چهار پرونده خسارت پلنگ به دامداران خراسان شمالی بررسی شد 

بجنورد-ایرنا- رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی گفت: چهار فقره پرونده خسارت پلنگ به دامداران استان در سال جاری بررسی و پرداخت خسارت آن پیگیری شد.

محمد تقدیسی روز پنجشنبه به خبرنگار ایرنا اظهار کرد: خسارت های پلنگ در سال جاری شامل تلف شدن سه راس بز و یک راس قوچ است که پرونده ها برای پرداخت به نمایندگی بیمه کشاورزی استان ارسال شد.

وی خاطرنشان کرد: قریب به اتفاق حادثه‌های حمله پلنگ به دام ها در مناطق آزاد و خارج از مناطق تحت مدیریت حفاظت محیط زیست استان گزارش شده است.

تقدیسی درباره پرسه و حضور پلنگ در نزدیکی مناطق مسکونی و روستاها گفت: شکار غیر مجاز و کاهش طعمه های پلنگ در طبیعت سبب شده تا این حیوان در طبیعت به گله های دام اهلی نزدیک شده و بعضا شاهد حمله به دام های روستاییان باشیم.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی افزود: در این زمینه سازمان حفاظت محیط زیست برای صیانت از این گونه در خطر انقراض و سایر گونه های جانوری هم رده، اقدام به عقد قرارداد با بیمه توسعه کشاورزی برای جبران خسارت ناشی از این گونه جانوری به دام اهلی کرده است.

وی اظهار کرد: گراز وحشی یکی از طعمه های مهم پلنگ در طبیعت محسوب می شود که بدلیل تخریب زیستگاه این گونه و کشیده شدن آن به سمت مزارع و باغات برای تامین غذا در اذهان مردم جایگاه مناسبی ندارد در حالی که اگر طبیعت کارکرد طبیعی خودش را داشته باشد و زیستگاه این گونه جانوری تخریب نشود و پلنگ هم در آن زیستگاه حفظ شده باشد در مجموع شاهد خدمات اکوسیستمی این گونه های ارزشمند خواهیم بود.

تقدیسی خاطرنشان کرد: پلنگ ایرانی در سال های اخیر با چالش های زیادی برای بقا روبه رو شده، تخریب زیستگاه ناشی از تغییر کاربری اراضی ملی، جاده سازی و توسعه فعالیت های انسانی در حوضه های طبیعی، کاهش جمعیت گونه های طعمه، تلفات جاده ای، شکار و معدوم سازی از جمله مهمترین عوامل تهدید بقای این گونه در ایران است.

رییس اداره حفاظت و مدیریت حیات وحش اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار کرد: خوشبختانه مردم استان بویژه در روستاها به نقش ارزنده این گونه در زیستگاه و نقش پلنگ در کاهش خسارات ناشی از حمله گرگ واقف بوده و با صیانت و حفاظت از این حیوان آشنا هستند و نسبت به آن حساسیت دارند.

به گزارش ایرنا، تمامی کوهستان های خراسان شمالی زیستگاه پلنگ ایرانی است اما منطقه حفاظت شده ساریگل، پارک های ملی سالوک و ساریگل از بهترین زیستگاه های پلنگ در کشور محسوب می شود.

۶۵ گونه پستاندار از ۱۹۷ گونه موجود در کشور در خراسان شمالی زیست دارد و ۱۴۱ گونه پرنده از ۵۳۲ گونه موجود در کشور، ۶۸ خزنده از ۲۲۸ گونه موجود کشور، چهار گونه خزنده دوزیست از ۲۰ گونه موجود و هشت گونه ماهی و آبزی از مجموع ۱۶۰ گونه آبزی موجود در کشور در این استان زیست می کنند.

برخی از این گونه ها نظیر یوزپلنگ، بالابان، هوبره، کبک دری و کرکس مصری در طبقه بندی اتحادیه جهانی حفاظت از طبیعت (IUCN) در رده‌های بحرانی و در حال انقراض قرار دارند.

اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی مناطق حفاظت شده و پارک های ملی سالوک، ساریگل و ضامن آهو، مناطق حفاظت شده قرخود، گلول، سرانی و پناهگاه حیات وحش میاندشت جاجرم را که محل زیست پلنگ ها است با گستره ۲۰۰ هزار هکتار مدیریت می کند.

اخبار مرتبط

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha