به گزارش ایرنا، اگرچه معرفی گزینه مورد اتفاق و مقبول برای استانداری اصفهان از سوی هیات دولت قدری با تاخیر انجام شد، اما مهدی جمالینژاد پس از عبور از بازار داغ رایزنیها و گمانهزنیها سرانجام دفتر کار خود را در عمارت کهن استانداری تحویل گرفت و آیین معارفه او رخدادی کمنظیر از الفت چهرههای مختلف سیاسی این دیار بود که این بار در اوج تکثر و تعدد نگرهها و سمپاتیهایشان، شانهبهشانه هم نشسته بودند.
موضوعی که محمدجواد ظریف معاون راهبردی رئیس جمهور هم در سخنان خود در آیین معارفه مدیر جدید استان اصفهان به آن اشاره کرد و گفت: اعتقاد دارم انتخاب مهدی جمالینژاد بعنوان استاندار اصفهان، اقدام خوبی است تا همه ما وفاق را تمرین کنیم و در مسیر رفع چالشها و ارائه خدمات شایسته به مردم استان همافزا شویم.
حالا و پس از گذشت نزدیک به سه هفته، رایحه وفاق در مشام اصفهان ملموستر شده است. انتصابات اولیه جمالینژاد چه در سمتهای معاونان و چه مشاوران از میان چهرههای دارای گرایشهای مختلف سیاسی بوده است. استاندار اصفهان در رویکرد خود کوشیده است فارغ از جناح بندیها، با توجه به سابقه و تخصص افراد، آنها را به کار گیرد.
اخبار منتشر شده نشان میدهد جمالینژاد برای فرایند انتصابات در استانداری به سبک و سیاق دولت، کمیتهای تشکیل داده است تا کارنامه افراد را بررسی کنند، کمیتهای که آنچه از ترکیب آن منتشر شده، نشان از تداوم مسیر استاندار در بکارگیری همه سلایق در تصمیم گیریها دارد.
نکته حائز اهمیت دیگر، دغدغه جمالینژاد در موضوع آب است. استاندار اصفهان بلافاصله و در هفته نخست کاری خود بیش از سه روز را در تهران و اصفهان به پیگیری پروژههای آبی اصفهان و موانع و مشکلات موجود در آنها اختصاص داد.
بازدید از پروژهها در اصفهان و رایزنی با مسوولان دولتی و مشاوران آنها در پایتخت از دیگر اقدامات مدیر جدید اصفهان در این مدت بوده است. به گفته وی، پروژههای تأمین آب استان نهتنها کُند و متوقف نخواهد شد بلکه در دولت چهاردهم با شتاب بیشتر تا تحقق کامل دنبال میشود.
این جدیت در معاونان وی نیز تسری دارد و علیرضا قاری قرآن معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری در یک هفته گذشته از نزدیک پیگیر مسائل آبی استان بوده است. نوید این دغدغهمندی، استاندار پیشین و امام جمعه اصفهان در آیین معارفه جمالی نژاد به مردم اصفهان نیز داده بودند.
سیدرضا مرتضوی استاندار پیشین در بخشی از سخنرانی خود گفته بود: جمالینژاد خود از پیشگامان مطالبهگری برای زایندهرود و رفع مشکلات اصفهان در حوزه کم آبی است.
آیت الله سیدیوسف طباطبایی نژاد نیز خاطرنشان کرد: سابقه قبلی و دستاوردهای مدیریتی جمالی نژاد استاندار جدید بخصوص در دوره تصدی شهرداری این کلانشهر، «اعتمادآفرین» است.
برخلاف رویههای مالوف که بطور معمول برخی دولتمردان جدید قصورها و کم کاریها را بر دوش متصدیان پیشین میاندازند؛ جمالینژاد در صحبتهای خود با تعابیر «رفیق شفیق»، «لایق»، «باکفایت» و «سختکوش» از تلاشهای شبانهروزی مرتضوی استاندار قبلی قدردانی کرد.
جمالینژاد در آیین معارفه قول داد«تا پای جان برای حل مشکلات استان تلاش کند» و اسیر «حاشیهها» نشود، موضوعی که نمود آن در روزهای آغازین سکانداری او ملموس است.
بررسی مجموعه صحبتهای استاندار جدید در برنامهها و جلسات مختلف حاکیست که او در نظر دارد بدون توجه به حاشیهها، سیاسیبازیها و فشارها، برای تبلور هرچه بیشتر وفاق در استان تلاش کند، مسالهای که آن را حلقه مفقوده مدیریت چالشها و مشکلات استان میداند.
وی چندی پیش در آیین معارفه معاونان خود در استانداری گفت: تامل در گرههای کور استان که استمرار این چالش ها را بدنبال داشته است ما را به این نتیجه میرساند که نیازمند به جریان انداختن رویکرد همدلانه و وفاق میان همه دلسوزان، فارغ از طبقهبندیهای سیاسی و جناحی هستیم.
جمالینژاد افزود: رفاقت و صمیمیت کلید گمشده بسیاری از چالشهای اصفهان است و در این زمینه شعار وفاق ملی رییس جمهور و دولت چهاردهم میتواند تجربهای نو، راهگشا و راهی باشد که سالها به آن نیاز داشتیم.
وی در حاشیه یکی از جلسات اخیر خود به خبرنگاران گفت: همه فعالان فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و اقتصادی استان باید همافزا شوند و برای حمایت از این همکاری، آمادگی کامل دارم و معتقدم باید تصحیح، تسریع و تکریم کنیم تا استان ما به پیشرفت برسد.
به گفته اکبر صالحی معاون امنیتی انتظامی استاندار اصفهان، انتصابات جناحی و سهمخواهانه و گماردن مدیران پروازی در مسوولیتهای مهم، آفت دولتداری است اما استاندار جدید اصفهان با عبور از این رویکردها، بدنبال کار اصولی برای رسیدن به اهداف مهمتر است.
معاون سیاسی و اجتماعی استاندار جدید اصفهان نیز بر این باور است که گفتمان وفاق در دولت چهاردهم بدنبال بهرهمندی از توانمندی افراد برای عبور از چالش ها و مشکلات است.
به گفته ایوب درویشی، چارهاندیشی برای اَبَربحرانهای اجتماعی اصفهان ربطی به گرایش سیاسی افراد ندارد و عبور از آنها نیازمند همافزایی و کار مجدانه است.
جمالینژاد در ابتکاری جالب برای نخستین بار در اصفهان، معاونت امنیتی، اجتماعی و سیاسی را با تعیین ۲ معاون جدید از یکدیگر تفکیک کرد تا رفع چالشهای استان بر مبنای تقسیم کار و استفاده از نیروهای متخصص و آگاه روی غلتک بیفتد، این اقدام استاندار از سوی بسیاری از دغدغهمندان حوزه اجتماعی و فرهنگی استان تحسین شد.
حالا نصف جهان در سایهروشن انبوه گنجها و رنجها، چشم امید به روزنه وفاق دوخته و برای تحقق وعدههای سکاندار جدیدش چشم انتظار میماند.
فعالان سیاسی بر این باورند که انتخاب فرمانداران؛ بزنگاه حساس دیگریست که جمالینژاد باید با هوشمندی و بر مبنای شایستهسالاری به آن ورود کند؛ موضوعی که حالا در آستانه دولت وفاق و با توجه به سیمای هر شهرستان در بخش های مختلف، یکی از هفت خان دشوار و پیچیده سکانداری اصفهان است.
به گزارش ایرنا، رییس جمهور مسعود پزشکیان، دولت چهاردهم را «دولت وفاق ملی» نامگذاری کرد.
آیین معارفه استاندار اصفهان، عصر شنبه ۲۸ مهر با حضور معاون راهبردی رییس جمهور و وزیر کشور در تالار «نگین» سپاهانشهر اصفهان برگزار شد.
مهدی جمالینژاد(زاده ۱۳۴۸ در اصفهان) جایگزین سیدرضا مرتضوی است که مهر۱۴۰۰ در دولت سیزدهم سکانداری استانداری اصفهان را بر عهده داشت.معاونت عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزارت کشور، ریاست سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور، دبیر هیات مرکزی حل اختلاف و رسیدگی به شکایات شوراهای اسلامی کشور، عضو شورای توسعه نظام مهندسی و کنترل ساختمان کشور و رییس کمیته تخصصی کارگروه ملی سازگاری با کمآبی کشور از درخشانترین سوابق اجرایی جمالی نژاد است.
جمالینژاد ۳۱ خرداد ۱۳۹۴ بعنوان شهردار اصفهان معرفی شد. وی همچنین معاونت امور عمرانی استانداری، معاونت هماهنگی امور مناطق و سازمانهای شهرداری، مدیرکل امور شهری و شوراها، مشاور و مدیرکل حوزه استاندار و مشاور عمرانی استاندار را در این استان را بر عهده داشته است.
ریاست کارگروه محیط زیست و توسعه پایدار، ریاست کارگروه گردشگری و میراث فرهنگی، ریاست کارگروه امور زیربنایی و شهرسازی، ریاست کمیسیون ماده ۲۱ قانون واگذاری و احیای اراضی دولتی و ریاست کارگروه تشخیص صلاحیت کارشناسان حقوقی دستگاههای اجرایی استان از دیگر پستهای او در اصفهان بوده است. جمالینژاد شهریور ۱۳۹۶ شهردار یزد شد و یکسال بعد(۱۳۹۷) استعفا داد که شورای شهر یزد با این استعفاء موافقت کرد.
تحصیلات وی دکترای برنامهریزی شهری از دانشگاه اصفهان بوده و بعنوان هفدهمین استاندار اصفهان پس از پیروزی انقلاب اسلامی سکان مدیریت امور این استان را بر عهده گرفته است.
سیدرضا مرتضوی استاندار سابق اصفهان نیز سه سال عهدهدار این مسوولیت در دولت سیزدهم بود.
نظر شما