نعمتالله کوهستانی روز پنجشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا بر لزوم رعایت زمان خروج دام از مراتع ییلاقی تاکید کرد و افزود: این که در پایان فصل چرای دام، مراتع با باقیمانده علوفه و رویش گیاه مواجه باشند نسبت به ۲ دهه گذشته، بینظیر است.
وی با بیان اینکه امسال وضعیت مراتع در مناطق بالا دست کوهستانی استان مازندران مطلوب و مورد رضایت دامداران بوده است، توضیح داد: اگرچه طبق آمار هواشناسی کمبود بارش برف در ارتفاعات رخ داده بود، اما بارندگیهای به موقع اردیبهشت، خرداد و مرداد ماه امسال سبب شد تا شرایط پوشش گیاهی در مراتع از حد نرمال بیشتر شود.
کوهستانی تاکید کرد که زمان استفاده از مراتع تابستانه (ییلاقی) به پایان رسیده و بهرهبرداران باید نسبت به خروج دام از مراتع اقدام کنند، در غیر این صورت برابر مقررات و دستورالعملهای ابلاغی با آنها برخورد قانونی میشود.
رییس اداره مرتع اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری با ابراز امیدواری که شرایط مناسبی از باقیمانده گیاه در مراتع همزمان با پایان یافتن موعد چرای دام و خروج از مناطق ییلاقی، گفت: به طور یقین با رعایت دقیق خروج دام از مراتع، سال آینده نیز دامداران با پوشش بیشتر از حد نرمال مراتع مواجه خواهند شد.
وی ادامه داد: مدیریت چرا، خروج به موقع دام و کنترل پروانه چرا از راهکارهای بسیار مهم در کنترل مراتع است.
وی احیا و توسعه رویشگاه گیاهان دارویی، بذرکاری و کپه کاری و قرق مراتع را از طرح های مدیریت چرای دام مراتع بر شمرد و گفت : اجرای عملیات کپه کاری در مراتع به منظور اصلاح و احیاء مراتع تخریب شده، افزایش تولید علوفه و جلوگیری از فرسایش خاک است.
کوهستانی توضیح داد: با توجه به افزایش اعتبارات استانی و اختصاص بودجه از محل صندوق توسعه ملی برای حفظ و حراست و احیاء جنگل، مراتع و عملیات آبخیزداری، هر ساله عملیات کپهکاری با استفاده از بذور سازگار با مناطق اقلیمی استان عملیاتی می شود.
به گزارش ایرنا، اداره کل منابع طبیعی مازندران منطقه ساری که یکی از ۲ اداره کل استان محسوب می شود، بر اساس آمارهای رسمی، از ۳۸۷ هزار و ۸۷۰ هکتار مراتع حوزه منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران منطقه ساری حدود ۸۵ تا ۹۰ درصد آن در منطقه ییلاقی و ۲۰ هزار هکتار در منطقه میان بند قرار دارد.
مراتع این منطقه از نظر میزان و پراکندگی پوشش گیاهی به مراتع درجه یک، دو و سه تقسیم می شوند. از این میزان مرتع بیش از ۶۰ درصد درجه یک و خوب به شمار می رود که با مدیریت، نگهداری و کنترل ورود دام و قرق، پوشش گیاهیشان حفظ می شود.
بر اساس آمار سازمان جهاد کشاورزی مازندران حدود هفت میلیون واحد دامی در قالب ۱۰ هزارو ۵۰۰ واحد دامپروری صنعتی و سنتی وجود دارد که فقط کمتر از ۱۵۰ واحد آن صنعتی است و مابقی به صورت دامداری سنتی فعالیت می کنند.
نظر شما