به گزارش ایرنا، جایگاه تئاتر کودک و نوجوان در خراسان شمالی کمرنگ شده است و کودکان این دیار در حسرت دیدن چهره های نام آشنا در عرصه تولیدات نمایشی سپری می کنند.
دیگر خبری از دلخوشی کودکان شیروانی که در چند دهه گذشته کوچه های شیروان را سرشار از شوق و شادی می کرد، نیست.
حسن نیرومند "عمو زنجیل باف" خودمان، چهرهای نام آشنا در عرصه تولیدات نمایشی کودک که خاطرات خوبی از وی برای کودکان شیروانی به یادگار مانده است، به ویژه برای دهه شصتیها که او را با گروه هنری "عمو خندون" به خاطر دارند.
این هنرمند که چند صباحی است از عرصه تئاتر کودک فاصله گرفته و این روزها به کار در فضای سبز شهرداری شیروان اکتفا کرده است؛ او که چهره اش شکسته، دستانش چروکیده اما صورت و ظاهری مهربون و دلنشینی دارد، دست هایی که بوی زحمت و عطر خوش گل از آن به مشام می رسد، دغدغههایی جدی درباره تولیدات نمایشی این روزها داشت که مخاطبانش کودکان هستند.
با وی در خصوص شرایط این روزهای تئاتر کودک در خراسان شمالی گپ و گفتی دارم.
حسن نیرومند می گوید: امروز اجرای کار نمایشی برای کودکان سخت تر از گذشته است، چون پیش از این، افراد کمتری در این حوزه فعال بودند اما همان عده کم شمار عاشقانه دست به تولید اثر میزدند و جایگاه تئاتر کودک و نوجوان در شیروان و تمام خراسان شمالی کم رنگ شده است، آرزوی بسیاری از کودکان رفتن به تئاتر و نشستن به تماشای آن است ولی اکنون متاسفانه برای گذراندن اوقات خود سر از بازی کوچه ها در می آورند.
این هنرمند پیشکسوت عرصه هنر و تئاتر می افزاید: ساخت سالن نمایش برای اجرای تئاتر کودک و نوجوان ضروری است و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان بعنوان یک نهاد مهم و تاثیر گذار در این حوزه غفلت کرده است.
وی می گوید: بچهها با کار جمعی انجامدادن و حضور یافتن در جشنواره به نوعی وارد اجتماع میشوند و این اجتماعیشدن کمک میکند تا در آینده انسانهای موفق و اجتماعی باشند، باید به همان اندازه که به انتخاب معلم و محل تدریس توجه و حساسیت نشان میدهند به معلم هنر و نمایش نیز اهمیت دهند.
نیرومند در پایان یادآور می شود: از این رو باید به مراکز کانون و پایگاههایی که بچهها را بهعنوان تئاتر دور هم جمع و آنها را مسئولیتپذیر و نقدپذیر میکنند، توجه شود.
نبود زیرساختهای تئاتر کودک
مدیرکل کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی در این خصوص می گوید: اجرای تئاتر کودک و نوجوان در استان نیاز به فراهم شدن مقدمات و زیرساخت های لازم دارد و اجرای نمایش این حوزه ها نیازمند داشتن مکان تخصصی برای اجرا است تا با ذائقه های کودکان هخوانی داشته باشد و رغبت هنرمندان فعال در این عرصه را می طلبد.
فرهاد آقابیگی با بیان اینکه اجرای تئاتر استان فقط در حوزه بزرگسالان سرمایه گذاری کرده است می افزاید: علاوه بر آن نمایش نویس کودک در استان نداریم و عروسک ساز برای تولید عروسک های نمایشی نداریم و باید کار شود و نیاز به تیم زیرساختی برای انجام کارهای لازم است.
وی اضافه می کند: فراهم کردن زیر ساخت تئاتر در مرکز آفرینش هنرهای کانون از جمله برنامه های سه ساله نخست است تا مکانی برای اجرای تئاتر کودکان و نوجوانان باشد، ساخت پلاتو تئاتر ۷۰ نفره در شیروان، تجهیز سالن های نمایش در مراکز استان و احداث سالن نمایش ۱۰۰ نفره از جمله اقدامات در دست اجرای کانون خراسان شمالی است.
آقابیگی می گوید: نمایش تولید چهار اثر با موضوعات مختلف اجتماعی و تربیتی و تولید عروسک توسط کانون اکنون در دست ساخت است و مکان اجرا و نمایش هم برای این موضوع در نظر گرفته شده و براساس برنامه سه ساله دوم قرار است در این حوزه تولید و کیفیت را افزایش دهیم، در یک ماه اخیر کار محیطی(عروسکی زنده) تولید شده و در مدارس و فضاهای باز اجرا خواهد شد.
اخذ نمایندگی تولید تئاتر کودک
مدیر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان خراسان شمالی ادامه می دهد: تفاهم نامهای با معاونت تولید کانون پرورش فکری و نوجوانان کشور انجام شده تا نمایندگی تولید تئاتر کودک در مرکز استان انجام شود، تبادل تجربه با سایر استان ها صورت گیرد و دامنه و وسعت نمایشنامه ها افزایش یابد.
آقابیگی اظهار می کند: همچنین تئاترهای پورتال(قابل حمل) در دستور کار است تا اجرا شود، تاکنون در کارهای تولید شده استقبال بی نظیر بوده و نشان می دهد کودک، نوجوان و خانواده راغب و علاقه مند به آن هستند.
وی افزود: نگاه کانون به تئاتر، تربیتی است، انتظار می رود دستگاه های دیگر همانند آموزش و پرورش کمک کند تا به جایگاه مطلوب و واقعی دست یابیم.
۱۲ هزار و ۵۰۰ کودک و نوجوان عضو کانون های پرورش فکری استان هستند که علاوه بر امانت کتاب از سایر خدمات فرهنگی و هنری این مراکز بهره مند می شوند.
خراسان شمالی با یک میلیون نفر در شمالشرق کشور واقع است.
نظر شما