به گزارش ایرنا، آیین تجلیل از بانوان تحول آفرین به همت دبیرخانه اجرایی سومین جشنواره ملی انار ساوه و کمیسون امور بانوان شورای اسلامی شهر و شهرداری ساوه در حاشیه سومین جشنواره ملی انار ساوه برگزار شد.
عضو شورای اسلامی شهر و دبیر کمیته بانوان جشنواره ملی انار ساوه در این آیین گفت: شهر ساوه به عنوان «پایتخت انار» از جایگاه ویژهای در تولید و کیفیت این میوه برخوردار است، و جشنوارههای سالانه آن فرصتی برای تأکید و تقویت این جایگاه ارزشمند فراهم میکند و در این جشنواره، تلاش میشود که ظرفیتهای فرهنگی و اقتصادی انار ساوه معرفی شده و نقش انکارناپذیر آن در اقتصاد محلی برجسته شود.
کبری طاهری یادآور شد: بانوان ساوهای علاوه بر نقشهای مادری و همسری، به عنوان همراهان پنهان و بیادعای تولید، نقش مؤثری در موفقیت صنعت انار ایفا میکنند.
وی افزود: آنان با فداکاری و حمایت خود در مراحل مختلف تولید، به تثبیت جایگاه انار در اقتصاد منطقه کمک کرده و نقش بسزایی در افزایش درآمد خانوادهها و رشد اقتصادی جامعه دارند و این تلاشها، در جشنوارههای انار با نمایش محصولات و دستاوردهای بانوان تجلی مییابد و تاکیدی بر نقش حیاتی آنان در زنجیره تولید است.
عضو شورای اسلامی شهر ساوه یادآور شد: با تغییرات سبک زندگی و توسعه صنعت، برگزاری جشنواره غذاهای بومی و محلی با محوریت انار و غذاهای سنتی ساوه، فرصتی برای معرفی توانمندیهای بانوان ساوهای در هنر آشپزی بومی است.
وی گفت: این رویداد، علاوه بر ترویج فرهنگ غذایی منطقه، به احیای غذاهای سنتی و معرفی کاربردهای خلاقانه انار در آشپزی کمک میکند و هدف از این جشنواره، نمایش نقش پررنگ بانوان در توسعه فرهنگی و اقتصادی و تأکید بر اهمیت حفظ سنتهای غذایی ارزشمند است.
در این آیین علاوه بر بانوان ایثارگر جهاد و شهادت، بانوان فعال در حوزه ورزش، پزشکی، کارآفرینی، کادر درمان، کشاورز نمونه، رسانه و هنرمندان صنایع دستی و هنرهای تجسمی و نمایشی نیز قدردانی شد.
پنج خانواده معظم شهدا و شهیده بهناز حقانی شهید مدافع سلامت تجلیل شدند که شامل اکرم علیخانی همسر جانباز ۷۰ درصد غلامحسین غفاری، فرحناز شهریاری همسر شهید حسین عابدی قمری، حکیمه گلشن مادر ۲ شهیدان مهدی و هادی ناصری، زهرا رستم خانی همسر شهید محمد طاهری از جمله تجلیل شدگان در این آیین بودند.
از دیگر بانوان تحول آفرین شامل زهره امامی ورزشکار رشته سپک تاکرا مدال آور طلای و نقره جهانی، مهدیه حکمت سرا ورزشکار پرتاپ چکش دارنده پنج مدال کشوری، هانیه عاشوری مدال اور نقره جهانی در کشتی آلیش، دکتر سارا خلیقی متخصص اطفال و فوق تخصص نوزادان از دانشگاه تهران بودند.
دکتر ماهرخ نجاتی دانش آموخته دکترا کشاورزی و کارآفرین حوزه کشاورزی، لیلا شیخی پرستار بیمارستان مدرس و محدثه واحدی پرستار بیمارستان چمران و ژاله گرگانی خبرنگار ایرنا دارنده مقامهای اول، دوم و سوم جشنواره مطبوعات استان مرکزی از دیگر تجلیل شدگان این آیین بودند.
بیشتر بخوانید:
اینفوگرافی | نبض سرخ ساوه، ترانهای در فصل برداشت
نوشین غریبی هنرمند تئاتر، مونا کاکایی هنرمند هنرهای تجسمی، فرزانه نجفی، مریم خضرا، نفیسه سادات صنفی و لاله واحدی هنرمندان صنایع دستی و کارآفرین و غم افروز و سلامی کشاورز نمونه از دیگر کسانی که بودند که در این آیین تجلیل شدند.
هفته فرهنگی ساوه از ۱۲ آبان ماه به مدت یک هفته در این شهرستان برگزار میشود و برای گرامیداشت آن بیش از ۱۰۰ برنامه از جمله سومین جشنواره ملی انار، جشنواره ملی فیلم کوتاه شمیم یاس، مسابقات فرهنگی و ورزشی متعددی تدارک دیده شده است.
جشنواره انار ساوه با هدف توسعه و معرفی ظرفیتهای تولید و صادرات انار این شهرستان از ۱۴ آبان به مدت یک هفته برگزار میشود. این جشنواره با دو بخش اصلی رویدادی و نمایشگاهی، توجه علاقهمندان، فعالان صنعت انار و پژوهشگران را به خود جلب کرده است.
بخش نمایشگاهی جشنواره انار ساوه نیز شامل ۶۰ غرفه عرضه انار و محصولات جانبی آن است.
در این غرفهها، علاوه بر انار تازه، محصولات فرآوریشده نظیر رب انار، آب انار و دیگر فرآوردهها نیز عرضه میشود. این بخش فرصت مناسبی برای آشنایی بازدیدکنندگان با تنوع و کیفیت محصولات انار ساوه فراهم میآورد. همچنین ۴۰ غرفه صنایعدستی نیز در این بخش حضور دارند که محصولات هنرمندان محلی و مرتبط با فرهنگ و سنتهای این منطقه را به نمایش میگذارند.
نظر شما