز وظایف اداری و انتظامی را در سراسر بنگلادش به عهده گیرد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از تارنمای خبری روزنامه هیندو، بر اساس دستوری که توسط وزارت اداره عمومی بنگلادش صادر شده است، ارتش بنگلادش به مدت ۲ ماه روز این اختیارات را اعمال خواهد کرد.

این دستور به‌عنوان گامی برای افزایش مسئولیت‌های ارتش در اجرای وظایف اداری و انتظامی در سراسر بنگلادش تلقی می‌شود. در این دستور، اشاره‌ای به نحوه اعمال آن در سطح مناطق نشده و فقط آمده است که این دستور در «سراسر بنگلادش» اجرا خواهد شد.

ژنرال وکرالزمان، فرمانده ارتش بنگلادش، پس از فرار شیخ حسینا نخست‌وزیر این کشور به هند، به طور موقت مسئولیت ارتش را به عهده گرفت.

با این حال، پس از تحلیف دولت موقت در هفتم اوت (۱۷ مرداد)، او به نقش قبلی خود بازگشت. اعطای اختیارات قضایی به ارتش این امکان را می‌دهد که وظایف پلیسی، زندانی و قضات اجرایی را برعهده گیرد.

از زمان سقوط دولت شیخ حسینا در پنجم اوت (۱۵ مرداد)، پلیس بنگلادش به دلیل نقش خود در سرکوب معترضان دچار مشکلات زیاد و در برابر اقدامات تلافی‌جویانه از سوی مردم آسیب‌پذیر شده است.

دولت موقت به رهبری محمد یونس، از زمان آغاز به کار با چالش‌های مستمر اعمال نظم و قانون مواجه بوده است. با دستور روز سه‌شنبه برای واگذاری مسئولیت‌های انتظامی به ارتش، انتظار می‌رود که بخشی از ناآرامی‌ها و بی‌نظمی‌های موجود در مناطق این کشور کاهش یابد.

اعلامیه روز سه‌شنبه هم‌زمان با نمایش قدرت اصلی حزب مخالف دولت حسینا، حزب ملی‌گرای بنگلادش (BNP)، در داکا بود که رهبران آن اعلام کردند دولت موقت را تضعیف نخواهند کرد.

به گزارش ایرنا، اعتراضات بنگلادش از اول ژوئیه برابر با ۱۱ تیر۱۴۰۳ آغاز شد؛ زمانی که فعالان دانشجویی در دانشگاه داکا، بزرگترین دانشگاه این کشور به شدت با پلیس و هواداران دولت درگیر شدند.

این اعتراضات در یک نظام بحث برانگیز سهمیه‌بندی مشاغل ریشه داشت که تا ۳۰ درصد مشاغل دولتی را به اعضای خانواده مبارزان جنگ استقلال بنگلادش در سال ۱۹۷۱ علیه پاکستان موسوم به «مبارزان آزادی» اختصاص می‌داد.

تظاهرات مسالمت‌آمیز دانشجویی که در آغاز برای مخالفت با سهمیه‌های استخدامی در دولت شکل گرفته بود به یک کارزار سراسری نافرمانی مدنی و خشونت انجامید که در نهایت به استقرار ارتش و حکومت نظامی توسط دولت وقت منجر شد.

شیخ حسینا، ۷۶ ساله، دختر شیخ مجیب الرحمان بنیانگذار بنگلادش مستقل که از سال ۲۰۰۹ میلادی به مدت ۱۵ سال نخست وزیر این کشور بود، در پی تداوم ناآرامی‌ها و شدت گرفتن درگیری‌ها از سمت خود کناره‌گیری و در مورخ ۱۵ امرداد ماه ۱۴۰۳ با یک فروند بالگرد داکا را به مقصد هند، ترک کرد.

یک روز پس از استعفا و فرار شیخ حسینا، دفتر ریاست جمهوری بنگلادش، پارلمان این کشور را منحل کرد و محمد یونس برنده جایزه صلح نوبل بنابر خواست معترضان در مورخ ۱۸ امرداد ماه ۱۴۰۳ با ادای سوگند، ریاست دولت موقت را در این کشور برعهده گرفت.

شیخ حسینا نخست‌وزیر مستعفی بنگلادش بعدها مدعی شد که آمریکا در ازای حمایت سیاسی از وی، به دنبال تصاحب جزیره استراتژیک سنت‌مارتین بوده است.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha