بایسته‌های کشاورزی کرمان در نقش پیشران اقتصادی

کرمان - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان با بیان اینکه کشاورزی پیشران اقتصادی این استان است گفت: تولید ۱۰ میلیون تن محصولات کشاورزی مانند پسته، خرما و سیر در استان وجود دارد و در بعضی از محصولات مانند خرما، پسته و گردو جزو سه تولیدکننده برتر کشور به‌شمار می‌آید.

به گزارش دریافتی روز چهارشنبه ایرنا از روابط عمومی استانداری کرمان، امیر حسن‌زاده در جریان حضور در غرفه کنسرسیوم انجمن تخصصی صنایع همگن پ‍ل‍یمر در هفتمین نمایشگاه بین المللی آیفارم مرکز نمایشگاه های بین المللی شهر آفتاب تهران افزود: صادرات محصولات کشاورزی مورد توجه استان است و ما حتما باید اصول صادرات را رعایت کنیم.

به گفته وی، در این خصوص محصولات استان باید برند داشته باشد، به درستی بسته‌بندی شوند و خام‌فروشی نداشته باشیم تا محصولات ما در خارج از کشور با نامی دیگر به فروش نرسد.

وی با بیان اینکه کشاورزی استان کرمان به صورت مستقیم با آب در ارتباط است اظهار داشت: ۹۰ درصد آب استان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود و مجموعه انجمن صنایع تخصصی همگن پلیمر استان کرمان در حوزه تولیدات لوله‌های پلی اتلین و آبیاری تحت فشار فعال است.

به گفته حسن زاده، شرکت‌هایی که در این مجموعه فعال هستند باید بتوانند از طریق برگزاری همایش و برقراری ارتباط مستقیم با کشاورز تعامل کنند، پیشنهاد می‌کنیم این انجمن پنج نقطه کرمان را هدف قرار دهد و دوره‌هایی برگزار کند، زمین آزمایشی با کمک کشاورزان مهیا سازد تا این اتفاق ضمن کاهش مصرف آب استان زمینه تولید محصولات صادراتی بیشتری را فراهم آورد.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان ادامه داد: تا زمانی که کشاورزی به مساله‌ای صنعتی بدل نشود و همچنان کشاورزی به صورت ابتدایی و بدوی مورد توجه باشد، باید کار توسعه را ادامه داد و این امر به همراهی همه بخش‌ها نیاز دارد.

وی با بیان اینکه انجمن مذکور، مشکل کار تیمی در حوزه آبیاری را مرتفع کرده، به شکل گرفتن انجمن تخصصی پلیمر کرمان به عنوان اتفاق خجسته‌ای اشاره کرد و افزود: ما در استان کرمان کمبود کار تیمی داشتیم و این مجموعه در کنار هم نشان داد کار تیمی چه اهمیتی دارد و می‌توان به این شکل چقدر خوب فعال بود و ما به عنوان دولت همیار و پیوند دهنده زنحیره هستیم.

حسن زاده بیان کرد: استان کرمان در آینده مجبور است بیشتر به سمت آبیاری هوشمند پیش برود و این اتفاقی است که در نهایت بخش کشاورزی باید به آن سمت حرکت کند و هر چه زودتر باشد بهتر است.

غرفه کرمان در نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم دایر شد

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان همچنین گفت: غرفه کرمان با حضور ۱۳ شرکت در قالب انجمن تخصصی صنایع همگن پلیمر در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم دایر شده است.

وی با اشاره به بازدید وزیر جهاد کشاورزی از غرفه کرمان در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم اظهار کرد: ما در کرمان به‌دنبال کار تیمی هستیم و از این رو انجمن تخصصی صنایع همگن پلیمر استان با ۱۳ شرکت در این رویداد حضور دارد که تا ۶ مهرماه در نمایشگاه بین‌المللی شهر آفتاب دایر است.

حسن زاده افزود: شرکت‌کنندگان کرمانی در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم به‌دنبال گسترش صادرات خدمات فنی و مهندسی هستند و برنامه آنها ابتدا برای صادرات به‌خارج از استان و در آینده به خارج از کشور است.

وی با تاکید بر لزوم صنعتی‌شدن کشاورزی ابراز داشت: بحث صنعتی‌شدن کشاورزی را با وزیر جهاد کشاورزی هم مطرح کردیم که این امر با استقبال وی مواجه شد و به سرآمد بودن کشاورزی استان کرمان در کشور اشاره کرد.

زنجیره کشاورزی در کرمان شکل گرفته است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان تاکید کرد: نگاه جدی به حوزه کشاروزی به‌عنوان یک صنعت و پیشران در استان کرمان داریم و زنجیره‌شدن محصولات کشاورزی را دنبال می‌کنیم که تاکنون زنجیره ارزش محصولاتی مانند پسته، خرما و گل‌محمدی شکل گرفته است تا شاهد ارزش‌افزوده در این بخش باشیم.

وی ادامه داد: کرمان بزرگترین استان کشور است و ۲ اداره کل جهاد کشاورزی در شمال و جنوب استان فعالیت می‌کنند؛ حدود ۱۰ میلیون تن محصول کشاورزی داریم که بعضی از محصولات مانند خرما، پسته و گردو جزو سه تولید نخست کشور به‌شمار می‌آیند و با توجه به کیفیت بالایی که دارند از محصولات صادراتی هستند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان یادآور شد: محصولات صادراتی باید با سورتینگ و بسته‌بندی مناسب فروخته شود نه اینکه ما محصولات را به صورت خام بفروشیم و در آن طرف با برندهای خارجی به‌فروش برسد.

ضرورت استفاده از روش های نوین کشاورزی

وی همچنین از محدودیت منابع آبی در استان کرمان سخن به‌میان آورد و اظهار داشت: ۹۲ درصد آب استان کرمان در حوزه کشاورزی مصرف می‌شود و کشاورزان باید با علم روز پیش بروند و از روش‌های نوین بهره ببرند.

حسن‌زاده اضافه کرد: با توجه به اینکه انجمن و کنسرسیوم تخصصی صنایع همگن پلیمر استان کرمان در زمینه تولید لوله‌های پلی‌اتیلن و سیستم‌های آبیاری تحت‌فشار فعالیت می‌کند، با برگزاری همایش منطقه‌ای، ارتباط مستقیم با کشاورزان و اجرای مدل‌ها و نمونه‌های موفق می‌تواند برای کاهش هزینه‌های کشاروزی، بهره‌وری بالا، کاهش مصرف آب و افزایش محصولات صادراتی تلاش کند و ما به عنوان دولت این زنجیره‌ها را به هم متصل کنیم تا بیشتر به سمت زنجیره ارزش برویم.

وی با اشاره به اینکه نشست‌هایی با متحصصان و هیات‌های خارجی در غرفه کرمان در هفتمین نمایشگاه بین‌المللی کشاورزی آیفارم برگزار می‌کنیم، از حضور هیأتی تاجیکستانی در این غرفه خبر داد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha